Acasă Eveniment Înșelătorie financiară sub identitatea lui Robert Turcescu și Denise Rifai

Înșelătorie financiară sub identitatea lui Robert Turcescu și Denise Rifai

13479
0

Dan MIHĂESCU  ■

Escrocii pândesc pe Facebook la un click distanță și organizează un jaf mascat perpetuu. De vreo trei săptămâni, probabil că după ce mi-a fost făcut profilul psiho-socio-economic am început să fiu bombardat de câte ori intram pe contul meu de Facebook, cu tentante aluzii, nade și momeli clickbait, supunându-mi atenției, în format multimedia, nenorocirea pățită de ziaristul Robert Turcescu. Mai mult, în ce mi se așterne în fața ochilor aflu de la “Antena3 CNN că Robert Turcescu este dat în judecată de Banca României pentru comentariile pe care le-a făcut la o emisiune în direct.

,,Adevărul șocant a fost dezvăluit iar Robert Turcescu regretă însă e prea târziu”. Trebuie să dau iarăși click ca să mă lămuresc și mi se deschide o nouă fereastră în care citesc interviul luat de Denise Rifai lui Turcescu, despre care mi se spune, în secret, că de fapt a fost șters de siteul emisunii „40 de intrebari cu Denise Rifai”, dar noi beneficiem de o copie și astfel…dăm iarăși click ca să aflăm ce adevăruri cumplite au zguduit întregul eșafodaj al Băncii României și presei românești. Mă rog… Din aproape în aproape, cu fiecare click, ajungem să citim inteviul cu pricina și la un moment dat Robert Turcescu declară: “Nu voi dezvălui secretul meu nimănui pentru nimic în lume.

Altfel, românii de rând nu vor învăța niciodată cum să caute oportunități. Mai mult decât atât, dacă vor afla cum o fac eu, întreaga țară ar putea avea de suferit… Hai să vă spun ceva, nu trebuie să munciți ca să fiți bogați. Dacă vă dați seama de asta, nu veți duce lipsă de nimic.” Și dacă suntem tentați să intrăm pe linkul secretul meu pătrundem cu adevărat în Grădina lui Alice din Țara Minunilor sub forma unei platforme de tranzacționare financiară unde, gazda noastră, Robert Turcescu ne instruiește cum să investim eficient și să ne îmbogățim rapid cu acțiunile RomGaz.

Și feeria continuă…

Robert Turcescu: Ei bine, au trecut trei ani de când am început să folosesc platforma. Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi folosind acest link și să faci un depozit de cel puțin 1200 de lei. Aceasta este suma minimă necesară pentru ca programul să funcționeze corect. După ce ai făcut asta, trebuie doar să lași platforma să se ocupe de restul. Verificarea soldului și retragerea câștigurilor este tot ce ai de făcut.”

Denise Rifai: „Ne poți explica cum funcționează acest program și ne poți învăța cum să câștigăm la fel de mult ca tine?”

Robert Turcescu:„Nu necesită nicio abilitate sau cunoștințe. Dacă îmi dai telefonul tău mobil, te voi înregistra pentru „RomGaz”, iar tu însuți vei afla cât de mult poți câștiga după interviu.”

Denise Rifai i-a înmânat lui Robert Turcescu telefonul lui mobil. A fost nevoie de doar câteva minute pentru a crea un cont personal, iar o depunere minimă fusese deja făcută.

Denise Rifai: „Asta e tot? Ce ar trebui să fac în continuare?”

Robert Turcescu: „Nu mai este nimic de făcut. Vom vedea câți bani vei câștiga în 20 de minute.”

Denise Rifai: „Dacă funcționează cu adevărat, atunci, ce ar trebui să facă românii care nu au o sumă minimă de depunere?”

Robert Turcescu: „Când am aflat de „RomGaz”, nu aveam niciun ban în plus, deoarece eram în perioada de pandemie. Alternativ, puteți folosi un card de credit pentru a vă alimenta contul. Banii sunt inutili dacă nu funcționează. Nu lăsați să vă scape această oportunitate”.

Robert Turcescu: „Deci, cât ai câștigat în aceste 20 de minute?”.

Denise Rifai: „Nu-mi vine să cred că am făcut un profit de 559 de lei. Chiar este adevărat?”

La scurt timp după aceea, Banca Națională a României a sunat la studio. Teama i-a determinat să ceară ca transmisiunea în direct să fie oprită imediat. Profitând de „RomGaz” ar face ca sistemul bancar să piardă clienți. Singurul lucru pentru care oamenii și-ar folosi cardurile ar fi retragerea câștigurilor. Acest lucru nu este profitabil pentru nicio bancă.

În urma întreruperii, unul dintre redactorii noștri a decis să testeze singur această metodă. El a scris un raport detaliat despre constatările sale.”

Sigur aceasta nu este singura poveste cu Zâna și Făt cel Oacheș.

Uneori și Iohannis pune umărul la înșelătorie și gajează moral robustețea unei investiții în acțiunile HIDROELECTRICA; nu că personajul ar fi de mare încredere dar poartă un costum cu croială englezească și are o freză impecabilă…

Bun, cu speranța că ați remarcat partea de ironie a textului atrag atenția că cele relatate se petrec întocmai, unele dintre linkurile cu care am documentat articolul sunt încă valabile, altele au fost dezactivate semn că acolo cineva a suprasaturat piața cu câți bani a licitat oferta și s-a încheiat tranzacționarea. Nu pot însă să pricep de fel cum Facebook, din când în când îmi citește gândurile și îmi blochează contul personal, motivând că am vrut să sugerez cine știe ce…care este împotriva moralei și politicilor Grupului META iar astfel de escrocherii aflate zi de zi pe platformă nu li se pune capăt chiar din start. Și de asemenea, nu înțeleg cum doi ziariști notorii din presa românească nu dau măcar un comunicat de presă ca să avizeze publicul în legătură cu acest lanț de escrocherii pus la cale sub falsa lor identitate?  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.