Acasă Educaţie Constanța: La Universitatea Ovidius sporturi nautice pe alese și pentru toată lumea

Constanța: La Universitatea Ovidius sporturi nautice pe alese și pentru toată lumea

13762
0
Sursa Sentinela
Sursa Sentinela

Nastasia BUTUC ■

Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 14 octombrie – 5 noiembrie 2023, o nou[ serie de activități și întreceri sportive pentru toți studenții și liceeni din oraș, în cadrul proiectului NOW (NAUTIC@ OVIDIUS WATER).

Potrivit decanului FEFS, prof. dr. Ionel Melenco, activitățile fizice se adresează studenților tuturor specializărilor din UOC și liceenilor constănțeni și se vor desfășura timp de patru weekenduri consecutive, cu serii de câte 500 de participanți, în intervalul orar 10.00 – 13.00, la sediu (str. Căpitan Aviator Al. Șerbănescu, nr. 1), în cadrul a trei evenimente derulate concomitent: „UOC Nautic @ Ovidius Water (NOW)”, „Sport la Universitatea Ovidius – 2023”, și „Porți deschise la Universitatea Ovidius -2023”.

Sursă: FEFS-UOC

„Acesta este al doilea an în care participanților li se oferă acces la baza sportivă și la materialele necesare pentru desfășurarea de activități fizice și de recreere în aer liber, sub atenta supraveghere a cadrelor didactice. Scopul nostru este prevenirea și reducerea inactivității fizice și a obiceiurilor sedentare, care pot avea consecințe serioase asupra sănătății, precum creșterea în greutate, obezitatea, boli cardiovasculare, diabetul de tip 2, stări anxioase și depresie”, a precizeazat Melenco

În acest context, disciplinele sportive pe care le pot practica participanții sunt: volei, fotbal, baschet, handbal, tenis, tenis de masă, padel, badminton, teqball, rugby tag, atletism, gimnastică, fitness, aerobic, kangoo jumps, trx, șah, stand up paddle, caiac, canoe, plimbări cu hidrobicicletele, windsurf și yoga pe apă.

Sursă: FEFS-UOC

Proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0025 – Centrul de practică, recreere și SPORTURI NAUTICE al studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța – NAUTIC@ OVIDIUS WATER (NOW) are o valoare totală de 259.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.