Acasă Feisbucisme Despre LGBTQIA+ numai de bine, dar nu la mine!

Despre LGBTQIA+ numai de bine, dar nu la mine!

8152
0

Narcis GAIDARGIU

Zilele trecute mă puse necuratul să bag o glumă, comentariu la o propunere de anomalie lingvistică, anume folosirea terminației în „x”, chipurile soluția pentru forma neutră de gen în limba română.

„Să înțeleg că forma enclitică în „x”, în cele din urmă, indiferent de gen, va fi regulată?”

N-am primit răspuns la întrebare, semn că n-au înțeles poanta.

Găselnița nu e nouă, încercând să alinieze și limba română la curentele ideologice vestice, de aceeași teapă.

Mă pomenesc azi cu mesaj pe Facebook de la asociația Accept¹, care zice că am câștigat un ecuson de fan de top de-al lor, un fel de blazon și că dacă vreau să îl primesc o să-mi pună și poza lângă, adică să-mi facă reclamă, cum s-ar zice! Vai de păcatele mele, în ce-am intrat?

Se vede treaba că oamenii ăștia nu știu de glumă și dacă te mănâncă-n cur, cum a fost în cazul meu, ei se oferă imediat să te scarpine.

Mă întreabă prietenul Dan Mihăescu: cum ai făcut de ți-au dat imediat atenție, ți-ai pus tocuri, te-ai dat cu ruj, ți-au apreciat pectoralii din poza de profil drept sâni mascați de tricou?

Nu știu frate, io am vrut decât malițios să fiu, parol!

Îl pun în gardă și pe colegul de redacție, Leonard Mocanu, care într-un articol precedent, Limba română, între bacalaureat și „queer”, a tratat cu seriozitate propunerea în „x” ce se vrea vââârâtă cu dindărătul în limba maternă; îi zic să fie vigilent, în post de sentinelă cum ar veni, că e în pericol să se trezească dimineața că i-au înlocuit boxerii de pe sârma de rufe, cu tanga multicolor-curcubeu, în semn de profundă apreciere.

Acuma, tuturor admiratorilor mei le transmit, pe această cale, că dețin în ADN un status-quo impenetrabil.

Ipse dixit! Cum, care Ipse?

Notă¹: Asociația ACCEPT este o organizație neguvernamentală pentru drepturile omului din România, care apără și promovează drepturile LGBTQIA+

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.