Acasă EDITORIAL O guvernare haotică

O guvernare haotică

28637
0

Călin MARINESCU ■

Mă întrebăm deunăzi dacă prim-ministrul Marcel Ciolacu, autodeclarat dușmanul neîmpăcat al corupției, și-a impus în coaliție o serie de reguli financiare noi care la prima vedere păreau a duce la realizarea dezideratului comun de reducere a corupției.

Acum însă, în lumina celor petrecute în ultimele 48 de ore, nu mai înțeleg dacă cei care conduc celebra coaliție socialist-liberală știau cu adevărat ce trebuie să facă înainte de a avea puterea și mijloacele de a realiza ceea ce și-au propus.

Povestea cu regulile privind plățile în numerar îmi creează un gust amar, o nedumerire în legătură cu întrebarea dacă liderii coaliției înțeleg ceea ce aprobă cu o candidă seninătate măsuri de importanță majoră pentru viața economică a românului, fie el persoană fizică sau persoană juridică, a cetățeanului care își duce cu greu viața de zi cu zi, permanent nelămurit de legislația contradictorie care îi hotărăște viața, dar și a compartimentelor financiare ale societăților comerciale și așa bramburite de legislația stufoasă, sulfuroasă și uneori neînțeleasă de cei care trebuie să o pună în aplicare.

Atitudinea de “uite popa, nu e popa” a celor care prin puterea legislativ-executivă o au, demonstrează disprețul nețărmurit față de poporul pe care ar  trebui să-l ocrotească și să îl reprezinte.

Președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, după două zile de la adoptarea prin asumarea răspunderii a legislației destinate reducerii deficitului bugetar, declara cu candoare că el de fapt nu a fost de acord cu schimbarea regulilor pentru plățile în numerar, de parcă el și cu ai lui n-ar fi susținut aceste malversațiuni legislative, prin acțiunea parlamentară.

Cu aceeași candoare, Marcel Ciolacu ne informează că nimic nu este neschimbabil. Că prevederile legale respective se pot schimba și chiar a promis că o face probabil prin ordonanță de urgență.

Întrebarea este – oare ce încredere mai putem avea într-o lege asumată de Parlamentul României și promulgată de Președinte, dacă totul e supus schimbării și legislația amărâtei ăsteia de țări este atât de fluidă.

Este drept că prevederile legale respective nu erau aplicabile și ar fi adus viața economică într-o situație critică, dar oare nu se puteau anticipa efectele ei la momentul formulării efectele acestei legi, asupra vieții de zi cu zi?

Mă întreb ce părere și-au făcut finanțiștii, și nu numai, din Comisia Europeană care urmăresc situația economică a României; cu câtă încredere mai privesc realizarea celoralte prevederi ale legii.

Din păcate, Marcel Ciolacu a început cu stângul lupta cu corupția pe care o declamă cu patimă și cu amenințări pentru cei mai ascunși dușmani ai ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.