Acasă PAMFLET Vodă Polaris prins cu ocaua mică

Vodă Polaris prins cu ocaua mică

18746
1
Imagine modificată în scop ilustrativ
Imagine modificată în scop ilustrativ

Dan MIHĂESCU ■

Motto: „Îmi arde toată pielea, nu pot dormi, sunt ameţit, nervii iritaţi – simţ enorm şi văz monstruos.” I.L.Caragiale/Grand Hotel Victoria Română

După ce sâmbăta trecută am fost martorul înscenării holocaustului la Constanța, pe bandă desenată ce-i drept, plecând de acolo tulburat după ce am văzut și auzit cum oameni mari cu pretenții de titluri academice pervertesc conștiințele unei generații de adolescenți manipulându-i să se autoflageleze emoțional prin implicarea într-un pseudo-proiect de rememorare ipotetică a unor momente istorice pe baza impresiilor subiective înregistrate ca interviuri sau declarații de martori, alaltăieri mi-a fost dat să pic chiar eu victimă forței brutale a cămășilor verzi care dărâmă poarta peste tine în miezul nopții ca să te percheziționeze. Faruri în poartă, câini lătrând, tropot de bocanci, bubuituri, trosnituri…

Cine-i acolo? Deschide! Stai, nu-l lăsa să scape! Ține-l, ține-l strâns! Așa! Închide-l și sigilează tot! I-al. Hai mai departe…Cămășile Verzi își duceau planul la capăt, percheziționau gunoiul în prezența mea.

“Nein, nein, nicht, keine, verboten…” Un pluton de cămăși verzi de la Polaris, mai ceva ca hitleriștii, în loc să-și alimenteze „carul de luptă” cu muniție din tomberoanele mele scoase la poartă, au început să evalueze calitatea gunoiului, de zici că le ceream bani pe el, nu că le plătisem în avans pe un an întreg.  

Și tot așa, în fiecare poartă se făcea interogatoriul și percheziționarea tomberoanelor „la pielea goală”, bineînțeles în prezența proprietarilor că doar tot cartierul se trezise de la hărmălaie. Descopăr că plutonul de execuție al tomberoanelor are și un comandant deghizat în controlor al calității gunoiului. Îl somez să-mi dea parola operațiunii și-mi zice kristallnacht. Eu îl contrez cu nicht, el o ține pe a lui până iese nevastă-mea și ne ia la rost pe amândoi pe motiv că din ce ne-am luat. Ober-ul mă lămurește într-un târziu că nu se mai face preluarea gunoiului menajer dacă nu este „zeiss”. De acum doar calitatea primează și deci dacă e amestecată fracția umedă cu aia uscată am pus-o; mi-l lasă pe trepte că lui îi dă cu zero, după noile reguli. Vodă Polaris așa a hotărât, și zice că are legea de partea lui și că dacă nu-i dăm gunoi curat nu-l primește.

Sursa Polaris M

Ce vodă, care vodă, ce aveți fraților? Intru în curte bombănind și dacă tot mi-a zburat somnul bag și cîinele în casă să se culce lângă cele trei pisici că prea erau dubioși malgașii ăia cu cămășile verzi de mă căutau la gunoi. Deschid computerul și caut cu aviditate informații liniștitoare să-mi pună capăt coșmarului ce pare că-l trăiesc. Caut gunoi, găsesc gunoi, caut gunoi-constanța găsesc gunoi+contanta+polaris. Dau enter și intră peste mine în casă Vodă Polaris, mustrător, sobru, marțial tremurându-și barbișonul și zdrăngănindu-și inelele. Îmi cade fața, iau poziția drepți și ascult neabătut perorația:  

“Suntem dispuși să avem și două mașini…că nu suntem nici noi bătaia de joc a nimănui să venim cu două mașini la colectare pentru fracția uscată și fracția umedă, cu două grafice separate care implică costuri și să găsim că totul e amestecat. Și evident că arunci și noi le luăm amestecat într-o mașină că dacă tot sunt amestecate mergem pe linie așa că n-avem cum altfel. Ce să facem, luăm cu două mașini doar să spunem că luăm cu două mașini?…Eu sunt profesionist în salubritate de 26 de ani. Începem să ridicăm doar ce este colectat separat. Amenzi între 500 și 40.000 de lei pentru lipsa colectării selective”. Frate, Vodă Polaris vorbea ca din Cărtuță despre „Teoria gunoiului absolut”. Timid, încerc din nou, ca să văd dacă nu mi s-a părut și scriu contanta+polaris+sortare+colectare+recilare, dau enter și ce-mi văd ochii?

Sursa Polaris M

«Constanţa: Colectarea selectivă a deşeurilor, peste doi ani

Constanţa, 13 feb 2007 /Rompres/ – Sistemul de colectare selectivă a deşeurilor, în municipiul Constanţa, va intra în funcţiune peste doi ani, transmite corespondentul ROMPRES.

         Directorul general al companiei „Polaris M”, care asigură serviciul de salubrizare în municipiul Constanţa, Dan Banaga, a declarat pentru ROMPRES că întregul sistem de colectare selectivă a deşeurilor menajere va fi funcţional peste doi ani.

         „Am experimentat anul trecut un proiect pilot într-un cartier din municipiul Constanţa şi, pe baza experienţei acumulate şi a studiului de caz elaborat, am pus la punct întregul proiect de infrastructură, logistică şi organizare ce va intra în funcţiune peste doi ani, pe măsură ce primăria va construi platformele speciale, de cartier, pentru pubelele ecologie cu funcţii de selectare pe tipuri de deşeuri reciclabile”, a declarat Dan Banaga.

          Compania „Polaris M”, colectează lunar peste 15.000 de tone de deşeuri menajere şi industriale, în municipiul Constanţa, gunoiul fiind transportat la staţia de procesare selectivă, din afara oraşului unde se face sortarea, extragerea şi colectarea pe categorii de materiale reciclabile, restul deşeurilor inerte fiind depozitate ulterior la rampa ecologică, pentru neutralizare.

         Proiecte pilot, de mică anvergură, pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere sunt implementate de peste un an şi în municipiile Mangalia şi Medgidia, precum şi în oraşele Năvodari şi în comuna Limanu.

         În judeţul Constanţa sunt colectate lunar peste 40.000 de tone de deşeuri menajere  de şase firme specializate şi autorizate de Autoritatea de Protecţie a Mediului, neutralizarea fiind realizată, în prezent, în trei depozite ecologice. /ROMPRES/

Sursa Polaris M

Constanţa: 80 de tone de deşeuri de plastic, exportate lunar în China

Constanţa, 19 mar 2007 /Rompres/ – Compania constănţeană MM Recycling, membră a grupului Polaris M Holding firmă ce realizează serviciul municipal de salubrizare, exportă de aproape doi ani deşeuri de plastic şi pvc, în China, transmite corespondentul ROMPRES.

         Directorul general al firmei MM Recycling, Andrei Rusescu, a declarat, pentru Rompres, că fabrica de reciclare a deşeurilor a început să funcţioneze în a doua jumătate a anului 2005, fiind practic prima întreprindere de acest gen din România, cu o capacitate de lucru a staţiei de sortare este de 200 tone deşeuri, în 24 de ore.

          „Gunoiul menajer colectat din oraşul Constanţa este transportat în cea mai mare parte la rampa de sortare, unde este  procesat pe banda transportoare, în hală fiind triate şi depozitate separat deşeurile tip PET post consum, pe diferite culori, iar separat toate tipurile de deşeuri de mase plastice, deşeurile feroase şi neferoase şi de carton, plasticul transformat în final în fulgi cu dimensiunea de până la un cm fiind exportat de regulă în China, unde este folosit în industria textilă”, a declarat Andrei Rusescu.

         Directorul MM Recycling, a mai precizat că întreaga fabrică, o investiţie de  patru milioane de euro, dispune de o linie de sortare şi două staţii de reciclare ce funcţionează cu instalaţii automate de selectare şi producţie italiană şi chinezească, întregul proces fiind asistat pe calculator.

          „Practic, într-o lună de zile, noi reuşim să reciclăm cam 110 tone de plastic (PET, folie şi alte deşeuri specifice) 110 tone de carton şi hârtie, o tonă de aluminiu şi 2, 5 tone de deşeuri de ambalaje feroase, care înainte erau îngropate în pământ la rampa de gunoi”, a precizat Andrei Rusescu. /ROMPRES/»

Sursa Polaris M

Hopa, adică Vodă Polaris umblă cu ocaua mică? Lui Vodă Polaris nu-i mai place gunoiul pentru care fiecare constănțean plătește câte doi poli anual deși din presă aflăm că sistemul de lucru din Împărăția Gunoaielor a fost pus la punct și funcționează încă din anului 2007 și că dinastia lui mănâncă o pâine albă din gunoaiele astea din totdeauna. Bașca, deși au monopol în Constanța , în trecut, gunoierii ăștia cu ștaif și-au făcut reclamă de 7 milioane de euro la TV Neptun, iar acum ne bate obrazul că ne pute gunoiul.

1 COMENTARIU

  1. Cohorta de căutători în gunoaie de la Polaris, au avut o asemenea acțiune și în Medeea. Atunci erau însoțiți și de polițiști locali. Acum nu știu de ce și nu știu dacă au aplicat și amenzi pentru modul în care este sortat gunoiul. Cred că le era frică de anumiți cetățeani.
    În Tomis ll, am văzut cum șoferul unei autospeciale de gunoi, facea poze la tomberoanele revărsate pe platformă. Am incercat să îi explic, că nu cetățenii din cartier aruncă gonoaele în maniera aceea. I-am arătat niște boschetari care cautau rresturi de mâncare. Acum, nu știu dacă a înțeles. Cred că executa un ordin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.