Acasă Turism OMD Mamaia-Constanța a relansat dialogul pentru strategia de dezvoltare a stațiunii Mamaia

OMD Mamaia-Constanța a relansat dialogul pentru strategia de dezvoltare a stațiunii Mamaia

6906
0
Sursa: discoverdobrogea.ro
Sursa: discoverdobrogea.ro

Dan MIHĂESCU

Președintele Organizației de Management al Destinației (O.M.D.) Mamaia – Constanța, George Măndilă,  alături de Florin Mitroi și Vergil Chițac, candidații la alegerile locale pentru funcțiile de Președinte al Consiliului Județean și Primar al Municipiului Constanța, din parte PNL, au participat la sfârșitul săptămânii la o reuniune de lucru cu reprezentanții Organizației Patronale Mamaia – Constanța, Asociației Patronale Resto Constanța și ai Patronatului “Marea” Mamaia-Constanța, despre strategia de dezvoltare a stațiunii Mamaia pe termen scurt, mediu și lung.  

Potrivit organizatorilor, discuțiile au inclus un schimb de idei și planuri concrete pentru relansarea stațiunii Mamaia ca destinație turistică internațională, Florin Mitroi subliniind importanța implicării comunității locale în proiectele de dezvoltare turistică.

„Este esențial să integrăm viziunile locuitorilor și ale investitorilor pentru a asigura o dezvoltare armonioasă și durabilă a stațiunii. Vreau să mă asigur că Mamaia nu doar că vă deveni un punct major de atracție turistică pe plan internațional, dar și că vă oferi condiții de top pentru toți vizitatorii ei”, a declarat Florin Mitroi. La rândul său, Vergil Chițac a subliniat că rămâne o prioritate pentru mndatul său de primar continuarea susținerii și dezvoltării stațiunii Mamaia, cu un accent special pe îmbunătățirea serviciilor publice. “Este vital să asigurăm infrastructura adecvată care să răspundă nevoilor atât ale rezidenților, cât și ale turiștilor. Vom menține un dialog deschis și constructiv, organizând întâlniri periodice cu toți partenerii implicați, pentru a evalua și ajusta planurile de dezvoltare. Scopul nostru este să transformăm Mamaia într-o destinație de top, recunoscută pe plan internațional pentru calitatea și diversitatea ofertei turistice”, a precizat Chițac.

Din partea operatorilor în turism, Nicolae Bucovală, președintele OPM-CT a afirmat că este prima dată când cele trei patronate din Mamaia – Constanța care au obiectiv comun dezvoltarea stațiunii, promovarea și creșterea numărului de turiști în zonă, s-au așezat la aceeași masă cu autoritățile locale pentru a-și armoniza strategia și eforturile în acest sens.

În context, s-a discut calendarul de acțiuni pentru 2024 și pentru sezonul estival 2025, strategia de dezvoltare a stațiunii Mamaia și elaborarea unui plan integrat pentru Organizația de Management al Destinației O.M.D. Mamaia – Constanța. Pe termen scurt, s-a stabilit ca până la startul sezonului estival, să fie amenajate corespunzător spațiile verzi din stațiune.

Printre proiectele care vor necesita o perioadă mai lungă de realizare a fost menționată refacerea Bulevardului Mamaia, dezvoltarea de noi atracții turistice în zonă inclusiv crearea unor centre termale generoase, construirea unei săli de conferințe și a unui nou centru expozițional care să corespundă cerințelor actuale. De asemenea, se are în vedere repunerea în valoare a Lacului Siutghiol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.