Acasă PAMFLET Liberalii, ca orice partid istoric care se respectă, fac stânga-mprejur în istorie

Liberalii, ca orice partid istoric care se respectă, fac stânga-mprejur în istorie

14225
0

Luigi FRIGIOIU ■

Liberalii nu fac ca-Cîțu şi nici ca Orban sau vreun alt fost șef PNL. Au încercat un laxativ politic, gen USR, dar fără efect. Ca urmare, peneliștii se screm, întocmai ca Iohannis, să intre în voia PSD. Chiar dacă asta înseamnă distrugerea partidului, căzut dramatic în sondaje sub procentul AUR-olacilor. Schiller, clasicul literaturii germane, a scris într-o piesă: “Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece”. Parafrazându-l putem afirma: „Sasul și-a făcut datoria, sasul poate să plece…” Unul din scopuri a fost crearea Monstruoasei Coaliții PSD-PNL, distrugerea liberalismului și a opoziției reale, îngenuncherea țării în fața mafiei interne și externe.

Și la Constanța s-a respectat întocmai rețeta națională. După ultimele alegeri, județul nostru se „îngălbenise” iar PSD nu putea să piardă găina cu pui expirați a lui Măzărică. La șefia Primăriei și a Consiliului Județean au ajuns Vergil Chițac și Mihai Lupu. De atunci, parcă trăim pe platoul de filmare al super-comediei “Tăntălăul și Gogomanul” cu Jim Carrey şi Jeff Daniels – ediție de Constanța. Nu mai contează cine e un personaj și care e celălalt.

Jupânul PSD Constanța, Felix Stroe, i-a încălecat relativ ușor pe amândoi transformându-i în bidivii focoşi la şareta lui electorală căci cum este mai lesne să faci scor decât prin votul negativ al alegătorilor. Pe Chițac îl știa din viața marinărească: incompetent, fanfaron, leneș, facil manipulabil. S-ar putea însă ca Stroe să îl mai vrea un mandat și îi va pune un contracandidat circar, gen Horică Protectorul Consumatorului sau regina Tomiris. Oricum, Primăria e în mâinile pesediștilor. Ca și CJ, de altfel.

După ce a câștigat alegerile, în 2020, preșul Mihai Lupu s-a făcut „covor” și nu s-a trezit nici acum. Între timp, a comis diverse boacăne. Într-o noapte, a hărțuit Lupoaica de pe soclu și s-a dat smardoi la un gabor. Apoi, s-a pocăit și, ca vegetarian, a trecut pe dietă cu varză ornamentală, primită ca mită. După invitația la DNA, cică s-a autosuspendat din PNL vrând să le-o ia înainte colegilor care au cerut oficial vot în partid ca să se descotorosescă de mârlan. A rămas așa, ca lupu suspendat deasupra gropii cu jăratic de “Capra cu trei iezi”. La CJ s-a instaurat un haos de nedescris. Nimeni nu mai muncește, toți angajații fac combinații pesediste personale. Lupulică a fost întrebat joi, după actul să de bravadă, de ce nu o face cu bărbăţie, adică să-şi de-a demisia din PNL, din funcţia de Preşedinte CJC? Şi ne-a răspuns ca evreul: “Da di şe ăi? Şe, l-am omorât pi Ştiefan şel Mari ăi?” semn că îi “cauzează bine” consilierea benevolă acordată de preşedintele comunităţii evreieşti. Oricum, lumea vorbeşte că lupulică s-a înduhovnicit cam târziu de la cacademicianul Dr. Teodosnie, că cică biroul în care şi-a făcut de cap Nicuşor Constantinescu n-a fost sfinţit şi exorcizat corespunzător şi la timp astfel că deja noapte de noapte se aude zdrăngănit de cătuşe şi vorbele de duh Poarta Albăăăăăă, Albăăăă, Albăăăăă….

În schimb, pentru PNL Constanța, problemele vin în cascadă și nu par a înceta. Primarul Cristian Radu, baronul Mangaliei, l-a detronat pe celebrul interlop Beinur deși părea intangibil, indiferent de faptele penale comise. Iată că, în cele din urmă, DNA l-a agățat fără șanse de scăpare.

Primarul medgidiot, Vrabie, a visat la prea mult mălai și a încurcat “drumurile noastre”. După diverse abuzuri, în loc să ajungă la Peștera a cotit-o, hotărât, spre Poartă Albă. Iar la Cernavodă, edilul Liviu Cristian Negoiță a jonglat cu fondurile sportive aşa cum fac fotbaliștii lui Petre Grigoraș, din echipa orașului, cu mingea. Negoiță a marcat multe goluri dar nu în poarta adversă ci în bugetul Primăriei pe care, încă, o călăreşte pe deşelatelea. N-a primit “Gheata de Aur”, a fost răsplătit, doar, cu o bijuterie de dosar penal.

“Pas cu pas”, conform poveţelor Marelui Mut eșuat la Cotroceni, liberalii se îndreaptă, cu PNL pus pe afet de tun, spre cavoul istoriei unde își fac somnul de veci, țărăniștii sau social-democraţii nemarxişti ai lui Titel Petrescu. Nasol moment, mișto colivă! Încet, dar sigur, PSD se pregătește să redevină partidul nostru unic, urmașul oficial al defunctului PCR. De la fereastra apartamentul său, viitor mausoleu, fantoma lui Ion Ilici Iliescu zâmbește larg poștașului, în așteptarea pensiei. Discret, soția Nina îl sprijină din spate, așa cum a făcut mereu. Tavariţci celoveci știu de ce… Ponimaieş?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.