Acasă Politic Slugă până la capăt…

Slugă până la capăt…

5828
3

Manuel VLĂDUȚ■

Conștiincios până la lacrimi, enigmatic precum Sfinxul legendelor grecești, premierul-general nu se dă dus de la cârma puterii, pe care se pare că o confundă cu serviciul de zi pe unitate, care nu poate fi părăsit decât pe bază de proces verbal de predare-primire, după ce se raportează către comandant: „Am predat serviciul de zi pe unitate, fără probleme!”

Așa cum ne-a mințit pe toți că „atât de sfântă consider onoarea de a fi fost Șef al Statului Major General, încât nu voi intra niciodată în politică”, nu mă surprinde să citesc printre rânduri ce înseamnă declarația sa,  cum că „NU o să-mi dau demisia, pentru că am primit mandatul de la președintele României, atunci când va veni timpul, voi preda mandatul președintelui României!”  Adică, nu va părăsi fotoliul de premier, prea curând. Rotativa, poate să mai aștepte… până când va veni timpul, conform ordinelor primite din deal, de la Cotroceni!

Că doar n-o fi prost să lase puterea din mână, de dragul unei înțelegeri cu PSD… Mai ales că urmează în curând un an electoral și, nu-i așa, dacă pierde scaunul de premier, va pierde cu siguranță și șefia partidului care îl poate propulsa în funcția (mult visată!) de Președinte al României!

Așa se clădesc în România cariere… Cu minciuni, plagiate și impostură! ION al lui Ionel e cel mai proaspăt exemplu: ce credeați, că „Oglinda, oglinjoara” lui Ionel, răspundea ea singură la întrebările nădușitului? Nici vorbă! O recunoaște cu gura lui, chiar creatorul IA (Inteligenței Artificiale) ION, Nicu Sebe,  întrebat dacă dialogul premierului cu ION, a fost sau nu regizat:  „În acel moment într-adevăr așa a fost, dar sistemul poate să facă și răspunsuri cu siguranță.”

Am înțeles, învăț… să mint!

La fel ca și în cazul pensiilor militare de stat: ce contează că mii de militari rezerviști au rămas cu pensiile ciuntite și neactualizate de pe vremea infamei OUG 59/2017 a amicei sale Olguța? Ionel consideră reforma pensiilor militare deja rezolvată! ”La nivelul Ministerului Apărării Naţionale s-a realizat acest proces de reformă a sistemului de pensii. Din păcate, a fost o greşeală în momentul în care s-a considerat că pensiile militare fac parte din categoria pensiilor speciale…” a declarat el joi, la Chișinău, despre reforma pensiilor speciale.

Deci, ce așteptări mai pot avea pensionarii militari de la Ionel, fostul lor “camarad”, care consideră astfel subiectul reformei pensiilor militare de stat, încheiat?

La fel și cu proaspăt anunțata sa intenție de a NU își da demisia prea curând, “când va veni timpul” adică… la Sfântul Așteaptă! Căci el consideră atât de “sfântă” datoria de a preda mandatul încredințat de președintele României, încât crede că are și fățarnica obligație de a rămâne slugă până la capăt, de fapt, până “va veni timpul” de a primi prin transfer, mandatul de președinte!

Sursa foto: Digi 24.ro, Inquam Photos/Octav Ganea, B365.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.