Acasă FOILETON Dictatorul Putin i-a dăruit dictatorului Kim o mașină de aur

Dictatorul Putin i-a dăruit dictatorului Kim o mașină de aur

7362
0
Prelucrare foto în scop ilustrativ
Prelucrare foto în scop ilustrativ

Dan MIHĂESCU ■

Motto: Ce-i lipsește grasului? Tichie de mărgăritar și palate de mărgean.

Agenția de presă a Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), Korean Central News Agency (KCNA), a transmis în urmă cu două zile că liderul suprem al țării cu un singur obez la o populație de 26.000.000 de locuitori subnutriți ai Coreei de Nord – Kim Jong-un, a fost cadorisit de criminalul de la Kremlin, cu un dar regesc.

Potrivit  KCNA Putin i-a oferit gogonețului, la sfârșitul lunii ianuarie a. c, prin intermediul surorii acestuia –  Kim Yo Jong, recunoscută ca nr. 2 în monarhia comunistă nord-coreeană, ultimul model al celui mai scump autoturism din lume – AURUS, autoturism cu care Kim s-a plimbat prin țara sa în timpul ultimei vizite la Phenian a lui Putin.

Sinistra soră a informat universul că: „autovehiculul rusesc este un cadou excelent și o demonstrație clară a prieteniei strânse dintre cei doi lideri ai RPDC și Rusia și a adresat cu respect părții ruse salutul de recunoștință din partea tovarășului Kim Jong-un către tovarășul președinte Putin”, transmite KCNA.

Prelucrare foto în scop ilustrativ

Darul oferit de “Sadicul Moscovit” vine ca urmare a răspunsului favorabil al Phenianului la cererea de livrare a unor cantități gigantice de muniție de război de toate calibrele și de armament greu, rușilor, cu care este susținută agresiunea de pe frontul ucrainean. În context însă, merită menționat faptul că Rusia nu a răspuns, în contrapartidă, prin sporirea ajutoarelor alimentare pentru Coreea de Nord, unde oamenii mor de inaniție, deși s-a angajat în 2023 să ofere gratuit cantități mari pentru mai multe țări africane. De aici și speculația că sub vopseaua emailată a autoturismului de lux AURUS Senat, s-ar afla în realitate chiar un extravagant automobil cu caroseria din aur pur siberian, aceasta constituind mita plătită de Putin pentru a-i satisface orgoliul excentricului Kim.

Despre modelul de lux AURUS Senat, producătorul scrie pe că „din fabrică nu ies niciodată două autoturisme cu aceleași caracteristici”, iar cârcotașii occidentali din industria auto comentează, pe site-urile de specialitate, că este adevărat și că aceasta este o caracteristică a industriei auto rusești și că încă din perioada sovietică niciodată de pe liniile de asamblare nu au ieșit două autovehicule identice.

AURUS  Senat L700, de lux, cântărește aproape 7 tone, în versiunea blindată, 7 metri lungime și peste 2 metri lățime la o înălțime de 1,7 m. Motorul este 4.4 L NAMI/Porsche V8 (twin-turbo gasoline) și Electric motor SEGZ, 62 hp (63 PS; 46 kW). Transmisia  9-speed KATE R932 automatic și tren de rulare hibrid FHEV (Full Hybrid Electric Vehicle). În anul 2019, la lansare, despre limuzina Aurus Senat L700 se zicea că  pe piața liberă ar fi fost comercializată cu un preț mai mare decât cea mai luxoasă versiune Mercedes-Maybach S-Class. În 2022 site-ul  autoblog.md anunța că în Rusia a fost scos la vânzare primul AURUS Senat second hand, la Moscova pentru aproximativ 725.000 de euro, mașina având o uzură de 2000 de km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.