Acasă Anapoda Onagrocrația guvernează România!

Onagrocrația guvernează România!

4895
0

Manuel VLĂDUȚ ■

Nici nu putea pica mai bine pretextul crizei provocate de greva profesorilor, pentru muşchetarii Măgăriei Sale de la Cotroceni care se fac că guvernează România, pentru a amâna „rotativa” guvernamentală…

În timp ce sfiosul Ciolacu ,,se dă fată mare,, și refuză să preia mandatul de premier conform înțelegerii, invocând problemele nerezolvate ale guvernului în funcție, Ciucă, mare strateg-general, face pe supăratul și amenință cu demisia, forțând astfel mâna președintelui PSD.

Pe data de 27-28 mai, ar fi trebuit să aibă loc procedura parlamentară pentru „rotativă”, astfel ca la 1 iunie România să aibă un nou prim-ministru. Dar se pare că greva profesorilor începută ieri pentru o perioadă nelimitată, a reușit să schimbe planurile rozului „menaj  a-trois” PSD – PNL – UDMR…

„Nu o să-mi dau demisia! Am primit un mandat de la președinte, voi preda mandatul președintelui României!” declara cu ceva timp în urmă premierul-general Ciucă, cel care considera atât de sfântă onoarea de a fi fost șef al Statului Major General, încât a mințit pe toată lumea că el, nu va face niciodată politică…

Păi cum să-și dea el demisia? Ce e mai dulce decât marele ciolan al guvernării? Cum să piardă el tot ce „muncit” pas cu pas, până s-a văzut înfipt premier al României? Cum să piardă PNL guvernarea taman acum, în an preelectoral și să lase frâiele puterii unui PSD care ar avea la îndemână toate butoanele necesare, pe timpul campaniei electorale viitoare?

Astăzi, cu fățărnicie, Ciucă își anunță demisia pentru vineri, 26 mai. Să îl credem? Sau e o declarație care face parte din jalnicul spectacol vodevil la care „România Educată” (sau eșuată?) e obligată să asiste? Căci de când cu faimoasa coaliție pesedisto-liberală, pe care nu știu dacă s-o calific drept pleonasm sau anus-contra-naturii, asistăm la o adevărată onagrocrație, adică o guvernare a măgarilor sălbatici!

Ce așteptări mai putem avea de la un guvern unit într-o monstruoasă coaliție de stânga-dreapta fără doctrină, nerv și cuvânt? Căci doar o simplă trecere în revistă a „mărețelor realizări” ale acestui neputincios executiv, ne arată dezastrul în care ne aflăm și sumbrul viitor care ne așteaptă:

  • Datoria externă a României: peste 150 miliarde de euro.
  • Kilometri de autostradă construită în ultimii 33 de ani: doar 869km!
  • Proiectul ,,România Educată,,: eșuat.
  • Problema pensiilor speciale: nerezolvată.
  • Implementarea PNRR: nefinalizat.
  • Numărul de cetățeni români aflați în exod: 6 milioane (oficial)
  • Resursele naturale ale României: exploatate de companii străine.
  • Numărul militarilor și polițiștilor ce părăsesc sistemul: în continuă creștere.
  • Sistemul de sănătate: aproape de colaps.
  • Nivelul de trai al cetățenilor români: în scădere.

Asta este realitatea de fapt, în care trăim… Restul, sunt doar jocuri de putere pe banii, nervii și spre disperarea noastră, dar spre beneficiul perpetuu al onagrilor care conduc România !

Sursa: www.mediafax.ro , www.psnews.ro , www.digi24.ro , www.mziare.com

Sursa foto: Digi 24.ro, Inquam Photos/Octav Ganea, B365.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.