Acasă PAMFLET Veşti bune!!!! La Constanţa avem prima creşă pentru muncitori străini

Veşti bune!!!! La Constanţa avem prima creşă pentru muncitori străini

9095
3
Sursa: printscreen ziuadeconstanta.ro
Sursa: printscreen ziuadeconstanta.ro

Dan MIHĂESCU ■

Un titlu ales pe sprânceană din siteul ziuaconstanta.ro, transformă speranţele în certitudini pentru mii de angajatori şi antreprenori români din cele mai varii domenii, de la agricultură la turism, construcţii, operaţiuni portuare, etc. Muncitorii din Asia, în creștere la Constanța” în ediţia de miercuri 21 iunie 2023.

Polutia Presei

Deci, e de bine; s-a rezolvat cu criza forţei de muncă, în special în ceea ce-i priveşte pe lucrătorii străini, recte pe asiatici, căci avem creşă specializată, la Constanţa. Puierniţă cum s-ar zice şi cum ne informează Ziua de Constanţa în cel mai autentic stil inspirat parcă din scheciul “Dactilografa”, scrisă de Dan Mihăescu, Grigore Pop şi Octavian Sava jucată la TVR 1 de Stela Popescu, Ştefan Bănică şi H. Nicolaide, în 1971.

În sceneta umoristică, o secretară dactilografă pe care o cam încurcau virgulele în redactare, începe să vorbească aşa cum scrie şi are dialoguri telefonice de genul:

I: – Tovarăşa secretară, fii, te rog, amabilă dă-mi pe director, pe contabilul şef, pe administratorul cantinei, pe oricine.

S: – Tovarăşul administrator e în curtea din spate taie un om, lemne.

I: – Taie un om? (şocat)

S: – Nu, taie un om lemne şi dânsul îl supraveghează.

Cam tot aşa şi ai noştri ca brazii, de la Ziua de Constanţa “Muncitorii din Asia, în creștere la Constanța”. În rest, textul articolului informează corect despre numărul muncitorilor străini de pe piaţa constănţeană a muncii, înregistraţi oficial.

3 COMENTARII

  1. Mă nene, râdem noi și glumim dar după ce că eram (Constanța) centru multicultural acum…cu venirea a peste câteva mii de ciuciunghezi ne cam ducem dracu.

    • Dl. Adrian, nu că ne v-om duce, ci ne-am cam dus. Zilele trecute am fost la un service cu mașina mea superbă stricată in gropile ordinare ale primarului și ghici ce? M-a primit un ciucuflender de culoare alb închis (sa fiu politicaly corectă) care nu vorbea română și nici engleza, italiana, spaniola sau romanes. sa vedeți voi ce ne umplem de ăștia…sunt pe sistemul romanesc din anii 90. Schimbul piesei m-a costat 400 ( dar băiatul ăla de culoare dubioasă) cred că mi-a făcut discount. Mi-a luat 200 de lei dar nu mi-a mai dat bon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.