Acasă PAMFLET Simfonia Dezumanizării în “pas de deux” la TDC și TOD

Simfonia Dezumanizării în “pas de deux” la TDC și TOD

7941
0

Luigi FRIGIOIU  ■

Osoloș montează Dansul mirilor de la Poarta Albă                                                                                          

Așa-zisul coregraf Gigi Marian Osoloș, de la Total Dance Center (TDC), a fost condamnat definitiv și încarcerat la Poarta Albă. Osoloș a comis nenumărate abuzuri fizice și sexuale asupra elevelor școlii sale de dans. Unele susțin că le lovea când greșeau mișcări de dans și le-a constrâns să întrețină raporturi sexuale. În doi, trei sau în grup, alături de Corina Tiron, “colaboratoarea” sa de încredere. Gigi Osoloș racola eleve din familii defavorizate, din școli, pe care le pregătea să devină dansatoare profesioniste. Multe tinere cursante l-au considerat mentor și protector. Dar, fetele erau duse să “producă” în baruri de noapte din Italia unde primeau şi tratamente violente, dacă nu se supuneau. Ororile prin care au trecut sunt publice iar detaliile anchetei șochează.

Osoloș, cu o parte din eleve, s-a retras într-o casă din judeţul Hunedoara, departe de ochii lumii. Aici, au fost puse la muncă de sclav, iar dacă nu se supuneau erau lovite cu ranga metalică. Dincolo de bătăi și umilințe, erau obligate să întrețină relații sexuale cu “maestrul” și “asistenta” lui. Fetele au fost ajutate să evadeze de vecini.

Osoloș se afla în atenția DIICOT din 2017, când școala de dans și locuința sa au fost percheziționate. A fost găsit vinovat de pornografie infantilă, trafic de minori, trafic de persoane în formă continuată și deținere ilegală de armă supusă autorizării. Dacă vă întrebați de ce procesul a durat mult, răspunsul e simplu: “coregraful-proxenet” a avut protecție politică. A fost ascociat în firma Top Security cu Edy Martin-Polaris, celebrul gunoier, fost parlamentar constănţean şi puţin pârnăiaş. În același timp, era prieten intim cu Robert Negoiță, patronul RIN Hotel, unde se cazau dansatoarele când “prestau” la București.

Nu e de mirare că trupa lui era plătită des din bani publici, inclusiv de primarul Chițac. Ironia sorţii, „Total Dance” a prezentat un spectacol pe scena Teatrului de Stat Constanţa sub titlul “Simfonia dezumanizării”, parafrazând, involuntar, evoluția (in)umană a falsului coregraf. În cele din urmă, justiția a făcut dreptate: timp 9 ani și 4 luni, Gigi Osoloș va avea drepturi de autor totale doar la “Dansul mirilor” prin celulele de la Poarta Albă. Coregrafie în care el va avea, inevitabil, rolul miresii.

             ● Lebedele, castorul, femeia-șnur și Muma-pădurii

Din păcate, în instanțe (Judecătorie, Parchet) există un dosar penal identic unde se zice că arta coregrafică ar fi fost paravan pentru felurite abuzuri, multe de natură sexuală. Povestea e o fabulă ciudată, un fel de “twilight zone/din pădurea Danone” (n-am găsit altă rimă). Se făcea că în urmă cu ceva vreme, un stol de lebede, îndrumate de un “Mandarin miraculos”, ar fi sălașlui pe malul mării. Ani de-a rândul, lebedele, în poante, au adus glorie Constanței, pe toate meridianele lumii. Timpul a trecut iar astăzi, în pădurea Danone, se trăiește doar din amintiri. Generațiile s-au succedat, stolul de lebede are dresori noi. O să-i numim, “domnul Castor” de la Colgate și “Femeia Șnur, fără forme-fără nur” din Lesbos. Un cuplu conjugal ciudat, zici că face reclamă la Centrul Synevo – “Mama și copilul”. Protejați oficial de “Muma pădurii”, o ciocănitoare bătrână și pițigăiată, ciocănită de-a lungul anilor de diverși ciocârlani sus-puși.

Dosarul lor e “beton”, fier- beton, din file bate vânt răcoros de pârnaie. Deocamdată, judecarea se tergiversează, unii zic, prin presiuni politice făcute de fratele Castorului, șef la Romsilva (a se citi Mi(ni)sterul Culturii) și de bulibașa Medelin, Voievodul rromului (și al vodcii). Când dosarul – bombă cu ceas va exploda, cu siguranță, deflagrația, va flamba mulți complici și tăinuitori ai faptelor.

Nu vreau să comentez excesiv. E vorba de multe poante iar prietenii îmi spun că ale mele-s, deja, răsuflate și că e timpul să devin serios. Pe scurt, ca și Osoloș, Castorul se crede stăpân de sclavi. “Femeia Șnur” (fără forme-fără nur) îl incită să jumulească lebede umilite, jignite, hărțuite sexual, lovite și persecutate. Ba chiar, îndeamnă la supunere junele zburătoare: “Fetelor, eu îl înțeleg pe domn Castor, e mai tânăr ca mine și nărăvaș. Înțelegeți-l și voi dacă vreți să rămâneți în stol”. Mai mult, se spune că “Femeia șnur” are, deseori, puf de lebădă pe bot provenind din zonele moi ale zburătoarelor.

De fapt, cei doi sunt mari amatori de babardeală în grup și alte exhibiții înjositoare. Abulic, domn Castor pare, mereu cocoprăfuit deși își cănește blana, la greu. La fel ca Osoloș, agresivitatea penală şi-o justifică prin amorul artei. Când face propuneri cu tentă sexuală pare un limax zăbălos cu ochii bulbucați. Când lebedele îl refuză, sunt amenințate că-și vor lua zborul fără pene.

Situația trenează deși există declarații, înregistrări, filmări, etc. probe clare ale faptelor abominabile comise de Castor și Femeia Șnur, hărțuitori perverși obsedați. De fiecare dată, înainte să răsfoiască dosarul, judecătorii înghit antivomitive. Greața lecturării e instantanee, faptele sunt incredibile dar, din nefericire, reale. Și în acest caz, justiția va face dreptate, verdictul fiind, doar, o problemă de timp. După ce Osoloș a “primit” peste 9 ani, la Casele de pariuri, întrebarea e: “Cât va lua domnul Castor?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.