Acasă PAMFLET Vlad Jipa de la AEP dezleagă cununii electorale la Costinești

Vlad Jipa de la AEP dezleagă cununii electorale la Costinești

6414
0
Sursa: Facebook
Sursa: Facebook

Dan MIHĂESCU

Somnul națiunii naște monștri pe care nici veghea permanentă nu-i spulberă. Am folosit parafraza la celebra lucrare a lui Francisco Goya ce ilustrează starea unei națiuni în care voinţa, raţiunea, echilibrul sunt învinse de suferinţă, de ipocrizie, mârşăvie, vicii și stupiditate, pentru a prefața relatarea a două colapsuri ale procesului electoral din județul Constanța.

Este vorba în primul rând despre tentativa de fraudă electorală dresată la Costinești unde, din prea mare stupefacția că gogonețul gângav de Jeanu Dumitru, candidat la Primărie, s-a “fript”, Partidul Stroe Dumitrache încearcă să-l resusciteze cu perfuzii. Astfel, nitam-nisam, oamenii s-au trezit cu un desant parașutat în comună, avându-l în frunte pe reprezentantul AEP la Constanța, Vlad Jipa. Cei în drept l-au întrebat care-i treaba? Dacă-i acolo ca să-i caute la ștampile, ori cerneluri, tușiere, sau Pelicanol, alea, alea, sau ce mama dracu’, că n-are atribuții ca să dispună altceva. Și ce credeți? Uite așa, cum s-a priceput și cum a putut, Jipa de la AEP, fără nici-o influență din partea PSD, al cărui șef direct este Toni Greblă, cel depesedizat până în măduva oaselor, i-a pus pe toți să facă a patra renumărare a voturilor în cele două secții de votare din comună pentru că nu se concepe să piardă Jeanu primăria la diferență de 1 vot față de Gheorghe Mechenici de la PNL. Și ca să nu mai fie dubii la cea de-a patra renumărare vor fi luate la mână toate buletinele de vot, nu doar cele pentru primar. Ba cică unii ar fi primit mesaje să le aducă și pe alea nefolosite de acasă, că nu se știe… De data asta însă, sunt verificate și voturile cele pentru Consiliul Local, pentru Consiliul Județean, pentru Președintele Consiliului Județean și chiar și pentru Europarlamentari…”Cine știe, nu poți să ști cum s-a încurcat vreun vot în altă grămadă”, a venit Vlad Jipa, omul lui Toni Greblă, să le recite poezia țăranilor de la Costinești, fără să prezinte vreo decizie scrisă în acest sens, din partea vreunei instanțe oficiale.

Și uite așa, pentru că ațifelnicul de la AEP știe să intimideze, i-a sechestrat pe oameni în secțiile de votare în continuare, după 72 de ore petrecut deja la locul supliciului, ca să-și facă damblaua, poate, poate pică ceva…

La Negru Vodă, altă mizerie înscenată. Candidatul AUR, Argintaru Mihai-Adrian și-a revendicat victoria la funcția de Primar în fața principalului oponent politic, primarul liberal în exercițiu, Urziceanu Petre. La închiderea urnelor, candidatul AUR ar fi obținut (955 voturi) 41,29% din totalul voturilor exprimate în vreme ce reprezentantul PNL pare să-și fi pierdut mandatul cu un procent de 37,83% (875 voturi). Ziceam pare pentru că la o verificare atentă s-a descoperit că în urne se găseau mai multe voturi pentru candidatura la funcția de primar, decât numărul alegătorilor care trecuseră pe acolo și colac peste pupăză, nici nu aveau ștampila de control aplicată pe ultima pagină.

Întrebat cum comentează cele două situații scandaloase ce frizează încercări de fraudă electorală, liderul liberal Bogdan Huțucă a declarat că nu va ezita nicio clipă să ceară investigarea motivelor pentru care alegerile locale din Costinești și Negru Vodă par să fi fost viciate și cel puțin la Negru Vodă este posibil să solicite anularea rezultatului și reluarea alegerilor. Dacă nu cumva acest lucru se va impune și la Costinești, a sugerat Huțucă, pentru Sentinela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.