Acasă EDITORIAL Dragoste şi sustenabilitate cu Dr. Jill, la G7

Dragoste şi sustenabilitate cu Dr. Jill, la G7

986
0
Foto.agerpres.ro/ Jill Biden
Foto.agerpres.ro/ Jill Biden

Alin ALEXANDRU ■

E vară, e cald, așa că vă propun azi un subiect monden inspirat din lectura mea zilnică din New York Times (organul de presă al partidului democrat). Titlul articolului este `Jill Biden models love and sustainability at the G7`. Un comentariu asupra mesajelor pe care prima doamnă le-a transmis lumii prin alegerea garderobelor la reuniunea G7 din Anglia. Alăturarea cuvintelor dragoste și sustenabilitate în titlu m-a șocat, trebuie să recunosc. Și mintea, scuze dar n-o pot opri, mi-a fugit la tovarășa Elena Ceaușescu, academician dr inginer, om de știintă de talie mondială dar în același timp politician de anvergură, soție a conducătorului iubit, mamă a copiilor ei dar și ai tuturor copiilor patriei. În cazul de față, soția celui mai ascuțit la minte președinte al SUA este doar doctor.

Dr Jill în sus, dr Jill în jos. Nu prea știu cu ce se mănăncă doctoratul primei doamne dar e limpede că presa de casă nu o face gratuit doctoresă. Ea este, ca să înteleagă populimea votantă, altă soție de președinte decât cea dinainte. Bre fraierilor, asta-i doctor nu fotomodel ca Melania care l-a luat pe dictator pentru bani. Jill e ca Michelle Obama, cea mai deșteaptă și cea mai frumoasă. Nu ca Melania care nu-l ia de mână pe dictator când coboară din avion. Ați înțeles mesajul.

Foto.agerpres.ro/ Jill Biden

Ei bine dr Jill l-a însoțit pe Joe la G7. Și ca să vedem noi implicare pentru binele țării, prima poză apărută în rețele o înfățișează pe dr Jill studiind dosare stufoase de pregătire a reuniunii la biroul din avion al președintelui. În acest timp, Joe, probabil moțăia pe sofa uităndu-se cu jind pe sub masă la frumoasele picioare ale soției sale. Nu-i exclus ca Joe în adormire să fi visat pervers tot picioarele Melaniei. Dar să nu speculăm fără probe.

Deci dr Jill pozează în prima zi de summit într-o bluză magnifică cu un scris mare pe spate LOVE. O prietenă îmi zice că asta-i tărancă, dar n-o ascult, răutăți de femei invidioase. Important este ce spune cronicara din NYT. Dr Jill a venit cu LOVE ca să dea LOVE la toată Europa. Soțul ei, puțin dezorientatul Joe, zice că America is back. Nu ca dictatorul care-i lua trei păzești pe europeni. Și nici ca sinistra lui soție, urâta Melania care s-a urcat odată în avion cu un bleizar pe care scria `I don t care. Do you? `

Ziarista de la New-York a văzut la G7 nu numai rochii dar și responsanbilitate și implicare pentru binele planetei. De exemplu, Carrie Johson- proaspăta soție a ciufulitului Boris- și-a închiriat hainele. Stiți de ce? Ne spune NYT, pentru că repurtarea hainelor este o metodă importantă de luptă împotriva schimbărilor climatice. Iar de climate change îi…….grija cel mai mult pe liderii woke din G7. Acum ce-i drept nici soției model dr Jill nu i-a trecut prin cap să închirieze dar îi sugerăm puternic măcar să-și spele hainele la mănă cu apă strănsă după ce și-a făcut duș. Să nu emită CO2.

Acum ce-i drept e drept. Joe are nevoie acută de dr Jill. Este persoana care-l ferește de întrebările incomode, îl ține de mănă când nu știe drumul și, sigur, înțelege mai bine politica. Ea vorbește cu presa pentru că poate și declară că soțul ei este mai mult decât pregătit pentru întâlnirea cu Putin. Sunt puțin îngrijorat totuși. Joe n-o are pe dr Jill alături când va vorbi mâine cu Putin. Asta nu s-a putut aranja.

Ce îmi doresc eu, care am obiceiul să mai completez în somn articole deja scrise ? Să visez frumos la noapte LOVE și SUSTENABILITATE, Michelle sau dr Jill. Poate chiar Elena. Dar în niciun caz nu vreau să-mi bântuie imaginația soția dictatorului. Nu, nu, Melania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.