Acasă Eveniment Primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, a fost pus sub monitorizare

Primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, a fost pus sub monitorizare

11459
0

Manuel VLĂDUȚ

În urma incidentului provocat în data de 13 iulie 2023, de către edilul orașului Techirghiol, Iulian SOCEANU, care a încercat intimidarea colegului nostru, Temungin ISMAIL – corespondent al Gazetei Sentinela, „mustrat” în public, pe holul primăriei pentru nişte fotografii realizate în curtea Grădinii Botanice din localitate, Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, afliat la Federaţia Europeană şi Federaţia Internaţională a Jurnaşiştilor a reacţionat transmiţân o notă de protest şi informându-l pe primar că a fost pus sub monitorizare.

Pe scurt, jurnalistul -Temungin Ismail, aflat în incinta Primăriei Techirghiol pentru rezolvarea unor probleme administrative personale a fost mustrat în public de edilul şef, pe holul instituţiei, de parcă s-ar fi dus la poarta casei lui, pentru că a făcut poze în scopul ilustrării articolului Mupets Show la Grădina Botanică Techirghiol. Drept urmare, Gazeta Sentinela a reclamat incidentul Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, pentru a fi notificat către Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, în cadrul campaniei mondiale de stopare a abuzurilor şi presiunilor exercitate de mediul politic asupra libertăţii presei şi îngrădirii dreptului de liberă informare prin intermediul jurnalismului independent.

Reacția Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, a fost prompt și pe măsura gestului descalificabil al primarului liberal Soceanu:

„Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind a luat act de sesizarea membrilor noștri afiliați de la publicația Sentinela.ro referitoare la evenimentul petrecut în data de 13 iulie 2023, când reporterul special al acestei publicații Temungin Ismail, a fost agresat verbal de către reprezentantul Primăriei, cu scopul de a nu mai transmite corespondențe din această localitate.

SRJ MediaSind condamnă această atitudine a Primarului localității Techirghiol Iulian Soceanu împotriva jurnalistului Temungin Ismail și susține, în continuare, eforturile  colegilor de la Sentinela.ro de a demasca corupția și abuzurile din instituțiile publice constănțene. Din nefericire în această grea misiune apar, inevitabil, și diverse persoane care au impresia că mandatul vremelnic primit din partea cetățenilor le dă dreptul de a jigni și amenința jurnaliștii.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind prin filiala sa MediaSind Constanța va monitoriza în continuare modul în care autoritățile locale se comportă cu jurnaliștii și va sesiza Platforma Libertății de Exprimare a Consiliului Europei prin Federația Europeană a Jurnaliștilor, unde suntem membri cu drepturi depline, în cazul în care astfel de abuzuri vor continua.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind
Cristi Godinac, Președinte
București, 25 iulie 2023″

Reamintim cu acest prilej, că În România, profesia de ziarist se desfăşoară în baza legitimaţiilor de serviciu sau a legitimaţiilor de atestare a calităţii profesionale, în conformitate cu Art. 30 din Constituția României, Art. 10 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale şi Art. 11 (Titlul II) din Carta drepturilor fundamentale a UE.

Aviz celor care consideră că pot dispune în orice împrejurare sau din orice funcție publică, după bunul plac și cu încălcarea normelor legale și a bunului simț!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.