Acasă PAMFLET Socares pralea Lupu! Mică Țiganiadă constănțeană pe site-uri dedicate

Socares pralea Lupu! Mică Țiganiadă constănțeană pe site-uri dedicate

4107
0
Sursa: Desen ilustrativ
Sursa: Desen ilustrativ

Luigi FRIGIOIU ■

Motto: “Cu Lupu laolaltă, mergem, cu toții, în țara cealaltă…” (după Adi Beznă – melodie folk

Homo homini lupus est, spuneau strămoșii noștri latini. Adică, omul poate fi lup pentru om. Însă, teorema reciprocă nu e deloc valabilă. Lupu nu va fi, niciodată, om. Cu atât mai puțin “om politic”. Ne-a demonstrat-o, din plin, Lupu Mihai, închipuit președinte al Consiliului Județean. La începutul mandatului, el și cu primarul Vergil Chițac, celebri “Dacă” și cu „Parcă”, din aceiași barcă, erau considerate drept mari speranțe liberale.

La intrarea în noul an electoral, se constată, cu ochiul liber, că s-a ales praful de toate speranțele și de Constanța noastră. Cei doi au continuat stilul distructiv promovat, în administrație, de alt cuplu de comici vestiți, Stan și Bran de Constanța (cunoscuți ca Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu). Să nu rămână mai prejos, Lupu și Chițac s-au dovedit un fel de Păcală și Tândală ai politichiei locale.                             

Polutia Presei

Și se mai spune că cei aleși sunt oglinda alegătorilor. Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. Plângem, mai ales, noi, constănțenii, care i-am suportat (și i-am votat), din 2000 încoace. Vreme de 20 de ani, am votat hoți ridicați la rangul de pușcăriași, între timp.

În 2020, am ales incompetența arogantă (vorba ceea: prostu’ dacă nu-i fudul…). Cu toții s-au dovedit a fi la fel de ticăloși. Mă gândesc cu groază la ce va urma după viitorul an electoral.

De câteva zile, presa acordă interes nejustificat unuia din cei doi “terminatori” ai administrației noastre publice, Lupu Cacealma. Zic unele site-uri, ușor înduioșătoare și ieftin lacrimogene, le ia și Cacealmitorul vorba din gură, că cică PNL Constanța are de pierdut fiindcă i-a retras sprijinul politic.

Ba chiar, trezit din mahmureala zilnică, Lupulina aruncă așa-zise săgeți spre conducere partidului care l-a inventat, într-o conferință de presă. Dacă e vorba de săgeți liberale, au efectul și traiectoria celei din sigla partidului. Adică, o ia în sus spre înaltul cerului fără a-și atinge vreodată ținta. Tot așa și Lupu insinuează că și el o va lua (în) sus: va candida pentru un nou mandat de preș CJ. Cel mai probabil, din partea PSD.

E ca bețivul care, după ce s-a făcut “mangă” în cârciumă, înjură ospătarii că nu-l mai servesc după ora închiderii și pe datorie. Într-adevăr prin ejectarea lui, PNL a pierdut: are un “cetățean turmentat” mai puțin. Au rămas însă destui impostori politici, incompetenți și impotenți, înăuntru.

Foarte interesantă e explicația preșului de la CJ despre bine-cunoscuta filmare cu cascadorii din Constanța, de la Lupoaică, în care arătându-se alcoolizat, înjură un polițist local la miezul nopții. Acuma el susține că a plecat de acasă, de pe str. Sulmona, să-și ia medicamentul pentru insomnie de la farmacia Miga. Dar, după ora 12 noaptea, singurul tratament e doar sticluța cu simpatica Mona pe etichetă. Mă rog, gusturile nu se discută… Lupu mai zice că, la întoarcere, a fost înconjurat de 8 (opt!) polițiști. Deși, în filmare, se văd doar doi, trebuie să-l credem. De la un anumit nivel al alcoolemiei vezi dublu. Ei bine, nea Mihai a văzut cvadruplu! Așa, și? Se mai întâmplă…

Un proverb românesc sună cam așa: “Dacă doi îți spun că ești beat, te duci și te culci!”. În cazul lui Mihai a Lupulicăi, dacă o țară întreagă te-a văzut filmat “rupt în gură” du-te bre acasă, da pe jos, nu cu autoturismul de serviciu că nu te-au angajat beat, la Consiliul Județean. Înainte să sforăi spune-i lu’ tanti Traiana – Lupoaica lu’ matale, nu aia de pe soclu la care lătrai – să-ți lese o cană cu ziamă di varzâ muratâ, la cap di aia di-ți placi țâie ‘ăi. Dicorativâ ‘ăi. Cel mai bun remediu dimineața, la trezie…din aventurile politice.

Apropos, ca să nu ziceți că bat câmpii, ce nu auzi-se-ți de doamna Traiana? Lupu Traiana?                                                                                                                                       

                            

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.