Acasă PAMFLET Lansare de candidați AUR: Simion și-au etalat bijuteriile politice

Lansare de candidați AUR: Simion și-au etalat bijuteriile politice

7209
0
Sursa: Atac de Constanța
Sursa: Atac de Constanța

Luigi FRIGIOIU ■

Sâmbătă, 23 martie, pe la prânz trecute-fix, în zona Casei de Cultură era aglomerație mare. Partidul AUR și-a lansat candidații la primăriile județului Constanța. Lume multă, de toate soiurile. Tinerii sperau că se inaugurează o discotecă în paragina din Casa de Cultură. Iar bătrânii au crezut că a scăpat Mazăre din pârnaie și împarte puii expirați, rămași de pe vremea când era primar.

Toate locurile ocupate cu simpatizanți, iubitori de AUR și de soare, majoritatea bine bronzați. Sala părea un lan de grâu, mustind de steaguri și baloane galbene. Balonul cu sigla AUR, după alegeri, se poate sparge lăsând în urmă doar un ușor „fâs”. Scenografia opulentă, decorată cu candidații la funcțiile de primar fiecare la locul lui, pe scaunul lui drept dovadă că și-au primit tratația cuvenită – de toți banii, cum s-ar zice. Multe fețe palide, reeșapate, reciclate și refolosite. Nu mi-am dat seama dacă paloarea era de la fondul galben al manifestării sau de la lipsa de notorietate a candidaților.

Sursa: Atac de Constanța

Prezentatoarea – nelipsita, neobosita și nehămesita matroană a mitingurilor AURitoare – Ramona Ioana Bruynseels, adevărată fată de aur, două într-una (și Ramona, și Ioana). Valorează cât Alina Gorghiu și Raluca Turcan la un loc așa că-și merită locul ei în Parlamentul European. Să mai shopingheze prin Strasbourg că, de când a lăsat-o de bancherul Dominic Bruynseels, s-a cam săturat să fie majoreta “auriștilor”.

În deschidere, maestrul Nicole Voiculeț a interpretat, la nai, Imnul României. S-a propus ca, după ce AUR câștigă alegerile, Deșteaptă-te, române!” să fie înlocuit de „Foaie verde salbă moale, adu calu’ Simioane”. Și Simion a apărut în uralele publicului precum un supergreu de culoare în mijlocul ringului. O căuta cu privirea pe Diana Șoșoacă pentru tradiționalul salut tovărășesc: “Te agresez sexual, scroafo!”. “Prințesa Diana” nu era, așa că George a rămas pe scenă și fără cal și fără purcică. Dar până la Ignat mai e vreme.       

Boss-ul aurist a dat-o din prima pe “stand-up comedy” așa cum o vor face toți vorbitorii. Dar ar trebui să-și mai diversifice repertoriul. Glumițele cu “grasul de la RAJA” le știe deja toată lumea.

             AUR între creșterea pensiilor și mărirea penisurilor 

Am aflat cine va fi viitorul prim-ministru: Marius Lulea, “finanțatorul” întocmai lui Gigi Becali –  Alianței pentru Unirea Românilor. În mod normal, omul trebuia să-și facă intrarea pe hitul lui Marcel Pavel: “Te-ai îndragostit lulea, Of, cum îmi bate inima”. Dar Lulea are de rezolvat probleme importante, reclamate de fani: reducerea birocrației, reducerea numărului de parlamentari, eliminarea pensiilor speciale. Și, mai ales, creșterea pensiilor. O bătrânică din sală, puțin surdă, a înțeles altceva și a sărit ca arsă: “Măriți, măriți maică și la moșu meu, că o are tare mică”.

Au fost enumerați candidații din teritoriu ai organizației județene constănțene (coordonator-Daniel Moraru – ex PER, ajutat de la centru de Titus Silviu Păunescu). S-a spus că Partidul Comasat Român (alianța PNL-PSD) înseamnă noul PCR, fierul vechi sablat și grunduit, pentru că a început să ruginească. În timp ce, candidații AUR au multe karate și vor fi învingători. Rămâne de văzut, dacă nu e doar poleială suflată…

La un moment dat, la microfon părea a fi susținut un monolog de-al lui Silviu Petcu, comediantul trupei umoristice Divertis, interpretat cu specificu-i accent de arab înrădăcinat pe mioriticele plaiuri dacopate. Când colo, era comicul Mohammad Murad, cunoscut om de afaceri libanez, opțiunea de AUR la președinția Consiliului Județean Constanța. Intrarea lui Murad, curat și uscat, în cursa pentru șefia CJC a reprezentat surpriza zilei.

Pe rombanezul Mohammad Murad l-a secondat hipertiroidianul Ovidiu Cupșa, hiperactiv candidat de AUR la Primăria Constanța. Ultima oară îl țin minte pe Cupșa agățat de o creangă în jungla urbană din Tomis Nord. Se legăna mai ceva ca Ion Creangă prins în cireșul mătușii Mărioara. Acum, fostul director Ceronav, care odinioară plimba elefantul pe corso, făcea semne de susținere spre sală așa cum fac fotbaliștii spre tribune (dacă George Simion declară că s-a școlit prin galeriile de fotbal…).

Nu știu câte voturi vor lua Murad, Cupșa & Co. și nici nu contează. Un aspect e însă clar: umorul politic românesc are viitor. “Divertișii” Silviu Petcu și Ioan Gyuri Pascu sau, de ce nu, Țociu și Palade au urmași.

Iar un, eventual, slogan al viitoarelor alegeri ar putea fi: N-avem bani, n-avem Tezaur / Dar avem partidul AUR!

Credeți-mă pe cuvânt, dintre toți închipuiții ăștia sunt cei mai de belea politicieni dacă au fost ei în stare să-și ia bilete de avion pentru America doar ca să se pozeze cu poza și cu autobuzul de campanie al lui Trump. Asta a fost ceva de sărăcie căci pe bogăție era când s-a dus Dragnea să dea mâna cu el peste masă, la restaurantul de la Trump Tower, și la costat undeva pe la 250.000 de coco, mezanplasul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.