Acasă Politic Electorat în ceață/ De la putere, PSD Constanța se vaită că-i e...

Electorat în ceață/ De la putere, PSD Constanța se vaită că-i e greu în opoziție

6060
0
Sursa: Constanta INFO
Sursa: Constanta INFO

Luigi FRIGIOIU ■

Nu cunosc bucătăria internă, dar din exterior situația devine încurcată la PSD Constanța. Înainte, când orașul și județul nostru era birjărit de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, părea simplu., Se vedea, cu ușurință, cine-i slabu’ și cine-i grasu’, ca la “Stan și Bran”. Inconfundabili: transpiratul și transparentul. Asudat, Nicușor guița ca mistrețul și adormea în cocina de jeep pe la semafoare. Evident, alcoolizat ca un porc înainte de sacrificare, altfel n-avea farmec.

Când Grohstantinescu își turna pe goarnă ca într-un butoi fără fund, Așchiuța de Mazăre făcea sporturi extreme. Fără probleme: la gabaritul lui, îl zbura vântul ca pe zmeul de hârtie.

Ultima dată a plutit până-n Madagascar, dar l-au recuperat rapid. Am auzit că, în ultima vreme, șturlubaticul Radu s-a mai maturizat, i-a trecut cheful de zbenguială. Acum se joacă, doar cu colegii din celulă, de-a “fetița și băiețeii”, iar unii zic că uneori își mai pune și acum fustiță, cercei, brățări și se dă cu rimel pe la ochi, dar numai la cerere, atunci când se mai trezește câte unul cu pretenții că, vezi Doamne, doar așa și-l amintește din civilie.                                                                                                                

Epava PSD-istă din Constanța, a eșuat la Capul Midia, în brațele lui Felix Stroe, ce-i ține timona ca baștan al Organizației Județene, și Ion Dumitrache – bașbuzuc la Organizația Municipală. Foști “lupi de mare” la marina de cafteală prin cârciumi, în prezent, prosperi afaceriști, făcuți și nu născuți. Cuplul 2X1, ce avea să dea mai târziu acronimul organizației politice PSD (Partidul Stroe Dumitrache), s-a întâlnit la Institutul de Marină Mircea cel Bătrân. Primul venea din Buzău, al doilea din Pitești (să trăiești!). De atunci, sunt nedespărțiți, mereu alături, siamezii doi într-unul! Jupâni cu țoale elegante, tunsoare „perie” ori epilare craniană și ochelari mafioți. Faptul că ambii posedă și pronunție asemănătoare, unul graseiază iar celălalt pelticește fonf cât să-ți ciulești urechea, sporește confuzia.

Vineri, 21 dec, la Complexul Bavaria Blu din Mamaia, în sala parcă anume predestinată, cu numele Serenity, Organizația Municipală PSD a pus de o conferință de presă. Eram convins că îl voi vedea pe Ion Dumitrache în capul mesei. Atmosferă prietenoasă ca la nuntă. Bufetul suedez pentru jurnaliști, plin de platouri apetisante. Carlos ne făcea cu ochiul. Nu Șacalul, ci o sticlă de brandy lângă una de “visichi” și multe de vin roze.

Dar, până la degustare, toți i-au sorbit cu atenție îngăimările confuze ale “boss-ului Dumy”. Omul alunecos, uns cu toate alifiile din lanțul propriu de farmacii EuroSantis, bașca și cu restul de vaseline și uleiuri de gresaj de la Șantierul Naval Midia, precum un pehlivan la kureș, a evitat, cu ușurință, capcanele întrebărilor de la ziariști. În plus, e protejat și de “Sfântul Mir” al mult-prea-înaltului Teo (întotdeauna, apropiat conducerii PSD).                                            

Șeful Dumitrache ne-a informat că PSD are, la Constanța, 38,8% din intenția de vot, conform ultimului sondaj. Numai că, atunci când i s-a solicitat numele candidatului la Primărie, a întors-o ca la Ploiești (sau ca la Pitești, dacă vreți!). Că sunt mai mulți, că se mai fac sondaje interne etc-etc. Însă, locul central de la prezidiu rezervat liderului consilierilor locali municipali ai PSD, Costin Răsăuțeanu (singurul care a mai luat cuvântul) după boss, mie mi-a lăsat impresia că el e alesul.                                                   

Ion Dumitrache s-a arătat caustic privind activitatea Primăriei și chiar a guvernanților concluzionând: “Toate astea se întâmplă pentru că au fost votate PNL și USR, partide de dreapta!”. Măi, să fie… N-a auzit că Alianța PNL-PSD conduce țara în care se chinuiește să supraviețuiască și amărâta asta de Constanța adusă în pragul colapsului de sub cei 20 de ani de administrație locală PSD și predată lui Chițac în batistă, ca piesele de lego, pe principiu “Na-ți-o frântă că ți-am dres-o”? N-a aflat Dumitrache că premier e pesedistul Marcel Ciolacu, buzoian ca și partenerul său de afaceri, Felix Stroe? Nu știe că, în Primăria Constanța, liberalii și social-democrații lui l-au ejectat pe vicele userist Coca deoarece le încurca combinațiile și acum votează “cot la cot” toate hotărârile dubioase de Consiliu?! N-am găsit răspuns la nici o întrebare. Am rămas nedumerit, iar la plecare, am uitat să-l salut pe simpaticul Carlos care-mi zâmbea din sticla de brandy. Nu sunt pretențios, dar țuiculița de Pitești, oferită de boss-ul Dumy, mi s-a părut apă de ploaie. Așa că, m-am întors la apa mea de gură (palincă de prune, cu mărgele) dosită în debara, ca să nu devină marfă „confiscată” de nevastă-mea. Hai, “La mulți ani, cu sănătate”, zic!       

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.