Acasă Eveniment Șah Mat la ACN

Șah Mat la ACN

11652
2
Sursa: Imagine cu caracter sugestiv
Sursa: Imagine cu caracter sugestiv

Dan MIHĂESCU

După o domnie de 11 ani Daniel Georgescu predă cheile împărăției Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile Constanța (CNACN), perioadă în care a exercitat cel mai lung mandat de administrare permanentă a unei companii cu capital de stat din istoria societății comerciale, și cred că și din România.

Vestea a lovit fulgerător și năucitor pentru cel care își începuse prematur încălzirea pentru o presupusă candidatură la Primăria Constanța din partea PSD, cu joc de glezne, apropouri și aluzii în presă. Decizia a fost politică, adică o reechilibrare a balanței partinice prin redistribuirea pe funcțiile deconcentratelor, decomasatelor ș.a.m.d, până jos, la femeile de serviciu, fochiști, mașiniști și șoferi de directori. Totul pe algoritm și paritate. Asta a fost înțelegerea de miercuri 6 septembrie de la Neptun.

Locul lui Georgescu de la ACN a fost revendicat și obținut cu succes de comandantul de lungă cursă (CLC) Florin Goidea, debarcat prematur din funcția de Director General al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța S. A, obținută în urma unui concurs dar pentru care ministrul Transporturilor nu i-a acordat decât un mandat de trei ani.

Astfel, în cursul zilei de joi 7 septembrie, Florin Goidea urmează să primească un mandat de exercitare a funcției de director general al CNACN SA iar Daniel Georgescu a declarat pentru Sentinela că va rămâne deocamdată în companie pe un post de execuție, evident tot de director, ceva.

Contactat telefonic miercuri seară, Florin Goidea a afirmat că în mod oficial nu fusese încunoștințat despre decizia numirii pe funcția de la CNACN dar că multă lume îl felicita deja. “Eu oricum îmi voi păstra funcția pe care sunt încadrat, de director adjunct la CNAPM SA, căci la Canal voi merge prin ordin de numire semnat de ministrul Transporturilor”, a declarat Goidea.

Și uite așa intră în legendă cel mai lung mandat permanent de director general al Canalului Dunăre Marea Neagră, exercitat 11 ani consecutiv de către o persoană, Daniel Georgescu, cel care a cunoscut marinăria la nivelul copastiei, angajat ca steward (ospătar) la CN Petromin SA, în vreme ce tatăl său era respectabilul comandant de navă Gheorghe Georgescu, zis Motanul.

Mi-aduc aminte că recent însuși Georgescu, într-o discuție privată, se mira cât de neajutorat era când și-a primit funcția de la ACN exemplificând că la sosirea în unitate a oprit la barieră l-a salutat pe paznic și a întrebat în ce clădire este biroul directorului general. Omul i-a arătat cu degetul explicându-i că-i una singură, n-are cum să rateze intrarea. „Ce să vezi a doua zi am luat-o de la capăt cu paznicul și cu explicațiile. Pur și simplu încurcam ușile, holurile, intrările…”, se amuza Daniel Georgescu de începuturile sale sub caftanul de director general al ACN.

2 COMENTARII

  1. Am avut placerea să-l cunosc pe fostul director al ACN și pot spune că este un individ cu „toate țiglele pe casa” fără „gărgăuni” și cu mult bun simt. Cred că este și un bun profesionist, dovada și perioada lunga de domnie peste ținutul Canalului. Dar ce sa facem, dacă „Boier Moflea” a dat ordin, atunci sa fie PNL.

    • Am vorbit cu mai mulți angajați care mi-au spus că Dan Georgescu considera ACN moșia sa personală. Am înțeles că a fost adus de Nicușor Constantinescu și a reușit să se eternizeze în funcție. A rezistat la schimbările de guverne și părea inamovibil. Oricum era unul din numeroșii impostori aflați în funcții cheie de care scăpăm cu greu. Sigur, în multe puncte de lucru ACN se chefuiește acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.