Acasă PAMFLET Feisbuc terfelește Primul Amedament din Constituția SUA

Feisbuc terfelește Primul Amedament din Constituția SUA

77
1
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Manuel VLĂDUȚ  ■

Nu știu dacă de când și-a schimbat denumirea platforma de socializare Feisbuc a devenit altceva… Sau dacă oferă mai mult membrilor comunității decât oferea înainte? Ce se vede cu ușurință, însă, este capacitatea acestui instrument de socializare utilizat în foarte mare măsură și ca vector de diseminare a conținutului mass-media, este intruziunea administratorilor platformei, din diferite regiuni, în scopul manipulării, distorsionării mesajelor și în cenzurarea opiniilor, ideilor sau chiar articolelor de presă, pe de-a-ntregul.

„Meta” este un prefix de origine greacă având valoarea semantică “dincolo” sau “după” iar împreună cu substantivul “univers”, formează neologismul “metavers” – adică universul de dincolo. Mesajul creatorilor, al patronilor companiei din spatele platformei de socializare, insinuează mesajul de mare angajament că utilizatorii vor putea socializa cu oameni de pe tot globul aidoma unui avatar în 3D, dar unde dacă nu respectă “regulile”, impuse de cei ce stăpânesc acest “univers”,  vor fi sancționați, restricționați,

Metacenzurați și în final excluși din viața socială a acestui ecosistem cibernetic devenit, cel puți în România MetaStasi din ceea ce se dorea a fi Metavers. Așa se face că zilele trecute, MetaStasi în care postam articolele din Gazeta Sentinela, sesizat, sau nu, de vreun puritan inventat, a apreciat că scrierile cu pricina lezează cumva “standardele eticii comunitare” și că aceste texte publicistice nu pot face obiectul difuzării pe grupurile publice sau private ale pudibondului mediu online păstorit de die Zuckermenge, sub marca Feisbuc…

Adică, ne-a cenzurat! Ne-a șters articolele de pe grupul nostru de Feisbuc intitulat Gazeta Sentinela, de pe pagina de Feisbuc Sentinela, de pe contul Dan Mihăescu și de pe alte multe grupuri, transmițându-ne avertismente că încălcăm standardele comunității, fără însă să ne indice clar la ce se referă. Chiar și după ce am cerut o revizuire a deciziilor nu am primit lămuriri. În schimb ni s-a eliberat câte-o chitanță de penitență în care erau menționate vreo trei posibile situații de abatere de la etica și morala feisbucistă, lăsând la latitudinea noastră să apreciem în ce categorie de grobianism ne aflăm.

Eu știu că în “Patria Libertății Absolute”, unde toți cei fără de speranță erau întâmpinați la debarcarea pe țărmul Insulei Elis de eterna Statuie a Libertății, Primul Amendament al Constituției SUA statueză și dreptul la exprimare neîngrădită, consfințit și de Declarația Universală a Drepturilor Omului. Dar Imperiul MetaStasi poate că negociază în funcție de propriile interese pe plan regional sau statal, cât de lung lasă lanțul libertății presei⁠ pentru câinele de pază al democrației ca să poată fi auzit când latră și de către utilizatorii Feisbuc.

Nu înțeleg de ce nu a cenzurat Meta, articole sportive, sau despre bucătăria soacrei, de pe Gazeta Sentinela? Dar a considerat că un articol cu titlul “Pensionari români, atenție la PSD!”, colizionează standardele etice ale comunității Feisbuc? Sau de ce o analiză de politică externă precum  “S-a dat undă verde pentru debarcarea lui Biden”, a fost șterarsă timp de 48 de ore de pe platformă și repusă în drepturi de abia după două scrisori de protest și cereri de revizuire a deciziei de radiere?

Cum să cataloghezi două articole de presă cu conținut social și politic drept spam doar ca motivezi opinia diriginților de clasă de la Meta, că acestea încalcă standardele comunității și ca atare… n-au ce căuta în feericul multivers?!

Oameni nebuni cu “ochi metaalbaștri”… am depășit de mult epoca arderii cărților în piața publică, așa cum s-au dus și vremurile cenzurii fasciste și naziste când se retrăgeau ediții întregi de pe piață! Și noi, cei Europa central-estică doar ce am ieșit din glaciațiunea comunistă, leninist-stalinistă, KGB-istă, Securistă ori STASI și de vreo 20 de ani trăim primăvara comunicării online unde dacă nu ai un website sau un cont de socializare, se cheamă că nu exiști! Și ca atare voi vreți să ne constrângeți la o nouă ordine și aliniere ideologică, a propagandei și gândirii de masă doar către ceea ce cred diriginții și meta-gardienii că face bine “iobagului” român de pe Câmpiile Elizee ale internetului. Vreți să ne arătați că dacă nu ne conformăm și ieșim din tipare ne puteți suprima, ne ștergeți de pe fața pământului dintr-un click?! 

Mai nou, de ceva timp încoace, căpătând năravuri de clan mafiot, MetaStasi solicită taxe de protecție (cică abonament…) pentru a putea avea acces la un cont fără reclame, altfel utilizatorii fiind obligați să accepte folosirea informațiilor personale în scop de reclamă, chipurile gratuit.

Ce nu știu băieții de la MetaStasi, e că în lumea noastră, democratică, există opțiuni; că ce nu e bun pentru ei din motive evident obstrucționiste, poate fi bun pentru alte platforme de social-media care abia așteaptă să le facă concurență!

Că megatrustul Feisbuc – Instagram – Whatsapp de sub umbrela MetaStasi, pot fi înlocuite cu succes cu platforme precum Platforma X (fosta Twitter), Truth Social, Wispr sau mai nou românescul HOMELAND, ingenios și prietenos.

Deci, compatrioți, nu pierdeți speranța; există viață și după moartea Feisbuc, răpus de metastaze. Și pentru că Gazeta Sentinela este și va rămâne o publicație online de opinie conservatoare, nealiniată, vă invităm să ne urmăriți (necenzurat!) și pe platformele enumerate.

1 COMENTARIU

  1. Nici feisbuc și nici țucărberg nu cenzurează, ci aceiași care dețin și controlează toată mass-media. Știți foarte bine cine sunt. 😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.