Acasă Educaţie Comunitatea ovidiană confirmă: Rectorul Dan Iliescu n-are egal!

Comunitatea ovidiană confirmă: Rectorul Dan Iliescu n-are egal!

4901
0

Dan MIHĂESCU

Remarcabil epilog în serialul “Universitatea Ovidius din Constanța – Alegeri 2024”, care la un moment tindea să capete accente horror prin contribuția a doi gărgăuni ce își puseseră în cap să fure mierea din “stupul” albinelor. Dar, ca în serialele hollywoodiene, răul a fost biruit, comunitatea s-a solidarizat și a ieșit întărită și totul s-a încheiat cu bine.

La capătul unui parcurs electoral lung, anevoios, care a debutat cu primenirea și aducerea în acord cu cele mai noi exigențe instituționale și decizionale a Cartei Universitare, continuat cu alegerile pentru consiliile profesorale și Senat și referendumul pentru stabilirea modalității de desfășurare a alegerilor pentru funcția de rector, iată că luni, 10 iunie, ovidienii și-au desemnat prin vot direct liderul executiv al comunității academice, pentru următorul mandat. Dan Iliescu, candidând sub vechiul slogan al olimpismului “Citius, Altius, Fortius” a fost votat de 93% dintre cei 717 alegători înregistrați la Biroul Electoral, rata de participare la scrutin fiind de 82,7%. Astfel, membrii comunității academice pare că i-au dat parola de încredere răspunzând sloganului său motivațional cu noua formulă a logo-ului olimpic “Citius, Altius, Fortius – Communis”, (Mai repede, Mai sus, Mai puternici – Împreună).

În fine, am uitat să precizez că toate gesturile simbolice de susținere și de validare a încrederii, din partea comunității, au venit după ce în prealabil nu mai fusese înregistrată nicio altă candidatură valabilă, caz fără precedent în istoria acesteia și asta nu este puțin lucru dacă te gândești că Universitatea Ovidius din Constanța este una dintre primele 10 instituţii publice de învăţământ superior din România ca mărime, cu venituri anuale de peste 200 milioane lei, 16 facultăţi cu circa 18.000 de cursanţi la toate formele de educaţie și peste 1000 de angajaţi dintre care 650 de cadre didactice. Adică este cam cât o comunitate urbană măricică în care primarul în exercițiu n-ar avea contracandidat la alegeri, toată lume fiind de acord că deocamdată n-ar fi vreunul care să facă treburile mai bine…

Percepând întocmai mesajul colegilor săi, rectorul reales, Dan Iliescu le adresează la rândul său următorul mesaj de apreciere, pe pagina sa de Facebook:

„Dragi Colegi,

Încheiem azi cel mai firesc și mai academic ciclu electoral din istoria recentă a Universității noastre. Încă de la momentul alegerilor din Departamente, continuând cu cele pentru Consiliile Facultăților și Senat, am dovedit ca suntem o comunitate puternică și unită, care știe sa se regrupeze atunci când e nevoie și care, mai presus de toate, știe sa își identifice năzuințele și să își promoveze adevăratele valori.

Am dovedit, deși nu cred ca mai era nevoie, ca atmosfera de normalitate și de libertate a conștiinței (credințe promovate onest încă de la momentul alegerilor din 2020) scoate, întotdeauna, la suprafață, valoarea reală și solidă a unei comunități academice.

Procentul covârșitor al prezenței la alegerile de astăzi (82,7% participare la vot, 93% voturi pentru), in condițiile unui scrutin pe care mulți îl puteau considera “fără miză”, dovedește ca întreagă noastră comunitate este preocupată de binele și de viitorul acestei Universități.

Este un mandat de încredere in viitor, pentru care vă mulțumesc.

Să ne bucurăm de ce am obținut până acum și să ne dorim să păstrăm, împreună, acest parcurs!

Cu respect,

Dan Iliescu

Rector UOC”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.