Acasă Gabier Techirghiol: Primarul Iulian Soceanu a călcat pe bec

Techirghiol: Primarul Iulian Soceanu a călcat pe bec

10830
0
Sursa:Facebook Constantin Iuian Soceanu
Sursa:Facebook Constantin Iuian Soceanu

Dan MIHĂESCU  ■

Primarul PNL al oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, a manifestat joi 13 iulie o atitudine mafiotă în cadrul unei întâlniri ocazionale cu corespondentul de presă al gazetei SENTINELA, Temungin Ismail, consumată pe holul administraţiei publice locale.

Colegul nostru, Temungin Ismail, aflat în incinta Primăriei Techirghiol pentru rezolvarea unor probleme administrative personale a fost mustrat în public de edilul şef, pe holul instituţiei, de parcă s-ar fi dus la poarta casei lui, pentru că a făcut poze în scopul ilustrării unui articol, cu câteva zile în urmă, la Grădina Botanică.

În acelaşi timp, Soceanu i-a pus în vedere să nu-şi mai exercite atribuţiile din cadrul publicaţiei, solicitând ca pentru realizarea unor materiale de presă pe teritoriul UAT Techirghiol să se prezinte la sediul Primăriei Directorul Dan Mihăescu, in personam.

Ne declarăm stupefiaţi de atitudinea samavolnică a primarului Soceanu şi sperăm totodată ca Partidul Naţional Liberal să nu se fi contaminat cu virusul mojiciei de la vremelnicii lor tovarăşi de drum socialişti. De asemenea, atragem atenţia PNL şi primarului Soceanu că nu este cazul să forţeze, înainte de soroc, negocierile pentru publicitatea electorală. Toate la timpul lor şi mai ales dacă o să fie cazul. Am mai văzut cazuri de primari în funcţie care nu au dus mandatul până la termen. Parcă tot la Techirghiol, nu-i aşa?

Şi dacă partidul nu v-a trimis până acum la niciun curs de democraţie organizat de fundaţiile internaţionale care îşi tot fac milă de vreo 33 de ani cu politicienii români de pripas, reiterăm:

În România, profesia de ziarist se desfăşoară în baza legitimaţiilor de serviciu sau a legitimaţiilor de atestare a calităţii profesionale, în conformitate cu Art. 30 din Constituția României, Art. 10 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale şi Art. 11 (Titlul II) din Carta drepturilor fundamentale a UE.

Evenimentul a fost reclamat Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, pentru a fi notificat către Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, în cadrul campaniei mondiale de stopare a abuzurilor şi presiunilor exercitate de mediul politic asupra libertăţii presei şi îngrădirii dreptului de liberă informare prin intermediul jurnalismului independent.

Dar, despre destoinicia primarului Iulian Soceanu mai vorbim noi, dacă tot s-a cerut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.