Acasă Utilitare Elevii Liceului Economic Virgil Madgearu, în vizită la bireactoarele Stației de epurare...

Elevii Liceului Economic Virgil Madgearu, în vizită la bireactoarele Stației de epurare Constanța Nord

367
0

Nastasia BUTUC ■

Elevi de clasa a XI-a ai Liceului Economic Virgil Madgearu, din Constanța, au vizitat marţi, 28 iunie a. c, Stația de epurare a apelor menajere Constanța Nord în cadrul proiectului POCU Stagii de practică inovative în domenii de specializare inteligentă”, realizat de unitatea școlară în parteneriat cu RAJA S. A, informează Biroul de comunicare al companiei.

Liceenii au aflat că procesul de epurare al amelor menajere după ce a debuşat din reţeaua de canalizare subterană, începe în zona grătarelor rare, unde se face o filtrare grosieră a apei reziduale. A urmat camera SCADA, destinată monitorizării și controlului proceselor tehnologice, iar turul stației a continuat cu vizitarea bioreactoarelor și a decantoarelor, locuri special amenajate și acoperite, în care apa este tratată pentru a fi curățată de toate impuritățile și apoi verificată, astfel încât la finalul procesului de epurare să fie redată circuitului natural, în perfectă stare, în Marea Neagră.

Instruirea practică, timp de mai bine de o oră, a trecut repede și cu folos, au declarat liceenii. Am rămas impresionată să văd modul în care, datorită tehnologiilor de ultimă generație, apa devine atât de curată atunci când ajunge în mare”, a spus o elevă.

La rândul lor, cadrele didactice prezente la eveniment au subliniat importanța lecției despre epurarea apei.

“Vizita elevilor de la Liceul Virgil Madgearu” la Stația de epurare Constanța Nord este foarte importantă în contextul în care ei participă la un program finanțat de Uniunea Europeană pentru stagii inovative în acest domeniu, mai ales că noi am început cu ei un astfel de program care susține faptul că apa reprezintă factorul determinant pentru omenire în momentul de față și pentru viitor. Uniunea Europeană finanțează astfel de programe care în final să conducă la rezolvarea problemelor de apă și de mediu, a precizat unul dintre profesori.

Compania de apă RAJA Constanța menține deschisă poarta învățării continue pentru educarea tinerei generații, în vederea conștientizării problemelor de mediu și protejării naturii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.