Acasă PAMFLET La Ovidius, când scapi de dracu’ dai de ta-su…

La Ovidius, când scapi de dracu’ dai de ta-su…

11256
0
Imagine realizată în scop ilustrativ
Imagine realizată în scop ilustrativ

Dan MIHĂESCU

Despre împielițații ăștia doi și-a dat seama toată suflarea academică din România, nu numai din eterna cetate a lui Ovidius, că s-au pus în cârdășie ca să pună pe butuci unica universitate din lume ce perpetuează numele anticului poet.

Așa că n-ar mai fi multe de spus despre ei căci în cazul unuia s-au sesizat procurorii și s-a pronunțat instanța în concordanță cu mercurialul de admitere în facultate, stabilit de el. În situația celuilalt, confrații săi au decis sancționarea cu dojană sinodală scrisă pentru încălcarea ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății, prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică. Deci, după ce au remarcat că n-are conștiință care să-l mustre i-au dat o mustrare scrisă care valorează cât votul de blam cu avertisment ce se practica pe vremuri conform Statului PCR, adică, o dată dacă mai calcă pe bec, vorba aceea: ura și la gară, la trenul de Tulcea, cu stația finală Mânăstirea Cocoșu, pe care o mai poate părăsi doar cu pașaport ecleziastic și viză de la Patriarh.

Aflu însă că drăciile lor după ce s-au înfierbântat bine în cazanul cu smoală, au scos capul iarăși la suprafață cu noi pretenții să mai sugă niște țâțâ de la Alma Mater, să se răcorească nițel.

Astfel, al dracu’ hapsânitu s-a dus iarăși la judecători cu jalba-n proțap ca să dea o hotărâre să încremenească timpul în loc. Adică să dispună judecătorii să fie anulate toate rândurile de alegeri făcute la termen în Universitatea Ovidius din Constanța, pentru alegerea noilor consilii profesorale, a Senatului Universității și a Președintelui Senatului. Asta pentru că dracu-i chiar atât de negru, cum se spune, și apucase mai înainte să ceară o altă hotărâre judecătorească prin care să fie anulată noua Cartă Universitară, aprobată prin vot secret, iar judecătorii i-au dat un termen mai hăt, la vară, când au găsit liber în calendar, sătui fiind pesemne de dependența ce pare că a căpătat-o Aghiuță la robele negre din prezidiu, de când i-au dat cât trebuie, da cu suspendare și pe probă. Și de ce? Pentru că Îndrăcitu’ nu scapă de obsesia că el se vrea din nou tartor, da nu la cazanul cu smoală, unde-i e locul, ci chiar acolo unde se dedulcise la lapte și miere. Al dracu, nu ține cont de faptul că întreaga comunitate academică a votat la referendumul intern ca modul de desemnare a rectorului să fie prin vot și nu prin concurs de proiecte manageriale, că Președinta în exercițiu a Senatului Universității a primit un nou mandat în funcție cu unanimitate de voturi…! Nu, nu, și nu. Ce are el și nu am eu, întreabă retoric Aghiuță.

Dar asta nu-i nimic că oricât s-o da el mare și tare, Aghiuță al nostru nu-i decât un pițifelnic de figurant în toată ecuația asta a răului, Statu-Palmă-Barbă-Cot cu crucea întoarsă atârnată de gât, e adevăratul Scaraoțchi, Talpa Iadului cum este recunoscut de toți cei pe care-i înfiorează cu reclamații în fals. Ăsta-i mai abitir ca Aghiuță, osânditul la veșnică decădere în infern, căci merge sfidător în fața judecătorilor să se ia la întrecere pe eleganță cu ăia, care are roba mai foșnitoare și faldurile mai crețe…

Spre disperarea noastră, a tuturor celor ce ne ținem neatinși de cei doi demoni ai urii, fățărniciei, lăcomiei, avariției, disprețului pentru omenie și dezgustului de tot ceea ce se supune legii și ordinii, îndrăciții pomeniți mai sus, și-au dat mâna de mai multă vreme dar acum au reînnoit frăția de cruce pe invers.

Așa se face că biserica dracilor a dat în judecată universitatea ce le-a fost mamă și tată, masă și casă, prilej de fudulie, orgoliu și parvenitism social, de peste 20 de ori, ca să-i întineze numele ori să stoarcă bani nemeritați și nemunciți.

Ca să-i țină isonul osânditului, ăla de mai nou vrea o decizie judecătorească să facă tabula rasa la Universitatea Ovidius, ca la el în cap, Talpa Iadului a cerut și el, de curând, o altă decizie judecătorească prin care să primească un fel de primă de pensionare la termen de peste 1.500.000 de lei. Atâta apreciază el că merită pentru că i-au dat liber de la catedră, la împlinirea sorocului și nu s-au mai lăsat bântuiți de draci.

Ar fi hilar de n-ar fi trist cum bântuie dracii și nu reușesc să-și mai facă mendrele pe la Universitatea Ovidius și sincer, prevăd că în curând actualul-viitor rector va pune definitiv punct acestei povești poftindu-i pe toți cei răscoliți de draci, cu de-a voia bună ori cu de-a sila, să ia loc în turbincă. Și atunci să te ții, pe modelul: Întărâtă-i drace, că și mie-mi place!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.