Acasă PAMFLET Trei potlogari travestiţi în muschetari

Trei potlogari travestiţi în muschetari

8402
1
Sursa: Ilustraţie cu scop explicativ
Sursa: Ilustraţie cu scop explicativ
Potcovăria lu' Dan
Potcovăria lu’ Dan

Dan MIHĂESCU ■

Motto:Sunt două moduri de a fi păcălit. Unul, este să crezi ceea ce nu este adevărat; cealalt, să refuzi să crezi ceea ce este adevărat”. Soren Kierkegaard

O cugetare din folclorul urban ne povăţuieşte că după ce dăm mâna cu un politician să ne numărăm degetele; numai marele nostru recordmen naţional la cros, simbolul atletismului dobrogean şi ale Clubului Farul, sub ale cărui culori s-a consacrat, Ilie Floroiu, avea să afle acest adevăr prea târziu, la 70 de ani! Şi asta poate să-i fi cauzat, la sănătate lui, iar nouă tuturor şi sportului naţional – un prejudiciu de imagine.

Şi ca să n-o mai lungim, este vorba despre tentativa profund vicioasă din punct de vedere moral, de preluare ostilă a imaginii, mai întâi, apoi a denumirii şi mărcii Clubului Sportiv Farul Constanţa, de către o şleahtă de la Primărie, oploşită sub tocătorul-de-bani Clubul Sportiv Municipal (CSM) Constanţa.

Sursa:Ilustraţie cu scop explicativ

Potlogarul care i-ar fi încântat pe toţi să pună pe picioare insidiosul mecanism, de drenare a banilor publici pentru salvgardarea sportului constănţean, baschetbalistul pigmeu, Andrei Talpeş, alias Alecu (sau invers), ca într-o şarjă cavalerească a muschetarilor reginei, a hotărât să atace şi tezaurul coroanei – înregistrând la OSIM marca comercială CSM FARUL.

Invitaţie electronică la Gala CSM

Asta am aflat-o doar de dată recentă, pentru că potlogarul travestit în muschetar n-a mai rezistat tentaţiei de a se împodobi cu bijuteriile furate. Pe 21 mai a. c. Talpeş a promovat noua denumire CSM FARUL CONSTANŢA pe tricourile participanţilor la crosul Ovidio Running. Evenimentul a fost urmat de un banchet oferit la restaurantul Le Premiere, din Constanţa, pentru prezentarea “noii identităţi a CSM şi reîntoarcerea la rădăcini, la tradiţie, la simboluri. CSM va avea în titulatura sa, începând cu noul sezon competiţional, numele FARUL: CSM FARUL Constanţa”.

Am fost uimit de tentativa de preluare ostilă a identităţii şi simbolurilor CS Farul Constanţa, mai întâi pe bucăţi, începând cu transferarea la CSM Constanţa, mai cu vorba bună, mai cu momeli, a unor performeri şi antrenori laureaţi. Apoi, Ilie Floroiu, instalat preşedinte onorific cu dreptul de tăcea şi a asculta, “refugiat şi repatriat” acasă, ulterior. A urmat cererea de preluare integrală a bazei materiale a CS Farul Constanţa şi acuma înregistrarea la OSIM a mărcii clubului fanion, de atletism.

L-am sunat pe pururi juniorul Talpeş ca să-l întreb de ce este el pasionat în viaţă de evoluţia sub alte identităţi şi mi-a dat de înţeles că asta cu Farul, cea mai recentă din viaţa lui, s-a întâmplat pur şi simplu pentru că CS Farul nu-şi făcuse depozit de marcă la OSIM.

Auziţi argument. Adică nu mai contează că acest club a fost înfiinţat pe 1 august 1959 sub auspiciile Ministerului Tineretului şi Sportului, că este o marcă notorie protejată în acest sens chiar de lege sau impresionantul palmares. Nu! Şi mi-a mai zis, ăla micu’, că până acuma doar s-a fandosit puţin cu noul nume şi echipamentele imprimate astfel iar Consiliul Local Muncipal urmează să aprobe preluarea noii denumiri. Potlogari frate, mari potlogari!

Publicitate
Articolul precedentSe oprește apa în localităţile Culmea, Oituz la Baza Militară și Aeroportul Mihail Kogălniceanu
Articolul următorPe Litoral, sezonul estival s-a încheiat înainte să înceapă          

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.