Acasă PAMFLET Operaţiunea Monstru II

Operaţiunea Monstru II

16942
0
Colaj Sentinela
Colaj Sentinela

Dan MIHĂESCU ■

Trestia lungă şi mlădie a legii a făcut ordinea în comunitatea de pe malul braţului de derivaţie de la Ecluza Cernavodă care asigură nivelul optim de apă pe Canalul Dunăre Marea Neagră.

Aşa cum aflăm din comunicatul de presă transmis de Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Constanţa, marţi, 20 iunie, o echipă de pulangii (purtători de pulan) ai Postului de Miliție Transporturi Navale şi gigeii de la Căpitania Portului Cernavodă au dresat dosare penale la circa 180 scânduri şi 40 de pari de diferite esenţe forestiere pe care le-au identificat la faţa locului, pe strada Ecluzei din localitatea Saligny, în stufărişul de pe mal, printre trestii, la limita cu luciul apei.

Şi pentru că toate astea trebuiau să aibă un nume, pulangii miliţiei şi nuferii căpităniei le-au botezat drept debarcadere, le-au identificat trei la număr şi le-au atribuit, prezumtiv, în sarcina proprietarilor de imobile din zonă.

Şi uite aşa trestia lungă şi mlădie a legii din statul român dibuind un mare cuib de infracţionalitate a rezolvat dintr-o dată mai multe prezumtive cazuri cu autori necunoscuţi.

Foto IPJ Constanţa
  1. În primul rând a rezolvat enigma dreptului de proprietate asupra celor susnumite debarcadere (chit că la amplasamentele respective nu acostează nicio ambracaţiune ca să fie folosite ca atare) atribuindu-le din condei proprietarilor de imobile de peste drum.
  2. Secundo au răspuns reclamaţiilor, zice lumea din sat, făcute de cei care fac curat noaptea pe baltă, aşa cum salubrizarea din Constanţa goleşte tomberoanele de gunoi. Oamenii din sat zic că renumiţilor “pescari industriali” de pe Canalul Dunăre Marea Neagră şi mai ales din zona Canalului de Derivaţie de la km 4+900 pe bucla bypass a Ecluzei Cernavodă, nu le place să lucreze cu setci, vintire, năvoade şi curent electric avându-i martori pe undiţarii de pe mal. Mai ales că împătimiţii ăştia, care îşi mai şi plătesc anual permisele de pescuit recreativ sportiv, obişnuiesc să facă gât că le sperie braconierii peştele şi le seacă balta, cu sculele interzise.
  3. Terzo, oamenii cred că planul de măsuri aplicat aşa, pe nepusă masă, de pulangii poliţiei şi nuferii căpităniei ar putea să ţină loc şi de vorbe de duh gen “Curioşii mor repede“; să nu se mai întrebe lumea toată ziua ce fac convoaiele care acosteză pe canal în aval de ecluză şi de ce pierd timpul pe acolo…?

Şi uite aşa, sub denumirea pompoasă Planul de măsuri “Siguranța și Securitatea pe apă 2023”, dându-şi mâna peste bun-simţ organele le-au închis gura cârtitorilor de undiţari care cleveteau că nu le mai ajunge peştele din apă, ce scapă neelectrocutat de braconieri, şi s-au mai şi evidenţiat în faţa şefilor după ce masmedia, la unison, a pelicănit comunicatul de presă al IPJ Constanţa, cu titlul grav: “DOSARE PENALE PENTRU PONTOANE CONSTRUITE ILEGAL”.

Foto IPJ Constanţa

Dacă n-ar fi de plans ar fi de râs mascarada pusă la cale şi consumată la Ecluza Cernavodă şi mai că s-ar putea scrie şi un scenariu de film absurd gen Operaţiunea Monstru II sau Jandarmii la Cernavodă, în stil Louis de Funes…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.