Acasă FOILETON Lupu pus capră pe varză

Lupu pus capră pe varză

12838
0

Luigi FRIGIOIU  ■

Lupul nostru, preș-ul CJC – cunoscut și drept Mihai din Podul Iloaiei – e la fel de ghinionist ca tizii săi din Scufița Roșie sau Capra cu trei iezi. Deși nu a mâncat personaje din povești, burdihanul îi crește zilnic, de pe vremea când se reinventase ca apropitar la cârciuma Lacul Racilor, din Olimp. Vorba ceia: mâncărica-mâncărică, șprițulețul-șprițuleț… Problema e că nea Mihai, prin empatie cu dracii de raci, le-a împrumutat stilul de mers. De-a-ndaratelea, din rău în mai rău. Din lac în puțulică, cum ar spune românul…

●  Racu, broasca și cu știuca

Recent, Mihai Lupu, a fost acuzat, de DNA, că a luat mită. Un afacerist i-ar fi oferit plante decorative, 300 de răsaduri de varză ornamentală, şi i-ar fi executat lucrări de grădinărit în curte. În schimb, omul primea informații despre diverse licitații. În dosar, e urmărit penal directorul “Direcției județene pentru Domeniul Public și Privat”, Ermil Chelariu, alături de Adrian Constantin, funcţionar în Primăria Năvodari şi Adrian Roșu din Primăria Mangalia.

Potrivit procurorilor, în martie-aprilie 2023, cei trei suspecți i-au dat afaceristului informații confidențiale despre licitații privind spațiile verzi, organizate de instituții publice. În schimb – Lupu Mihai, Chelariu Ermil, Constantin Adrian și Roșu Adrian – ar fi avut parte de foloase necuvenite: plante decorative (verze ornamentale) precum și amenajarea grădinilor. Cum se întâmplă, fiecare dintre complici a tras în partea lui și, până la urmă, nu s-au mai înțeles la împărțitul verzelor. Trebuiau să fie muți ca peștele, acum orăcăie ca broaștele pe la DNA cântecul copilăriei (știu că știi că știuca-i pește și mai știu că știuca-i știucă)

Lupu, renumit ca pasionat folclorist, a recunoscut a fost invitat să dea probă de talent la o audiere în faţa unui procurer căutător de talente: „Am dat curs solicitării DNA Constanţa, în legătură cu ancheta în cazul lui Ermil Chelariu, director la Direcția Județeană a Domeniului Public şi Privat. Pentru sprijinirea investigaţiilor, am răspuns la întrebările procurorilor în legătură cu speţa”.    

Sursa:gandul.ro

După ce a evoluat, cu talent, în fa-bula “Lupu-matol și Curcanul-polițist local”, pe nea Mihai l-a cuprins amețeala. Era vorba de gustul fructelor fermentate, dar și de beția succesului. Probabil, a dorit să se dea iar în spectacol, de data asta, în sceneta “Lupu, capra și varza (ornamentală)”. Preșul CJC putea juca, cu ușurință, toate rolurile piesei. Deoarece știm cin-i Lupu, iar varza îi poate ornamenta capul ca o cunună de lauri. Cât despre “mama-iedului”… e situația cea mai frecventă în care sunt puși cei anchetați de către procurorii DNA.

Acuma, eu e să zic? Omu’ s-a dovedit în final chelner de bacşişuri mici, deşi fusese legendat ca un venerabil… Şi când te gândeşti ce modele politice a avut în partid? Un Mircea Remeş, cu două mandate ministeriale la activ a făcut puşcărie pentru mită pentru palincă şi caltaboşi sau nu mai departe celebra mită în două acte de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa cu: cafea, bomboane, 200 euro, 11 kg de brânză și un crap de 12 kg, 100 kg de varză albă un porc de 150 kg și trei baloți de paie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.