Acasă Alegeri 2024 Eu îi votez pe toți, ca să nu se supere cineva!

Eu îi votez pe toți, ca să nu se supere cineva!

11556
0
Sursa: Facebook
Sursa: Facebook

Luigi FRIGIOIU

Horică, probleme, mă? “Eu nu dorm!”

Sâmbătă, 11 mai, dacă trăia Jean Constantin – maestrul comediei românești – cu siguranță, murea de râs în Centrul Cultural ce-i poartă numele, din centrul Constanței. Acolo au fost înghesuite două show-uri politice mai haioase decât BD-urile la Munte, la Mare și în Acțiune, care s-au ținut ață. A fost un fel de spectacol cu două părți, ca pe vremuri, și cu pauză între ele, de semințe, frucadă, zorele, preambalate și rulouri cu spumă de bezea, ca să scoată din sală candeala de trandafiri veștejiți.

Două mitinguri electorale jucate cu casa închisă dar nu pentru electoratul ce va fi chemat la vot ci doar pentru oamenii lor, cică pentru ca să moriveze și să mobileze activul de partid în campania electorală. Un fel discursuri motivaționale în vestiarul echipelor înaintea începerii derbiului.

În prima parte a zilei a fost un fel de remake “Tăntălăul și Gogomanul” fără Jim Carrey și Jeff Daniels, electoratul atribuie prin vot la urne rolurile respective, celor doi actorilor trecuți din galeria figuranților social-democrați direct în cea a starurilor apuse, Horia Constantinescu pentru Primăria Constanța și dr. Cătălin Grasa preș la CJ.

Sursa: Facebook

Bine, Horică o ține una și bună că el ar fi fost mai recomandat pentru piesa “Insomniacii” pentru că sloganul lui de campanie este “Eu nu dorm” dar cred că ăsta este mai mult un joc de gleznă ca să-și justifice starea lui naturală de nervozitate și apucăturile conflictuale. Într-un fel, din dorința de a se face plăcut și popular a încercat să-l plagieze și pe Connect-R care susținea într-un hit “Eu vara nu dorm”. Pensionari adunați de prin cluburile boșorogilor social-democrați nu s-au lăsat impresionați și l-au cerut insistent pe Fuego. Cum marele artist al neamului fredona prin agenții imobiliare încercând să-i convingă pe românași să nu-și vândă casa părintească, babetele și moșnegii s-au resemnat și au tras la aghioase.

Nu s-a risipit bine mirosul de trandafiri pesediști amestecat cu gazele iahniei de fasolică, că a urmat partea secundă a circotecii.

Useriștii nu fac caCâțu

Am admirat întotdeauna membrii acestei formațiuni, ca actori politici. Spilcuiți, eleganți, frezați, parfumați, costume de firmă. Aer occidental, ce mai încolo și încoace. Mulți au ochi de aceeași culoare cu sigla partidului. Acești băieți chipeși, cu ochi sinili ca nostalgicele petlițe, seamănă între ei nu numai la înfățișare ci și la discurs de zici c-au promovat prin ordin de zi pe unitate nu cu examene adevărate la înalte școli de peste hotare.

Dacă l-ai ascultat pe unul, i-ai auzit pe toți.

Au glăsuitit, printre alții, Cătălin Drulă, Eugen Tomac, Claudiu Palaz, Dan Barna. Toți o apă și-un pământ: discursuri bombastice, goale de conținut, laudă de sine, promisiuni fără acoperire…întreaga recuzită politicianistă și populistă. O altă rasă de artiști cabotini care se grăbeau să-și spună rolul repede ca să nu-l uite, într-un original concurs “I umor” al formelor fără fond.

USR era considerat partidul lui BUlai și DruLĂ; acum a ajuns, fără doar și poate, partidul lui BULĂ. Iar rolul acestui personaj umoristic e jucat, pe rând, de fiecare dintre fruntașii săi. O adunătură de amnezici iresponsabili care, atunci când au guvernat, erau gata să arunce țara în aer. Cu puțin peste 10% încredere obținută la votul popular, s-au considerat buricul pământului. Amenințau non-stop cu moțiunea: ba l-au vrut premier pe Orban, ba pe Câțu. Nici așa nu le-a convenit și au anunțat, oficial, că nu fac ca Câțu. În loc de laxativ, Iohannis le-a dat un șut în dos și, logic, a băgat PSD la guvernare. Toată povestea a fost uitată de useriști dar nu și de către electorat.

Sursa: Facebook

Vedeta reprezentației a încercat să fie soprana Stelian Ion, din nou debutant în rolul de candidat la Primăria Constanța, cu alt scenariu, alți colegi de platou. Degeaba, fără nici un succes. Deși se laudă că a fost un bun vocalist la Vox Maris, o dată în plus, a părut venit din Corul cântăreților castrați. A falsat îngrozitor iar, când încerca să ridice tonul, nu se mai auzea deloc. A repetat că în ultimii 20 ani, Constanța a fost distrusă. La fel de amnezic ca toți colegii lui de partid, Stelică a omis că, în această perioadă, a consiliat juridic o importantă regie a primăriei, ca și pe primarul Măzărică; tot el fiind și șeful filialei useriste, ministrul Justiției și, în două mandate, deputat de Constanța. Dar băiatul, e de un tupeu formidabil, n-are grețuri. Se prezintă ca nou în fața electoratului, gata să se ia la trântă cu mafia. Infantil, insipid, indoor, incolor…

În timpul discursului sforăitor al lui Stelian Ion, unii ațipeau, alții se jucau pe telefoanele mobile iar mulți au părăsit sala ca să nu rateze total seara de sâmbătă. Înțeleseră, probabil, că Uniunea Salvați România, după cum îi spune numele, e gata să salveze țărișoara noastră. Buuun… Rămâne, totuși, o dilemă: pe useriști cine îi salvează de penibilul în care se scufundă pe zi ce trece?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.