Acasă Sport Simona Halep, recurs la soluția cenușii pe cap

Simona Halep, recurs la soluția cenușii pe cap

12949
0
Sursa: eurosport.ro
Sursa: eurosport.ro

Valeriu NICOLAE  ■

Toți greșim. Inclusiv cei mai buni dintre noi. Greșim pentru că suntem lacomi, pentru că nu vrem să ne pierdem avantajele care vin cu statutul pe care îl avem (atunci când îl avem), pentru că suntem doritori sau dependenți de glorie, faimă, popularitate. Pentru că e greu să reconciliezi imaginea publică cu cine ești în fapt și pentru că pupincurismul te face să te crezi zeu sau zeiță și să crezi că regulile se aplică altora și nu ție.

Dacă am fi cinstiți am recunoaște că în zdrobitoarea majoritate nu am fi fost mai buni ca Halep în gestionarea scandalului ăsta. Am fi făcut greșeli la fel de mari sau poate și mai și. Eu sunt convins că nu aș fi fost mai bun.

Sigur că există o satisfacție în a o călca în picioare pe Simona căci invidia e și ea parte din noi. Dar e o prostie. Ideal Simona ar trebui să își ceară scuze că a greșit. Să doneze banii ăia câștigați necinstit în ultimii trei ani unor școli de tenis pentru a pregăti jucătoare din medii sărace, care, poate, vor ajunge la fel de bune ca ea. Sau să facă ea o astfel de școală.

În mod sigur nu întreaga ei cariera a fost o fraudă și de aici ar trebui să începem. Halep a reușit să facă să viseze o mulțime de copii și adulți. Este un talent senzațional și ar fi mare păcat să se piardă cunoștințele și experiențele ei. Și cele bune dar și cele rele.

Și noi, dar și ea avem mult de lucru la așteptările pe care le avem de la alții și de la noi și poate, poate căderea ei ar putea să ne ajute să fim un pic mai buni căci în mod sigur nu avem nevoie și de mai mult cinism și răutate. Avem mult mai mult decât e nevoie din ambele.

▄ ▄ ▄

Comunicatul de presă transmis pe 12 sept, de către International Tennis Integrity Agency (ITIA), confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

– prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open

– folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei trei experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep. Tribunalul a ascultat argumentul Simonei Halep, că un supliment ar fi fost contaminat, dar asta nu ar fi putut determina volumul de roxadustat prezent în proba pozitivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.