Acasă Anapoda Haoleo ce-al dracu’ e când ai bani dar n-ai cu ce!

Haoleo ce-al dracu’ e când ai bani dar n-ai cu ce!

5353
2

Luigi FRIGIOIU ■

Motto: Oh My Dumb (OMD) sau Oh My God (OMG)?

OMD adică, Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța e una din numeroasele asociații parazitare ce căpușează bugetul local. Organizația a fost înființată, în 2023, în urma combinațiEI între Primăria Constanța (50%) și trei patronate din turism (Organizația Mamaia-Constanța, Asociația Resto, Patronatul Marea Mamaia-Constanța (câte 16,6%, fiecare). Scopul oficial este gestionarea mai eficientă a fondurilor în activitățile de promovare turistică pentru zona Mamaia-Constanța. În realitate, se sifonează banul public în tot felul de activități inutile și insipide.

După înființare, O.M.D Mamaia-Constanța a trecut, rapid, la angajarea sinecuriștilor de serviciu. Doar trebuie „să mănâncă și gura lor ceva”. În frunte, omniprezentul George Măndilă – politician, inginer, consilier, filozof și, mai nou, specialist în turism. La mai mare! Pe Măndelu îl secondează nelipsita Corina Martin, fostă Bucățică. O Bucățică cam expirată, ce-i drept. Așa se explică de ce doamna Corina și-a păstrat numele soțului și după divorțul de Titi Martin încarcerat prin temnițele americane. Dacă își mai folosește numele de domnișoară poate fi oricând amendată de Horică Constantinescu, protectorul conumatorilor, pentru depășirea termenului de granție.

În decembrie 2023, O.M.D. a demarat un concurs de soluții pentru LOGO-ul și Imnul stațiunii Mamaia. Propunerile pot fi trimise până pe 21 ianurie, parcă. M-am gândit să particip dar am renunțat, n-am nici o șansă. Câștigătoare nu poate fi decât asocierea dintre Primăria Constanța și firmele Habitat-Ambient implicate în retrocedările ilegale prin care Mazăre a păgubit bugetul local cu 115 milioane de „coco”. Împreună, Primăria, Habitat și Ambient au realizat un ingenios ansamblu arhitectural ce definește perfect spiritul stațiunii Mamaia: pasarela care intră în direct apartamente.

Iar cel mai nimerit imn ar fi cel al echipei Liverpool – „You’ll Never Walk Alone”. Într-adevăr, în Mamaia nu poți fi, niciodată, singur în timpul sejurului. Chiar și atunci când ești doar cu partenera în cameră. Vei fi admirat, salutat prietenos și aplaudat de grupurile de turiști-voyeuriști cocoțați pe pasarela pietonală, care se zgâiesc la tine și-ți fac galerie. Concediu plăcut!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.