Acasă Politic Marcel Ciolacu zice că vinovaţii din Experimentul Voluntari vor plăti. Iar cine...

Marcel Ciolacu zice că vinovaţii din Experimentul Voluntari vor plăti. Iar cine n-a plătit încă să meargă la casieria PSD

17743
1

Călin MARINESCU  ■

Toate instituţiile vor fi verificate iar cei vinovaţi vor plăti. Nu am nicio milă pentru ticăloşii care au creat aceste azile ale groazei, s-a manifestat indignat prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, duminică, 9 iunie, după o reuniune cu mai mulţi membri ai guvernului. Problema este că unii dintre cei la care făcea referire liderul PSD, temporar aflat în fruntea guvernului, s-ar putea simţi vexaţi de această atitudine, dublu impozitaţi cum ar veni, căci în mod sigur oamenii au plătit deja pe parcursul derulării “afacerii”, căci aşa funcţionează grupurile de criminalitate organizată.

Dar iată că trece timpul și se devoalează din ce în ce mai multe informaţii despre încrengătura mafiotă din spatele tenebroasei afaceri cu azilurile de bătrâni din Voluntari, pe care le-am numit Experimentul Voluntari, dat fiind tratamentul degradant, criminal şi inuman aplicat celor care trebuiau să fie beneficiarii unor servicii sociale plătite din banii lor şi din fondurile alocate de la bugetul de stat prin Ministerul Muncii.

Toate ițele duc la ministreasa Gabriela Firea Pandele, care împreună cu notoriul său soț, Primarul din Voluntari, apar inexorabil în legătură cu această afacere care a zguduit România în ultimele zile.

Sursa foto: www.buletin.de

Astfel, Ligia Gheorghe, consiliera Gabrielei Firea, cea atotputernică pe Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Şanse, minister care a fost special creat pentru a nu rămâne Firea – vorba lui Nenea Iancu Caragiale – “fără colegi”, este o persoană cheie în organizarea și exploatarea unuia dintre azilurile morții.

Odată cu izbucnirea scandalului, Ligia Gheorghe, pe care Gabriela Firea o desmierda “sora mea”, și-a dat demisia din funcția cu care fusese recompensată la Ministerul Familiei.

În acelaşi timp, sora nefirească a Gabrielei Firea ocupase până la izbucnirea scandalului despre tratamentele morbide din căminele de bătrâni, funcția de Șef serviciu asistență și protecție socială a Primăriei Voluntari, una dintre instituțiile cu atribuțiuni de control a activității azilelor de bătrâni de pe raza Primăriei Voluntari.

Godei Ștefan, fost conducător auto la Primăria București pe perioada mandatului Gabrielei Firea, se pare un apropiat al acesteia, este unul dintre principalii inculpați de DIICOT pentru organizarea pe bani publici a afacerii cu azilele de bătrâni.

Bineînțeles că Gabriela Firea, dealtfel foarte pricepută în știința comunicării, neagă orice implicație a sa sau a Primarului Florin Pandele, că doar nu era să umble Primarul din casă în casă să vadă cum sunt tratați bătrânii.

Mai mult, se arată consternată de atitudinea BOR, care ar fi trebuit să o susțină, spune ea, fiindcă a contribuit la construirea Catedralei Mântuirii Neamului, este adevărat din bugetul Primăriei Capitalei.

Implicarea Gabrielei Firea este poate motivul pentru care ministrul Marius Budăi a căutat să mușamalizeze toate rapoartele, dar și informațiile apărute în presă, ajungând până acolo încât să dispună încetarea contractului de colaborare cu ONG-ul Centrul de Resurse Juridice, care în repetate rânduri a atras atenția autorităților asupra aspectelor constatate ulterior de poliție și DIICOT.

Se cristalizează însă opinia că mediatizarea excesivă a celor descoperite la azilele morții, așa cum le botează presa, ar fi începutul unei reglări de conturi la vârful PSD între un grup de talibani printre care Marius Budăi si Gabriela Firea și grupul pe care îl conduce Marcel Ciolacu, aflat în dezvoltare.

Se pare că nu se mai acceptă candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, poziție pe care ea și-o doreste mai mult ca orice.

Dacă se va dovedi să fie așa, este cea mai groaznică bătaie de joc a autorităților față de bătrânii cu dizabilități, chinuiți în azilele morții.

Din declarația lui Cătălin Predoiu, Ministrul Afacerilor Interne, s-a lucrat mai multe luni pentru documentarea infracțiunilor, care în opinia mea erau flagrante și nu era nevoie ca bătrânii cu dizabiltăți să fie lăsați în mâinile criminalilor, pentru așa o lungă perioadă de timp și suferințe.

Eu înțeleg că în toată această perioadă s-au dus aprige lupte politice pentru ascunderea adevărului și numai când fracțiunea Marcel Ciolacu a considerat că e momentul oportun, s-a acționat în forță cu  mascați, presă și SMURD, pentru impresionarea în lacrimi a opiniei publice.

Ocazie pentru Marcel Ciolacu să iși arate mușchii, cerând demiterea unor sefuți ai unor autorități responsabile cu asistența socială, fără însă a se atinge de cei mai vinovati, adică Ministrul Budăi și încrengătura de rudenii de la Voluntari patronată de familia Pandele.

Se pare că a lăsat-o mai moale, astăzi a convocat o ședință fulger cu mai multi miniștri și șefi ai unor agenții din domeniul protecției sociale, ședință care era menită să adopte măsurile practice și disciplinare necesare combaterii acestei rușinoase afaceri.

Rezultatul ședinței a fost lamentabil, s-au cristalizat unele măsuri care vor fi discutate în prima ședință de Guvern, deci mai există timp pentru negocieri între combatanți. Partidul Social Democrat nu se dezminte și cine știe ce vom mai afla înainte de alegerile din 2024, dosarele bine păstrate de servicii sunt desigur gata să explodeze.

1 COMENTARIU

  1. Situaţia din Ilfov, cu siguranţă, nu este singulară! Din păcate, în structurile birocratice ale statului, responsabile de situaţia şi starea azilurilor, supradimensionate şi împărţite în tot felul de agenţii care lucrează în paralel (sau mimează), care cheltuiesc o mulţime de bani publici, acolo este problema. O altă mină bănoasă şi mizerabilă este aceea a aşezămintelor pentru copiii orfani. Ne indignăm când citim despre acţiuni ale instituţiilor statale competente din ţările scandinave sau din alte părţi; poate că uneori exagerează, dar îşi fac datoria, pe când la noi statul neputincios nu e capabil să asigure o protecţie civilizată a persoanelor vulnerabile. Problema nu ţine de culoarea politică a celor aflaţi la putere, dacă ar fi aşa ar fi mult prea simplu. Problema ţine de structurile şi de organizarea ineficientă a statului român!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.