Acasă PAMFLET Trei potlogari travestiţi în muschetari

Trei potlogari travestiţi în muschetari

8495
1
Sursa: Ilustraţie cu scop explicativ
Sursa: Ilustraţie cu scop explicativ
Potcovăria lu' Dan
Potcovăria lu’ Dan

Dan MIHĂESCU ■

Motto:Sunt două moduri de a fi păcălit. Unul, este să crezi ceea ce nu este adevărat; cealalt, să refuzi să crezi ceea ce este adevărat”. Soren Kierkegaard

O cugetare din folclorul urban ne povăţuieşte că după ce dăm mâna cu un politician să ne numărăm degetele; numai marele nostru recordmen naţional la cros, simbolul atletismului dobrogean şi ale Clubului Farul, sub ale cărui culori s-a consacrat, Ilie Floroiu, avea să afle acest adevăr prea târziu, la 70 de ani! Şi asta poate să-i fi cauzat, la sănătate lui, iar nouă tuturor şi sportului naţional – un prejudiciu de imagine.

Şi ca să n-o mai lungim, este vorba despre tentativa profund vicioasă din punct de vedere moral, de preluare ostilă a imaginii, mai întâi, apoi a denumirii şi mărcii Clubului Sportiv Farul Constanţa, de către o şleahtă de la Primărie, oploşită sub tocătorul-de-bani Clubul Sportiv Municipal (CSM) Constanţa.

Sursa:Ilustraţie cu scop explicativ

Potlogarul care i-ar fi încântat pe toţi să pună pe picioare insidiosul mecanism, de drenare a banilor publici pentru salvgardarea sportului constănţean, baschetbalistul pigmeu, Andrei Talpeş, alias Alecu (sau invers), ca într-o şarjă cavalerească a muschetarilor reginei, a hotărât să atace şi tezaurul coroanei – înregistrând la OSIM marca comercială CSM FARUL.

Invitaţie electronică la Gala CSM

Asta am aflat-o doar de dată recentă, pentru că potlogarul travestit în muschetar n-a mai rezistat tentaţiei de a se împodobi cu bijuteriile furate. Pe 21 mai a. c. Talpeş a promovat noua denumire CSM FARUL CONSTANŢA pe tricourile participanţilor la crosul Ovidio Running. Evenimentul a fost urmat de un banchet oferit la restaurantul Le Premiere, din Constanţa, pentru prezentarea “noii identităţi a CSM şi reîntoarcerea la rădăcini, la tradiţie, la simboluri. CSM va avea în titulatura sa, începând cu noul sezon competiţional, numele FARUL: CSM FARUL Constanţa”.

Am fost uimit de tentativa de preluare ostilă a identităţii şi simbolurilor CS Farul Constanţa, mai întâi pe bucăţi, începând cu transferarea la CSM Constanţa, mai cu vorba bună, mai cu momeli, a unor performeri şi antrenori laureaţi. Apoi, Ilie Floroiu, instalat preşedinte onorific cu dreptul de tăcea şi a asculta, “refugiat şi repatriat” acasă, ulterior. A urmat cererea de preluare integrală a bazei materiale a CS Farul Constanţa şi acuma înregistrarea la OSIM a mărcii clubului fanion, de atletism.

L-am sunat pe pururi juniorul Talpeş ca să-l întreb de ce este el pasionat în viaţă de evoluţia sub alte identităţi şi mi-a dat de înţeles că asta cu Farul, cea mai recentă din viaţa lui, s-a întâmplat pur şi simplu pentru că CS Farul nu-şi făcuse depozit de marcă la OSIM.

Auziţi argument. Adică nu mai contează că acest club a fost înfiinţat pe 1 august 1959 sub auspiciile Ministerului Tineretului şi Sportului, că este o marcă notorie protejată în acest sens chiar de lege sau impresionantul palmares. Nu! Şi mi-a mai zis, ăla micu’, că până acuma doar s-a fandosit puţin cu noul nume şi echipamentele imprimate astfel iar Consiliul Local Muncipal urmează să aprobe preluarea noii denumiri. Potlogari frate, mari potlogari!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.