Acasă Sport Regele s-a întors: ...

Regele s-a întors: VIITORUL CONSTANȚEI E FARUL !

3851
0
Galeria Farul Foto: Ionuţ Eugen Ioniţă
Galeria Farul Foto: Ionuţ Eugen Ioniţă

Teodor DUMITRU ■


FUZIUNEA VIITORUL- FARUL S-A REALIZAT !

Proiectul acestei fuziuni este, în mare parte, meritul lui Gică Popescu, preocupat de subiect încă de la instalarea sa în funcția de Președinte al F.C. Viitorul.

Facebook CJC

Ultimele două luni au cunoscut o intensificare a discuțiilor și negocierilor. Din informațiile pe surse pe care le-am cules în ultima perioadă din zona tuturor părților implicate, Viitorul, Farul, suporteri Farul și autorități locale, Consiliul Județean Constanța și Primăria Constanța aș putea scrie o carte voluminoasă, însă esențial este că această fuziune este benefică pentru toată lumea.

Cei doi coloși mondiali Hagi și Popescu nu mai puteau sta pe o platformă firavă ca cea a Viitorului. Aveau nevoie de susținerea unei mari comunități, cum e cea a Constanței și, mai ales, de suporterii înfocați ai Farului, care au dat cea mai frumoasă dovadă de jertfă și loialitate, reînființând echipa după momentul falimentului și susținând-o financiar până la apariția arogantului Ciprian Marica, care a preluat sigla, culorile clubului și ulterior și pachetul majoritar al acțiunilor deținute de suporteri printr-o abilă acțiune de dezbinare a acestora.

Foto: Ionuţ Eugen Ioniţă

De altfel, Marica a frânat mult procesul fuziunii, din dorința de a obține un procent cât mai mare în noua entitate sportivă. Salutară a fost atitudinea Președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, care a invitat părțile la discuții, promițându-le sprijinul în noul proiect, cu susținere financiară și construirea unui nou stadion cu 18.000 locuri. Lăudabilă este și încercarea regelui de a relua discuțiile cu suporterii Farului, dorind astfel să închidă anumite răni ale trecutului și să stabilească o linie de colaborare viitoare.

Foto: Ionuţ Eugen Ioniţă

●  AU MAI RĂMAS DE PUS LA PUNCT CÂTEVA DETALII JURIDICE

Ce avem cert la această oră este că noul club se va numi Farul,va avea culorile alb-albastru, sigla Farului, va avea un loc în Liga 1 și un loc în Liga 2, Președinte va fi Gheorghe Popescu, despre care marele manager englez Bobby Robson spunea că nu a cunoscut un jucător de fotbal mai imperial ca el, cumpărându-l de la Craiova când era la PSV Einhoven și luându-l apoi cu el pe unde a antrenat, respectiv Totenham și Barcelona, unde l-a pus și căpitan.

Foto: Ionuţ Eugen Ioniţă

Manager va fi Gheorghe Hagi, despre care marele Johan Cruyff a spus că face parte din top 10 al celor mai buni fotbaliști ai lumii, din toate timpurile, iar jocurile se vor disputa pe stadionul Viitorul, până la contruirea noului stadion Farul. Pentru comunitatea constănțeană câștigurle de imagine prin asocierea cu aceste două personalități internaționale sunt colosale, mai ales că obiectivele noului club sunt de a juca an de an în cupele europene. Deosebit de credibil, atâta timp cât cunoaștem ambiția, perseverența, stăruința în gășirea celor mai facile căi spre performanță ale Regelui și diplomația, seriozitatea și atitudinea constant pozitivă ale Baciului.
    

Lumea fotbalului pare deja îngrijorată de apariția unei noi forțe fotbalistice, căci Hagi, Popescu, Constanța, Farul sunt realmente elemente de forță.

Facebook

   Atenție Europa ! Venim ! Hai FARUL !


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.