Acasă PAMFLET Sarmale cu Coca Cola

Sarmale cu Coca Cola

24355
1
Imagine modificată în scop ilustrativ
Imagine modificată în scop ilustrativ

Dan MIHĂESCU ■

Polutia Presei

Cu niște ani în urmă obișnuiam ca în zori de zi să dăm o tură prin cartier, eu și amicul Bebe Petrescu, uneori și cu Paloma, la plimbarea de câine, cum îi ziceam noi. Agrementul ăsta ne deschidea orizonturi umorale pentru tot restul zilei, fie că era cald, senin, vânt, furtună, ploaie, ceață sau ninsoare. Ne dădea o stare de bine în sensul de a fi primii care luam pulsul citadelei, un fel de gardieni ai cetății. După circa  50 de minute tura noastră se încheia dar nu înainte de a fi trecut pe la Zidul Plângerii din Portul Tomis unde ne înțelepțeam cu maximele zilei depuse pe parapetul digului de protecție de creatorii de graffiti și dintre toate năzbâtiile  inscripționate una singură mi s-a asociat în minte cu o imagine atât de plastică încât până și astăzi când mă gândesc la ea, o explozie de râs mă cutremură involuntar: “Sarmale cu Cola”, căci n-ai cum altfel să reacționezi în fața acestei provocări culinare. Vă dați seama ce ar putea să genereze în intestine alăturarea voluntară a celor două alimente: Sarmale + Coca Cola?

Și uite așa, răsfoind paginile Facebook-ului, am dat de un alt “graffiti”, semnat de Gelu Vișan cel autointitulat politician și creator digital (ce-o mai însemna și asta la unul care după ce s-a ales senator, în 2008, a reușit cu chiu cu vai să-și ia și o licență universitară, cine știe pe unde?), pe care l-am asociat stării de delir hilar marca “Sarmale cu Cola”.

Sursa: Facebook Gelu Visan

Este vorba despre un text propagandistic în care guristul de serviciu de la România TV, Realitatea+ și alte asemenea, sub titlul “Rectorul Neomarxist” îl botează cu balele Dragonului de Komodo pe rectorul Universității Ovidius din Constanța, fără să-l fi cunoscut vreodată pe om; doar așa ca să-i facă pe plac, probabil, noului său mentor, vlădica Mache Porcu, care cică l-ar fi binecuvântat în ale teologiei.

Rectorul Neomarxist.

Slujba Religioasă Interzisă la Universitatea Ovidius din Constanța

Am venit cu mare bucurie la Festivitatea de Deschidere a Anului Universitar

la Universitatea Ovidius din Constanța.

Sunt onorat că studiez Teologia la Facultatea De Teologie a Universității Ovidius.

Eu am ales să studiez Teologia la Constanța, în mod special pentru că aici este un stâlp al Ortodoxiei Românești, Inalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Este o bucurie nemăsurată să-l cunosc pe IPS Teodosie și echipa de profesori de la Facultatea  de Teologie.

Chiar dacă sunt licențiat și master în Științe Politice am emoții, ca la orice început de drum.

Din păcate, constat cu amărăciune, cu mare amărăciune, că la festivitatea de deschidere a Noului an,

Rectorul, Dan-Marcel Iliescu A INTERZIS Slujba Religioasă!

De ce?

Pentru că, așa cum mai sunt câțiva, Rectorul este Neomarxist.

Să privezi studenții de slujba religioasă de început de an, arată cu câtă forță atacă Neomarxismul din România.

Pentru domnul Rector, nu contează că majoritatea studenților și-ar fi dorit slujbă religioasă, care până acum un an s-a ținut regulat, ci că el este Neomarxist.

Pentru dumneavoastră, trebuie să știți că în SUA Neomarxismul, sau Noua Stângă, sau Corectitudinea Politică au intrat în Societate prin Universități și au ca principal mijloc de acțiune și în același timp scop interzicerea Creștinismului.

Imi saltă inima de bucurie că studiez Teologia cu unul dintre marii stâlpi ai ortodoxiei Românești.

În același timp, mă doare că Rectorul Universității în cadrul căreia este Facultate de Teologie, interzice slujba religioasă la ceremonia de începere a Anului Universitar!

Ferească Dumnezeu!

Cu câtă neobrăzare atacă Neomarxismul în România!

În foto, IPS Teodosie și Profesori de la Facultatea de Teologie, în spatele scenei unde mai-marii și-au ținut discursurile, unele de-a dreptul comunistoide! ”.

Acuma, despre caracterul cântărețului în strană și în strună al lui Mache Porcu se spun vrute și nevrute. Cică el, ca om așa, ar fi fost insalubru toată viața. Unii au plimbat prin presă probe care-l indicau drept un fost condamnat penal la trei ani de închisoare cu executare pentru viol, abuzuri sexuale, etc, pe vremea când fusese angajat ca pedagog la căminul de fete al  Liceului „Aurel Vlaicu” din Craiova. El a negat cu înverșunare susținând că este vorba despre altcineva care poartă exact același nume și care a fost grațiat de Președintele Republicii. Apoi se mai spune că la un moment dat el, așa clănțău cum este, ar fi mușcat crunt mâna, pe rând, tuturor binefăcătorilor săi politici, Radu Berceanu, Vasile Blaga și chiar Traian Băsescu, în cadrul unor ritualuri televizate.

Sursa: Facebook Gelu Visan

Eh, cine să-și mai pună mintea cu Vișan, acuma când Mache l-a descoperit și a încercat să-l folosească pe post de șperaclu și să intre prin dos la festivitatea publică de deschidere a noului an de studii, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța, pe platoul din campus.

Oricum, de abia  aștept să-l văd pe Vișan la cantina universității, unde cică este înmatriculat ca boboc la Teologie, îmbucând din greu la renumitul meniu “Sarmale cu Cola”. Și poate că și decanul de la Teologie să-i țină companie în vreme ce li se aduce la cunoștință renumitul articol din Carta Universitară care aduce aminte despre bunul-simț și la ce riscuri de sănătate se supun cei care mănâncă căcat despre bunul renume al Almei Mater!

1 COMENTARIU

  1. M-am distrat, m-am bucurat, mi-am amintit multe si chiar am lacrimat in suflet, sub coplesirea amintirilor….nu despre Visan, mare om, bu(buyuk) caracter!
    „Sarmale cu Cola”!!!.
    Am ras atunci in hohote de ingeniozitatea creatorului, si chiar am avut sentimentul ca treceam la ora aia, probabil 6 dimineata, prin experienta acestui test culinar nebunesc. Asa ca, am gonit cainii destul de repede prin dreptul casei parohiale de pe Bdul Elisabeta, uitand sa marcam nelipsita „bifa” a zilei.
    Multumesc Dan Mihaescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.