Acasă APĂRARE Israel: Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte!

Israel: Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte!

13313
1

Manuel VLĂDUȚ ■

“…așa trebuie să dai tu viață pentru viață, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior, rană pentru rană, arsură pentru arsură…” (fragment din TORA.)

Pacea în lumea noastră de azi pare să fie un ideal tot mai greu de realizat și un obiectiv din ce în ce mai greu de atins. Cine ar fi crezut în februarie 2022, că un război mai grozav chiar decât ultimul război mondial avea să cuprindă partea de est a bătrânei Europe? Cine ar mai fi crezut că acte de teroare de anvergura celor din 11 septembrie 2001, avea să mai lovească Israelul cel înconjurat de lumea arabă?

Și iată că totuși lucrurile se întâmplă, cu aceeași intensitate cu care poate doar teroriștii Al Qaeda sau Stat Islamic au șocat lumea pe timpul războiului din Afganistan sau Siria. Lumea occidentală din care facem parte și confortul în care am învățat să trăim ca civilizație democratică, dă astăzi încă o dată piept cu groază, cu barbaria și sălbăticia, cu cruzimea și lipsa de compasiune specifică celor mai primitive porniri ale omului lipsit de educație și trăit în spiritul dogmei și a fanatismului religios islamic! La fel ca predecesorii lor din conflictele amintite, acești fanatici fără Dumnezeu au ucis fără milă și fără să clipească, oameni nevinovați, copii, femei, bătrâni, bărbați fără apărare, mânați doar de ură și sete de sânge… și bineînțeles, de interesele celor care i-au manevrat din spate ca pe niște simple marionete.

Răspunsul Israelului la acest atac neașteptat și fără precedent în istoria lor, nu se va lăsa însă așteptat. Israelul ripostează! Și cu siguranță, nu se va opri aici. Iar Lumea, în mod clar, nu va mai fi la fel după acest „11 Septembrie” al Orientului Mijlociu.

În mod firesc se pun acum o serie de întrebări. Întrebări la care puternicii lumii, cred că au deja răspunsuri… Dorește cineva extinderea războiului la nivel mondial? Am văzut pe rând, războiul din Siria, retragerea aliată din Afganistan, războiul din Ucraina, Armenia… acum Israel; cine va fi următorul intrat în joc?

Între toate analizele și părerile mai mult sau mai puțin avizate apărute în special pe canalele media, am reținut (pe surse) poziția unui respectat comandant și expert militar român, în legătură cu acest nou război izbucnit în Israel:

  • Este poate, această lovitură Hamas (despre care mod enigmatic Mossad, nu a avut informații!) o operațiune de tip „False Flag” , având ca scop:
  • Să salveze și să întărescă poziția politică fragilă a lui Beniamin Netanyahu?
  • Să justifice ocuparea și „netezirea” completă a Fâșiei Gaza de către israelieni?
  • Să demaște „scurgerile” de tehnologie militară din Ucraina către Orient și influența Rusiei asupra Hamas, Hezbollah și asupra deciziilor acestora, precum și a protectorilor lor iranieni?
  • Să deturneze atenția publică globală de la războiul ruso-ucrainean și să compromită capacitatea Ucrainei de a-i învinge pe ruși?
  • Să devoaleze implicarea rusească în instruirea prin agenți GRU a forțelor Hamas, Hezbollah, inclusiv a grupărilor ISIS și talibane?

Până atunci, vom vedea în direct o ofensivă israeliană în desfășurare, iar răzbunarea evreiască cu siguranță că va fi pe măsura teribilei Legi a Talionului: „Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte!”

Iar cei care vor avea cel mai mult de suferit, vor fi doar oamenii simpli, mii și mii de oameni ce vor rămâne fără adăpost, fără familii, fără hrană, apă sau căldură, sau care vor plăti prețul suprem, viața, fie ei palestinieni sau evrei…

Foto: www.g4media.ro , www.aktual24.ro , www.focuspress.ro,

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.