Acasă Cronica La Sala Sporturilor, covrigeii dobrogeni mai buni decât covrigii polonezi     

La Sala Sporturilor, covrigeii dobrogeni mai buni decât covrigii polonezi     

11906
0

 Luigi FRIGIOIU ■

Dacă întrecerea desfășurată marți, 14 noiembrie, de la ora 19.75, ar fi avut loc într-o patiserie-simigerie poate ai noștri pierdeau în fața polonezilor, celebri pentru covrigii lor însiropați, trecuți prin praf de zahăr și cocos. Dar, în Sala Sporturilor, constănțenii le-au dat o lecție de handbal polacilor de la Chobry Golgow.

Încă o dată, băieții antrenați de George Buricea au fost la înălțime, și nu împotriva oricui. În handbalul masculin, Polonia e o obișnuită a turneelor finale, iar campioana lor, Kielce, a câștigat Liga Campionilor și a fost finalista ultimelor două ediții. În mare formă, jucătorii noștri și-au “tăvălit” bine adversarii, pe ambele părți. Au fiert polonezii, în suc propriu, până le-a sărit muștarul. La final, tabela a indicat CSM Constanța-Chobry Golgow 29-18, o diferență neverosimilă pentru un meci de cupă europeană unde echipele sunt de valori apropiate. Și trebuie să ținem cont că, spre final, antrenorul Buricea a rulat tot lotul.

Pentru noi au jucat: Nikolic-5goluri, Aliokhin-5, Ilie-3,Komogorov-3, Drăgan-3, Ravnic-3, Nistor-2, Andrei-2, Caba-1, Ștefan-1, Mourino-1, Chikovani, Vegar, Stankovic.

Cel mai bun de pe teren a fost portarul nostru Dani Vasile care i-a exasperat pe adversari cu intervențiile sale ireale, 16 la număr. La un moment dat, polonezi se temeau să mai tragă la poartă pentru că Dani Vasile le apăra orice mingea. El a fost bine secondat de Vlad Rusu.
E adevărat, Dani Vasile a avut profesori buni. În poarta constănțeană, în trecut, au stat Ionuț Rudi Stănescu și Mihai Popescu, doi apărători de mare valoare. Marți seara, părea că cei doi se află și ei în poartă ca să-și ajute urmașul, dovedit elev silitor. Toate felicitările pentru Dani, băiatul plecat la doar 17 ani ani din comuna maramureșeană Salva, acum, integrat perfect la malul mării în angrenajul lui George Buricea. 
De fapt, acesta e secretul succesului echipei de handbal CSM Constanța: funcționează ca un ceasornic. Nu există titulari și rezerve, toți sunt rotițele unui mecanism. Nu există vedete sau, dacă vreți, vedeta este echipa! Mai mult decât orice, în jocul lor, se simte altruismul, bucuria de a juca și de oferi spectacol celor din tribune.

N-ar fi rău dacă la meciurile handbaliștilor ar privi, din când în când, și băieții lui Hagi care au cam uitat rețeta victoriei.
Putem spune că Festivalul Muzicii și Dansului programat la Teatrul Danovski nu s-a anulat, cum a fost anunțat. Doar s-a mutat de la teatru, vis-à-vis, la Sala Sporturilor, unde 2000 de spectatori au cântat și au dansat alături de jucătorii CSM-ului. Așa s-a sărbătorit Ziua Dobrogei!
Este a treia victorie după tot atâtea meciuri în grupele cupei europene EHF. Am învins ungurii de la Tatabanya, portughezii de la Sporting Lisabona și polonezii de la Chabry Golgow. Constanța e pe locul întâi și visează la Turneul Final – Final Four!
Până atunci urmează o perioadă de foc. Pe 24 noiembrie, CSM Constanța va întâlni, în deplasare, Dinamo București, campioana României. Iar pe 28 noiembrie, urmează returul cu Tatabanya, în bătrâna Sala Sporturilor.  

Dacă învingem, suntem calificați în faza superioară a Cupei EHF. Faceți loc, faceți loc, Constanța pe primul loc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.