Acasă Educaţie “Moșii” Veterani îi premiază doar pe cei mai buni!

“Moșii” Veterani îi premiază doar pe cei mai buni!

1062
3

Manuel VLĂDUȚ

La Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” – prestigiosul liceu constănțean cunoscut în trecut ca Liceul Militar de Marină, a devenit o tradiție ca în fiecare an, un elev desemnat de către dascălii săi ca fiind cel mai bun, să fie premiat de către Ordinul Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații, asociație a militarilor veterani participanți la misiunile internaționale ale Armatei Române.

Și în acest an, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun care se apropie, Ordinul Militar al Veteranilor – prin președintele – Col.(rtg) Gheorghe GHERGHE și prim-vicepreședintele Manuel VLĂDUȚ, a oferit celui mai bun elev al Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, elevul – plutonier adjutant Maximilian CAUTIȘ din clasa a XII-a A, Premiul de Excelență pentru rezultate deosebite la învățătură. Alături de placheta cu Însemnele Ordinului, Maximilian a primit și un binemeritat premiu în bani, oferit de „Moșii” Veterani, în fața asistenței formate din camarazii săi mai mici din clasa a IX-a, pentru care el este fără îndoială, un exemplu de urmat.

Maximilian va fi desemnat în acest an, șeful promoției de elevi militari – recunoașterea supremă pentru rezultatele sale excelente și constante la învățătură. Este originar din Onești, județul Bacău și este fiu de preot. “I-am spus tatălui meu că vreau să îmi dau viața pentru țară – atunci când am ales să merg la liceul militar!” – mărturisește Maximilian. “Vă admir și vă respect!” – a continuat el adresându-se veteranilor prezenți la eveniment, spunând că își dorește ca și el să ajungă cândva să participe la misiunile de luptă ale armatei.

Preotul Cautiș Petrică, slujește la biserica din Borzești, ctitorită de Ștefan cel Mare și Sfânt, acolo unde cândva l-a învins pe hanul tătar ce l-a ucis cu săgeți pe Mitruț, prietenul lui din copilărie. Este tare mândru de fiul său, despre care spune că este “foarte discret” și că a aflat despre premierea sa, de pe Facebook… De la un alt slujitor al bisericii, preotul militar Popa Ionuț – și el veteran al teatrelor de operații și membru al Ordinului Militar al Veteranilor, aflăm că fostul lui coleg de seminar a fost la rândul său, unul dintre cei mai buni seminariști și că soția preotului Cautiș – “doamna preoteasă, dirijează un cor deosebit”.

Președintele Ordinului Militar al Veteranilor – Col. (rtg) Gheorghe GHERGHE, veteran misiunilor din Afganistan, Africa și Irak, fost comandant al Batalionului 911 Infanterie din Brigada 9 Mecanizată Mărășești și fost șef de stat major al Brigăzii Multinaționale Sud-Est de la Craiova, mărturisește în timp ce înmâna lui Maximilian placheta cu însemnele Ordinului, stârnind zâmbetele elevilor prezenți: “De fapt și eu mi-am început cariera, ca elev al acestui liceu, ca șef de sector!”

Veteranul Manuel Vlăduț, fost cercetaș și subofițer de comandă al Batalionului 341 Infanterie Rechinii Albi – în Afganistan, i-a îndemnat pe camarazii de clasa a IX-a ai elevului plutonier adjutant Maximilian Cautiș: “Luați exemplul lui! Doar fiind cei mai buni, veți ajunge niște buni și respectați comandanți!”

Alături de Maxilian Cautiș și camarazii lui, au fost prezenți la eveniment, comandantul Colegiului Militar – Comandor Ing. Dr. Gabriel- Iulian Tănase și directorul-adjunct, prof. dr. Adrian Ilie, pe care îi felicităm pe această cale, pentru calitatea deosebită a învățământului pe care îl coordonează în această prestigioasă instituție de învățământ – Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”!

Sărbători binecuvântate, tuturor!

Foto: Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

3 COMENTARII

    • Stai sa intre in sistem. Copii ăștia care inca mai au potential o sa fugă rupand pământul când or să vadă ce valori sunt in sistem și ce moralități.

      • Și tu, Iulică, ești una dintre aceste valori cu moralitate îndoielnică, parte a sistemului pe care probabil că l-ai părăsit ,,rupând pământul,,?…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.