Acasă Cultură Show memorabil în compania selectă a “Companiei Folk&Rock”

Show memorabil în compania selectă a “Companiei Folk&Rock”

2904
0

Luigi FRIGIOIU  ■

În istoria milenară a poporului nostru, perioada neagră 3-4 martie a fost marcată de tragice evenimente catastrofale. Pe 3 martie, în vremuri imemoriale, se năștea, zâmbind, personajul mitologic Ion Ilici Iliescu. Istorici arheologi nu au reușit să stabilească dar, se pare, că a fost coleg la Grupa 0 cu elevul Burebista, la clasa tovarășului învățător Zamolxe.   

Cum o nenorocire nu vine niciodată singură: pe 4 martie, țara noastră a avut parte de marea zguduitură din 1977, cu imense pagube umane și materiale.   

Fiindcă “hazul de necaz” e principala și singura noastră calitate, în seara de 3 martie, constănțenii au luat cu asalt locurile de recreere (să mai uite de belele). Cine a ales să fie în compania selectă a „Companiei Folk&Rock” la Club Phoenix a fost inspirat tare.

Silviu Covaci – fiul lui “Kenny Rogers de Constanța”    

Vechii constănțeni își amintesc de solistul Adrian Covaci. Deschizător de drum ca rock-er local, în anii 80, era solistul trupei Euxin de la “Fantasio”. După ’90, Adi Covaci – cu alura lui Kenny Rogers – a fost actor în spectacolele teatrului. Iată că așchia nu a sărit departe (cum se spune)! Fiul său, Silviu Covaci, e un excepțional muzician, inima și solistul trupei “Folk & Rock Company”.   

Ioana Crudu – ca Ioana d’Arc, cu vioară în loc de arc.

Nu întâmplător, Ioana Crudu poartă același nume cu Ioana dArc, eroina Franței pe câmpul de luptă. Ioana noastră e o eroină a scenei. Are ca armă doar vioara cu care cucerește simpatiile spectatorilor. Artistă completă, absolventă a Uniunii Naționale de Muzică, poate aborda, cu succes, orice gen de interpretare. 

Virgil Stoica – bossul cu bassul. 

La chitară bass, Virgil Stoica e un boss. Cu mare experiență, e veteranul care aduce nota de echilibru trupei. Experimentatul basist asigură fundalul sonor pentru intervențiile solistice vocale și instrumentale. 

Ionuț Micu – John the Great.  

Indiscutabil, cel mai bun percuționist de show. Pe cât de valoros, pe atât de modest, John ridică publicul în picioare pe orice scenă evoluează. Profesionist, spectaculos e apreciat și ovaționat de la Mangalia – la Satu Mare, de la Botoșani – la Mehedinți. Forța John.

Părea că unda de șoc a seismului din Turcia a ajuns în Tomis Nord. Pământul s-a cutremurat 3 ore, cât a durat concertul trupei“Folk&Rock Company”, la Phoenix. În Clubul arhiplin, sute de spectatori au dansat și au cântat, non-stop, cu artiștii de pe scenă.

La un moment dat, ucrainienii din cartier au încremenit. Au auzit zgomote de mitralieră și credeau că Putin, călare pe tancurile rusești, îi caută prin zona Cireșica. S-au liniștit, însă: era solo-ul de percuție a lui John Micu!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.