Acasă Cetăţeanul supărat Vrabia de Medgidia – o jartea penală patentată

Vrabia de Medgidia – o jartea penală patentată

13065
0

Manuel VLĂDUȚ  ■

Motto: ”Vrabia mălai visează…” însă ,”orice pasăre, pe limba ei piere!”proverbe românești.

Abe Vrabia! Abe Vrabia! Așa scandau fanii lui din cartierul Ali-Baba al Medgidiei, în vremurile bune! Dar vremurile bune au trecut… Vrabia a căzut. Din copac direct în groapa infractorilor dovediți! Și au trecut și vremurile când acest infractor cu acte în regulă, amenința angajații primăriei, jignea cetățenii orașului, pe oricine nu era de acord cu el sau arăta neregulile ori nelegiuirile făcute.

Ieri, 10 octombrie, după nenumărate amânări și tertipuri avocățești, Valentin Vrabie – edilul Medgidiei vreme de 7 ani, a fost condamnat definitiv la 1 an și 7 luni cu suspendare, fără dreptul de a mai candida sau ocupa vreo funcție publică timp de 2 ani. Sfidând decizia curții, acesta pozează în victima justiției, afirmând pentru ordinea.ro că atât i s-a dat voie: „Gata! Au scăpat de Vrabie. Atât s-a putut să fiu primar. Atât mi s-a dat voie. Dar, nu mor de foame. Eu am afaceri în privat.“

Cu toate că a scăpat de pușcărie, Vrabie a încetat de ieri să mai fie primar, prin această decizie a Curții. Și, bineînțeles nu va muri de foame, așa cum se laudă… Averea adunată în toți anii în care a condus primăriile din comuna Peștera și municipiul Medgidia, îi asigură pe viață un trai tihnit, inclusiv pentru daniile pe care obișnuiește să le facă la sfântul munte Athos, locul preferat de închinăciune pentru mulți potentați ai țării!

De fapt, miza principală nu era dacă omul va face sau nu, pușcărie! Ci dacă va mai fi sau nu primar. Și iată că începând de ieri, nu mai este… În schimb, la Peștera, a rămas primăriță însăși soția lui! Căci ei, familie providențială și blagoslovită de Dumnezeu (cred ei!) nu pot fi decât primari, conducători de obști… și cine știe, poate chiar mai mult decât atât! Căci puterea, prieteni, este cel mai amețitor drog de pe pământ!

Totuși, odată cu căderea vrabiei din pom, poate justiția va scoate la iveală toate parandărăturile făcute de „preacinstitul” primar la Medgidia, în ultimii 7 ani! Iar folderul condamnarii cu suspendare, se va transforma într-un fișier cu terminația .exe !

Fățarnicul și „harnicul” primar a reușit să păcălească în urmă cu 7 ani, o mulțime de oameni carte  l-au votat ca „independent” deși trecuse deja prin barca PSD, pentru ca apoi să se ralieze și să devina președintele de facto al organizației locale PNL Medgidia. Adunând sub aripa lui păsărească un stol de alte zburătoare furajate din hrănitorul generos al primăriei, a pătat obrazul Medgidiei și al cetățenilor săi onești, cu fapte pe care cu siguranță că instituțiile abilitate ale statului le va desluși în curând…

Până atunci, rămâne totuși o mică întrebare care nu îmi dă pace: știindu-l mare iubitor de natură, la cât gazon a plantat și câți copaci a tăiat prin parcurile Medgidiei, ce va face oare primarul redevenit pădurar, cu ficusul rămas în biroul de la primărie? Îl va lua cu el să-l planteze în părculețul de la Nord, care a costat vreo 2.500.000 euro? Sau îl va dona primăriei, împreună cu greaua moștenire rămasă în urma sa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.