Acasă EDITORIAL De Ziua Naţională a României circul va fi gratis la Monumentul Victoriei...

De Ziua Naţională a României circul va fi gratis la Monumentul Victoriei Socialismului, pentru că pâinea s-a scumpit

2673
0

Luigi FRIGIOIU ■

În fiecare zi, Constanța se scufundă precum Atlantida, continentul dispărut. Orașul nostru nu e înghițit de ape ci sufocat de INCOMPETENȚĂ. IMPOSTURA, HOȚIA și PROSTIA, principalele valori promovate la scară națională de monstruoasa coliție de guvernare PNL-PSD îşi află corespondent pe măsură şi la malul mării. În acest ritm nu e exclus ca în curând să dispărem de pe hartă ca oraș.

sursa:defenseromania.ro

O să rămânem doar o aglomerație insuportabilă de blocuri și străzi-labirint cu sensuri unice și giratorii în care odată intrat te mai poți opri doar când rămâi fără combustibil. Suntem oraşul ce trăiește doar o lună pe an (15 iulie-15 august), atunci când devine locul de adunare al cocalarilor, pițipoancelor şi politicienilor care-şi încalţă şlapii să dea fuga până la mare, în căutarea de expunere mediatică la şcolile politice de vară…patria turismului sexual şi trans.                    

Anul acesta administrația locală constănţeană a considerat că cel mai potrivit, pentru sărbătorirea celor 104 ani de la constituriea naţiunii române în graniţele patriei, Marea Unire de la Alba Iulia, este să “mute mustăria” la Monumentul Victoriei Socialismului, din Parcul Arheologic. Acolo va organiza o ditamai parada militară de Ziua Națională a României. Blocul de paradă, ce va da onorul amiralului online, va fi compus din peste 450 de militari și specialişti din MAN, MAI, Poliția Locală, la care se alătură militari străini și un grup de cercetași, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice și şase aeronave. Se va defila pe bulevardul Tomis şi evident pe strada Traian, prin faţa monumentului Victoria Socialismului, creat de sculptorul Boris Caragea în 1968. Primăria, cică va oferi celor prezenți la eveniment stegulețe tricolore și baloane, iar la finalul paradei, ne vom bucura de un impresionant spectacol de artificii diurne, când cerul Constanței va fi colorat în nuanţele Drapelului Naţional, albastru galben și roșu.                                                                          

Dar surprizele nu vor fi doar atunci şi nici nu vor conteni. Pentru ca circul să fie complet şi înălţătorul sentiment de aparteneţă la comunitate şi la naţiune să vibreze pregnant în inima şi pe la tâmplele cetăţenilor, Primăria Constanţa dă de ştire tuturor locuitorilor şi mai ale celor din zonă că…au pus-o:

Informare publică- măsuri de siguranță Ziua Națională a României / Repetiția generală pentru organizarea manifestărilor este programată luni, 28 noiembrie, în intervalul orar 09:00-13:00.   

Pentru buna desfășurare a festivităților, se vor institui următoarele restricții de circulație:   

– în perioada 27 noiembrie, ora 18:00- 28 noiembrie, ora 13:00, respectiv 30 noiembrie, ora 18:00-01 decembrie, ora 13:00, se va interzice accesul și staționarea autovehiculelor în parcarea aflată pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, parcarea aflată la Oficiul Poștal nr.1, în parcările aflate pe ambele părți ale străzii Traian, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu și în parcarea aflată pe strada Termele Romane, tronsonul cuprins între strada Traian și strada Valea Portului(restricții impuse inclusiv aprovizionării cu marfă a magazinelor/restaurantelor din zonă). 

– luni, 28 noiembrie, în intervalul orar 09:00-13:00 și joi, 01 decembrie, între orele 08:00-13:00, se va restricționa circulația autovehiculelor pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, pe strada Traian (sector cuprins între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu) și pe strada Termele Romane (sector cuprins între strada Traian și strada Valea Portului).  

Devierea traficului rutier se va realiza prin intermediul polițiștilor rutieri astfel: 

– pentru autovehiculele care circulă pe strada Termele Romane, acestea vor fi direcționate pe strada Valea Portului către strada Prelungirea Traian; 

– pentru autovehiculele care circulă pe strada Traian, acestea vor fi direcționate către strada Mihai Viteazu; 

-pentru autovehiculele care circulă pe bulevardul Ferdinand, acestea vor fi direcționate pe strada I.G. Duca, respectiv pe strada Mihai Viteazu; 

– pentru autovehiculele care circulă pe strada Mircea cel Bătrân dinspre zona Peninsulară, se va restricționa virajul „la stânga” pe bulevardul Ferdinand, fiind dirijate pe direcția „înainte”.  

Restricțiile nu vizează circulația mijloacelor de transport în comun aparținând CT BUS. Acestea vor staționa cel mult 15 minute pe strada Termele Romane, strada Mihai Viteazu și bulevardul Ferdinand, în stațiile special amenajate, pe perioada defilării plutoanelor. 

– pentru autovehiculele care circulă pe strada Mihai Viteazu, dinspre „magazinul Tomis”, acestea vor fi direcționate pe relația dreapta spre „Gara Constanța”. 

Străzile Tudor Vladimirescu, Decebal, Dacia, Sarmisegetuza, Constantin Brătescu, Ștefan cel Mare, Cuza Vodă, Dragoș Vodă vor fi închise circulației, fie prin amplasarea de elemente de atenționare (conuri reflectorizante, benzi delimitatoare), fie prin respectarea indicațiilor polițiștilor implicați în misiune. 

– pe strada Ștefan cel Mare, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Mircea cel Bătrân și pe str. Cuza Vodă (între bulevardul Tomis și str. Răscoalei din 1907) se va institui semnalizarea temporară pentru circulația în ambele sensuri, traficul fiind dirijat corespunzător.  

De asemenea, în perioada 27 noiembrie– 02 decembrie, pe bulevardul Tomis, sectorul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, se vor înlătura separatoarele pentru delimitarea pistelor de biciclete. 

Ca măsură suplimentară, în perioada 30 noiembrie, ora 18:00- 01 decembrie, ora 13:00, se va restricționa accesul autovehiculelor în parcările Primăriei Municipiului Constanța, Instituției Prefectului-județul Constanța și Consiliului Județean Constanța.”

Şi pentru că suntem oraş maritime, nu-i aşa, pe strada Ștefan cel Mare se declară canal navigabil liber de taxe şi va găzdui o paradă cu care alegorice nautice. Sunt așteptați invitați celebrii: Căpitanul Nemo cu submarinul Nautilus, Căpitanul Ahab cu piciorul său de lemn și balena Moby Dick, Omul-amfibie din Atlantis și „cel mai celebru” marinar Popaye.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.