Acasă FOILETON Dictatura plagiatorilor lucrează la legile lui Mucles!

Dictatura plagiatorilor lucrează la legile lui Mucles!

4284
0

Manuel VLĂDUȚ ■

Dacă nu știați cum e să fi condus de Marele Alb rozaliu în pomeţi, generalisimul înscăunat baştan peste guwernul cotrocenist al șleahtei de stânga-dreapta, ce dispune după bunul plac de România sub oblăduirea înalt prea-tăcutului protector, atunci aflați că vom simți curând, probabil, chiar pe pielea noastră, efectele noilor legi propuse de binomul Ciucă-Bode, ambii plagiatori dovediţi şi nepedepsiți!

Mai multe ONG consideră că nici mai mult nici mai puțin, se dorește consolidarea politicii „pumnului în gură”prin înăsprirea pedepselor pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, căci prin eliminarea posibilității amenzii, se introduc „sancțiuni disproporționate, de natură a restricționa abuziv libertatea întrunirilor și dreptul la liberă exprimare”.

În expunerea de motive, cei doi doctori închipuţi – demni, de altfel, de un nou episod cu Fred și Barney (recunoașteți personajele, nu?) din “The Flintstone’s” – își motivează propunerea de eliminare a amenzii, în cazul tulburării ordinii și liniștii publice, astfel: „Având în vedere caracteristicile diferitelor forme de manifestare a acestor infracțiuni violente, cât și a condițiilor extrem de variate care favorizează producerea lor, pentru asigurarea unui răspuns eficient în vederea protejării climatului de ordine publică, considerăm necesară adoptarea cu celeritate a unor măsuri legislative de natură să întărească funcția de constrângere pentru persoanele care au nesocotit norma penală, dar și funcția de prevenire a săvârșirii altor infracțiuni.

Vă mai aduceți aminte de marea cotonogeală din 10 august 2018, ordonată de PSD și executată cu pulanul încredințat mâinii înmănușate cu catifea a ministresei de interne, Carmen Dan? Și atunci, la fel ca pe timpul mineriadelor iIliesciene, partidul aflat la guvernare a spulberat cu violență manifestația pașnică a celor care se adunaseră să protesteze în stradă, în mod organizat și civilizat, împotriva modificărilor aduse legilor justiției! Imaginați-vă ce ar însemna, în condițiile legiferării modificărilor propuse de generalul-premier, Ciucă, și coada sa de lopată, dottore Bode, o manifestație organizată, pașnică, aprobată, ce se poate transforma brusc, la ordin, într-o reprimare brutală a tulburării ordinii și liniștii publice! Cum în loc de amenzi, oamenii implicați într-o asemenea manipulare stradală, ar fi condamnați la ani grei de închisoare…

Marx – Engels – Lenin – Ciucă & Bode

Sunt convins că dottore Ciucă, cu apucăturile lui de generalisim, nu ar ezita o clipă să aplice (cu mâna justiției pe care se pare că deja o controlează) pedepse drastice, fix în numele democrației și al drepturilor cetățenilor lezați de tulburarea ordinii și liniștii publice, anulând astfel de fapt, orice încercare de manifestare a dreptului constituțional de manifestare a opiniilor în cadrul întrunirilor publice, a libertății  cuvântului şi de expresie!

Așa cum și kaghebistul Iliescu încerca în anii 90, să reducă la tăcere vocea străzii, pentru a a-și putea face în voie manevrele comunistoide, fie prin lege, fie prin mineriade, clamând “tovarăşi, avem nevoie de linişte în ţară ca să putem pune ordine în lucruri” sau cum și guvernul PSD aflat la putere, a încercat să modifice legislația aducând atingere drepturilor și libertăților cetățenești, pe timpul ministresei Carmen Dan, și a șefului ei de partid – Dragnea, iată că și acum, în epoca mariajului de interes pesedisto-liberal, se încearcă același lucru. Dar generalul cu patru stele nu se oprește aici!

Familia Flintstone, „Aventuri în Epoca Ciolanului”

Cred că este momentul să amintim și de Legea Poliției Militare, structură de armă ce era organizată şi funcţiona până acum conform unui ordin de ministru, adoptată de guvern în decembrie 2022.

Intens mediatizată și contestată la momentul apariției proiectului, al cărui artizan este tot năduşitul de la palatul Victoria, Legea Poliției Militare, ce să vezi, oferă puteri extinse militarilor din structurile de poliție militară, pe timpul decretării stării de urgență, dându-le mână liberă militarilor “să îndeplinească misiunile şi să exercite atribuţiile specifice pe timp de pace, iar numai la solicitare, (Poliția Militară) va putea îndeplini misiuni în sprijinul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, conform legislaţiei în vigoare”.

Dacă facem legătura între acest proiect de lege, deja adoptat de guvernul Marelui Alb, și expunerea de motive a proiectului legii de modificare a Codului Penal, în care se explică necesitatea extinderii protecției juridice aparte și asupra militarilor, în general, nu doar a jandarmilor, în ceea ce privește fapta penală de ultraj, vom avea deja explicația mult mai profundă asupra scopului tentativelor de modificare a acestor legi speciale! Parcă ni se ia vălul de ochi, nu-i aşa?

Și amintesc aici, din nou, așa cum am mai arătat într-un articol precedent, că Guvernul Ciucă intenționează inclusiv ca prin Hotărârea de Guvern privind noile sectoare de negociere, ca sectorul Cultură și Mass-Media să fie împărțit și tranșat până la distrugere…

De aceea, fără să trec peste utilitatea unor modificări justificate ale Codului Penal, cum ar fi legitima apărare sau extinderea protecției legii asupra militarilor aflați în timpul serviciului ori a misiunilor ordonate, obișnuite pe timp de pace, consider că este absolut sancționabilă intenția vădită a coaliţiei de guvernare de a restrânge libertăți fundamentale ale cetăţenilor, prevăzute în Constituția României și în Carta Europeană a Drepturilor Omului. Pentru Guvernul Marelui Alb cel bine ghiftuit, troaca vieţii în baza ordinii de decădere, noţiuni precum libertatea întrunirilor, a manifestațiilor, dreptul la opinie, libertatea cuvântului, drepturi câștigate prin sânge de către tinerii României, la Revoluția din 1989, dau cu virgulă.

10 august 2018, ziua când democrația a fost înlocuită cu ciomagul…

Orice încercări de a interzice aceste libertăți, de a pune pumnul în gură vocei străzii sau presei din România, trebuie demascate și aduse în atenția Curții Constituționale a României, forurilor internaționale, astfel ca nimeni, vreodată, indiferent cum se numește sau cât timp stă la putere, să nu pună în pericol statul de drept și democrația.

Altfel, vom privi neputicioși în viitor, cum personajele aflate astăzi vremelnic la putere, se pot transforma încetul cu încetul, în autocrați sau dictatori care vor dispune după bunul lor plac de această încercată țară și de noi toți, iar sacrificiul celor care au plătit cu sângele lor democrația de care încă ne bucurăm astăzi, va fi fost degeaba!

Sursa foto: B1TV.Romania, Wikipedia, Colaj – Daniel Mihăilescu(AFP) & Sentinela.ro, Romania.europalibera.org, InqamPhotos – Liviu Florin Albei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.