Acasă PAMFLET Haloimăs electoral constănțean

Haloimăs electoral constănțean

10302
0
Foto: Alexandru BADEA
Foto: Alexandru BADEA

Dan MIHĂESCU ■

Mă doare capul, am permanent senzație de greață care se transformă în stare de vomă, mă ia cu vertij și urechile-mi țiuie la fel cum trebuie să se fi simțit Nicușor Constantinescu, ditamai buhaiul, prin 2007 când a zburat cu avionul utilitar BN-2 Islander de la Constanța la Odessa. Toate astea mi se întâmplă de când au ieșit la boncănit și la-ncurat toți virtuoșii politic din mai noua și mai vechea generație de candidați ce-și fac încălzirea pentru sesiunea din 9 iunie a alegerilor locale. Unii, tinere speranțe în debut dar cei mai mulți – eterne speranțe.

Mă uit, spre exemplu la Horică Țuțuianu. Bălălăul ăsta, fi-su lui ta-su, care-și croise monogramă politică pe afișe cu inițialele HT – probabil de la Hoașcă Tânără, ras de la candidatura la Președinția Consiliul Județean Constanța în 2020, doar ca să verifice Stroe câtă bătaie rezistă să-și ia de strigă în gura mare “Nu vreau să candidez la președinția Consiliului Județean!”. Asta s-a întâmplat după ce a ieșit în târg zvonul că l-a băgat la măsurători alături de coafatul Daniel Georgescu – primarul din Limanu și urangutanul Cristi Cîrjaliu ot Agigea. Bieții de ei, după cum se-mping în față unul pe altul la candidatură pesemne au înțeles că măsurătorile sunt pentru “pardesiu” iar cei trei trandafiri veștejiți ai Partidului Stroe Dumitrache pentru jerbă – ca premiu de consolare al câștigătorului care trage paiul mai scurt și primește candidatura.

Tot așa joacă ăștia de la Partidului Stroe Dumitrache, cacealmaua electorală, și pentru osânditul la candidatura de Primar al Municipiului Constanța. Prezintă, pe surse meniuri cu ciorbe reîncălzite a doua, a treia și a patra oară ca la cele mai ordinare spelunci de cartier pe unde sunt siguri patronii că nu-i calcă niciodată Protecția Consumatorului. Acuma, văd că joacă ”șergu mergu” cu nume care-și retrăseseră de mult tricourile de jucători ratați precum: Decebal Făgădău, Horia Constantinescu și veșnica rezervă de cadre – Costin Răsuțeanu. Ehei, s-a mai vorbit la mișto și despre don’ Corleone de la 2X1 HOLDING CAPE MIDIA SHIPYARD S.A, nea’ Nelu Dumitrache, dar tot așa, la momi. Rechinu’ de Capu Midia-i prea cutră ca să se riște în ecuații chiar și cu o necunoscută…

Și dacă tot vă ziceam despre reșapați, se-nghesuie pe turnantă ca gospodinele la alimentara când băgau ouă, lapte și pâine pe cartelă, în anii ’80, alde Stelică Garsonieră – soprana de coloratură a USR care s-a hotărât să mai dea restanța la Primăria Constanța, pe 9 mai, odată cu escrocul de Iorga – înscris și el la reexaminare pentru CJC, după ce și-a golit de conținut filiala PMP transferându-și toți cei trei primari la PSD Constanța – Jeanu Dumitru de la Costinești, Vasile Lumânare de la Corbu și Nicky Anghel – Castelu la pachet cu iubitorul de mită Adrian Stan – consilier local Techirghiol. Asta cică-i ADU- Alianța Dreapta Unită.

Dar despre suveranistul care “s-a consultat doar cu Dumnezeu” și a decis să ne binecuvânteze și pe noi cu candidatura sa miloasă ca să ne arate pe mâinile cui am putea încăpea dacă nu-l votăm pe Vergil Chițac, popa Valentin Berechet, sau hamazoanca (vorba Chiriței din Iași) constănțeană Cezara a lu Popescu, și a cui o mai fi fost, împreună cu șeful ei de la Alternativa Dreaptă – bronzatul de Iorgu Cîrnu ce se vrea doar un consilier local, acolo, ori hiperexcitatul de Ovidiu Cupșa AURică ce dă de înțeles, în ultimele zile, că e pe persoană fizică și-și joacă la zaruri candidatura de primar iar cu voia dumneavoastră – încremenita în peisaj atemporala Corina Martin – cu titlurile onorifice în coadă: consul onorific al Kazakhstanului, secretar general FPIOR și președinte onorific RESTO, care și-a năimit un lăudător ca să ne dea suspans că revine în politică. Vedeți mai multe în pamfletul creionat alături de genialul meu coleg prof. Luigi Frigioiu https://youtu.be/WQfzAvWMbzQ.

Toate panaramele astea vor să ne convingă să le dăm orașul și județul pe mână că știu ele ce-au de făcut și în ce gard să le bage! Păi voi, care în cel mai bun caz n-ați excelat decât în a vă îndestula până peste poate pe oriunde ați atârnat, chiar ne luați de proști?

Cât despre cei pe care cu eleganță și condescendență pot să-i numesc sparring partners ai lui Florin Mitroi în cursa pentru candidatura la președinția Consiliului Județean Constanța… vă spun doar că omul are cu zece clase peste Simplon Orient-Express. Atât!

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.