Acasă Cronica Nu doar suc de strugure!           

Nu doar suc de strugure!           

330
0

 Luigi FRIGIOIU ■                                            

La Medgidia se degustă şi cultura! 

Medgidia este cea mai pitorească urbe din Dobrogea. Aici, în gară, s-au întâlnit Tanța și Costel, personaje memorabile ale umorului autohton. Tot de aici, s-a ridicat Dan Spătaru – cel mai popular interpret de muzică ușoară dar și “imaginea” celebrelor podgorii viticole locale. După degustare, “nemuritorul” solist pleca pe mai multe cărări ale gloriei, până când acestea se intersectau cu “drumurile noastre toate”. Așa s-a şi născut marele său șlagăr, cea mai difuzată melodie în limba română din toate timpurile.        

Dar Medgidia nu trăiește doar din amintiri. Recent, au avut loc două evenimente culturale deosebite. Mai întâi, pe 17.11, la Casa de Cultură I. N. Roman, s-a lansat romanul „Până nu ni se face dor” scris de Zully Mustafa. Lansarea a fost prezentată pe larg de gazeta Sentinela.

Prezentarea cărții a asigurat-o Adina Dogaru, coordonatoarea cercului de desen al Casei de Cultură I. N. Roman și, în același timp, prietena scriitoarei. De fapt, pictoriţa profesor e liantul între cele două evenimente culturale petrecute în Medgidia.La spectacolul “Greierele și furnica” de vineri, 18.11, plasticiana Adina Dogaru a realizat scenografia și a pictat cele 29 de costume din recuzita micilor actori.

Adaptarea interactivă a fabulei lui La Fontaine a realizat-o Laurențiu Vlad, regizor artistic. „Demențialul” Laurențiu și Gabriela Brescan au interpretat rolurile principale. Alături de cei doi actori, pe scenă, s-a aflat clasa de dans sportiv (instructor Bogdan Buzatu).

La spectacol şi-a adus esenţiala contribuţie tehnică echipa casei de cultură, în frunte cu directorul Constantin Oprică, cel care, de altfel, a deschis și a prezentat spectacolul (Ion Ciuculin-sunet, Claudia Magadaș-lumini, Maria Caramitru-costume). Reacțiile copiilor ce au umplut sala de spectacol au fost explozive, reprezentația bucurându-se de un deosebit succes. Pentru viitor se pregătesc noi și noi surprize cultural-artistice despre care vă vom informa. Clasicul îndemn al lui Dan Spătaru – “Vin’ la noi la Medgidia” e mai actual ca oricând!           

      

                     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.