Acasă Cetăţeanul supărat Greu de ucis, o nouă înscenare la Constanţa

Greu de ucis, o nouă înscenare la Constanţa

10925
0

Luigi FRIGIOIU  ■

● Priveghi dansant cu lăutari

Primăria Constanţa nu e în stare să finalizeze nici o investiție: nici astuparea străzii Ștefan cel Mare, cu atât mai puțin demolarea stadionului orașului. Ca să-și ascundă incompetența, invetează tertipuri prin care trage de timp. De trei ani, Amiralul se screme să înceapă construcția noului stadion. Recent, a sesizat că nu poate face treabă mare pentru că îl constipă ruina vechiului stadion denumit de-a lungul anilor „1 Mai”, „Farul” sau „Gheorghe Hagi”. Fie vorba între noi, acest stadion e impracticabil de pe vremea lui Mazăre dar nimeni din Primărie n-a observat amănuntul. Mai mult, binecunoscutul consilier Casimceali (de care n-a auzit nimeni), lovit de nostalgie, a organizat un spectacol de despărțire pe banii noștri, nepreţuit: ţapul de bere de 400 ml – 14 lei, mititelul la 5 lei, felia de pâine – 3 lei, că tot au fost plătite cu 261.800 de lei, din bani publici, biletele de intrare pentru fraieri. Un fel de priveghi muzical unde au fost invitate să lălăie trupele 3SE, Gues Who și Discoteka. Ali din Casimcea l-a evocat pe “babai”, bătrânul său tată, care-l ducea de mână la stadion, ca să bea și el, liniștit, o bere-două-trei, după meci, la cârciumile din zonă. “Alah să-l vegheze” pe babai Casimceali! Mişto coliva, nasol momentu, cred că aţi grăbit prohodu, rămâne întrebarea: Când vă apucați de muncă – măi, petrecăreților din Primărie – că la paranghelii, pe bani publici, nu vă întrece nimeni?

          ● Festival du Bonheur pour le gourmands

Nu e prima oară când spațiul verde al parcului din centrul Constanței e distrus de Primărie. Dar, parcă, niciodată n-a fost asemenea bătaie de joc. Cu ocazia vacanței de Rusalii, aici, are loc încă o ediție a “Festivalului fericirii pentru gurmanzi”.

Am înțeles care e “Rețeta fericirii” pentru mâncăcioși: să bagi în tine carne expirată preparată în rulote până dai pe-afară, să-ți torni în burdihan șpriț de bere de la dozator până plesnești și, apoi, să te rostogolești grohăind ca porcu pe gonflabilele întinse peste iarbă și flori, cu vise erotice clăbucindu-ţi pe la gură.

Interesant e că Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski susține spectacole pe treptele sediului unde s-au deschis terasele asaltate de mâncăii pofticioşi. Cu această ocazie, soliștii operei pot cânta alături de Guță, Dani Mocanu, Culiță Sterp și alți maneliști celebri care urlă în boxe. Sopranele nu mai primesc flori; consumatorii de la mese le pot oferi kebab sau șaorma cu de toate, după preferințe. Spectacolele de balet vor fi mai spectaculoase. Coregraful-șef, obișnuit să arunce cu scaune în capul dansatorilor, îi poate lua la țintă cu mesele și canapelele de pe terase. Se vede treaba că am dat-o în francofonie. În cazul ăsta, le urăm reprezentanțior Primăriei care au organizat  “Festival du Bonheur pour le gourmands” tradiționala urare franco-română “Notre poules dans votre court” şi “Soyez lesbiene venues”!                              

● Cu Lupu laolată

Cei care au onorat invitația Consiliului Județean, în Portul Tomis, pe 2 iunie, pot parafraza hitul folkistului Adi Beznă. Preșu’ Consiliul Județean, Mihai Lupu, invidios pe Primărie, a găsit, și el, un prilej să toace bugetul pe o “saramură”. Mai precis, CJC va organiza Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești la Pavilionul Expozițional. Oficial, prezentarea evenimentului a avut loc sub balconul casei preşului, în Portul Tomis, la terasa “În larg”. De fapt, participanții puteau plonja în largul mării, deoarece, conferința de presă a avut loc în largul terasei, mai hacana, chiar pe cheul ambarcațiunilor turistice.

          ● Curcanul vs Lupu, revanșa amânată

În ciuda proverbului “Între două nu te plouă” poziția preșului Lupu – așezat între Corina Martin, de la RESTO și natural distinsa Ruxandra Serescu, directorul general al Camerei de Comerţ Industrie Navigaţie Agricultură (CCINA) + Spaţiul cosmic – nu a fost de invidiat. Nu l-a plouat de sus, i-a plouat în gură, dar va recupera că-i moldovean destoinic şi ştie cum. Festivalul Pescăresc e programat între 15-18 iunie. Timp suficient ca să-și facă plinul și să-și taie setea de la pește. Păcat că polițaiul-curcan ce păzea lupoaica s-a transferat. Astfel, Lupone a ratat prilejul să-și ia o binemeritată revanșă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.