Acasă PAMFLET Prostu’ nu e prost destul dacă nu-i și ziarist fudul!

Prostu’ nu e prost destul dacă nu-i și ziarist fudul!

14550
4

Dan MIHĂESCU  ■

Motto: Orice om poate comite erori dar numai un idiot persistă în eroarea sa. (Marcus Tullius Cicero)

Cică, un nefericit care se credea înzestrat și talentat în ceea ce făcea merge în padure ca să vâneze urși. I se năzare că are în față trofeul dorit, duce pușca la ochi și trage în van. În același timp simte o bătaie pe umăr, se întoarce și dă nas în nas cu un ditamai ursul, care îi spune:

– Nefericitule, ai două opțiuni, ori ți-o trag, ori te scarmăn până la moarte. Asta-i pedeapsa pentru cutezanța de a te închipui vânător de urși.

Închipuitul vânător alege prima varianta iar după o perioadă de refacere revine în pădure ca să se răzbune. I se pare că vede ursul și nu mai stă pe gânduri, pune pușca la ochi și trage. În același timp simte o bătaie pe umar, se întoarce și își vede din nou ursul cu care avusese aventura care-i spune:

– Cunoști. Ai două opțiuni, ori ți-o trag ori te scarmăn până la moarte. Evident, omul alege prima variantă și îndură cu stoicism ritualul cinegetic. După un an de durere se întoarce în pădure cu gândul unei crunte răzbunări, cică. Iar vede ursul, iar îl ia în cătare și trage și din nou simte o bătaie pe umăr. În spatele său era același urs care îi zice:

– Bă, eu nu cred că tu vii în pădure ca să vânezi…

Polutia Presei

Tot așa și Paulo Coelho într-un citat memorabil concluzionează că: “O greșeală repetată de două ori dovedește o alegere în viață”. Și atunci eu ce să mai cred despre clienții ăștia permanenți ai rubricii de pamflet “Poluția presei”, închipuiții ziariști de la siteul Replicaonline.ro care periodic ne testează vigilența? Ultima întâmplare nefericită prin care au trecut “alfabeții” ăștia s-a petrecut chiar pe 31 august, cu ocazia marii sărbători naționale Ziua Limbii Române când, ce să vezi, au ieșit la “vânătoare” de fapte culturale. Și uite așa ne-au oferit prilejul să aflăm chiar din titlul “snoavei” că «La Muzeul de Artă Constanța, a avut loc finisajul celei de a doua ediții a Bienalei Naționale de Pictură Constanța».

Și dă-i și luptă, și dă-i și luptă, finisaj în sus, finisaj în jos…nu doar în titlu ci și în text. Lăsăm la o parte și repetarea stânjenitoare a substantivului propriu Constanța, ce musai trebuia evitată, pentru stil. Așa-i când scrii după ureche și aia nu-i muzicală iar bacalaureatul… Ori finisaj ori vernisaj tot aia-I, ce să mai zic!

La Muzeul de Artă Constanța, a avut loc finisajul celei de a doua ediții a Bienalei Naționale de Pictură Constanța

Ana Maria LIPAN

1 septembrie 2023 | 13:35

Joi, 31 august 2023, la Muzeul de Artă Constanța, a avut loc finisajul celei de a doua ediții a Bienalei Naționale de Pictură Constanța – 2023. 100 de lucrări semnate de 100 artiști, precum și lucrări semnate de șase artiști invitați, au fost expuse, în perioada 1 iulie – 31 august 2023, pe simeze, la Muzeul de Artă Constanța.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.