Acasă Educaţie Moment crucial pentru viitorul Universității Ovidius – a primit finanțarea de 27,1...

Moment crucial pentru viitorul Universității Ovidius – a primit finanțarea de 27,1 milioane euro de la Ministerul Educației

6376
0
Sursa: UOC
Sursa: UOC

Dan MIHĂESCU ■

Rectorul Universității Ovidius din Constanța, Dan Marcel ILIESCU a semnat vineri, 3 noiembrie,  contractul de finanțare cu Ministerul Educației, pentru pentru realizarea Campusului profesional integrat „Ovidius Engineering Hub”, în valoare de 27.183.399,13 euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), informează Biroul de Presă.

Potrivit sursei citate, Proiectul Dezvoltarea și dotarea campusului profesional integrat pentru învățământul dual preuniversitar și universitar „Ovidius Engineering Hub”, este rodul gândirii strategice pentru dezvoltarea învățământului dual universitar și mediu profesional în concordanță cu realitatea economică, pus în operă de consorțiului regional „Tehno-Dobrogea” – (Proiectul CRESC).

Cu acest proiect, UOC a obținut cel mai mare punctaj din regiunea Sud-Est, ca lider de consorțiu, alături de peste 40 de parteneri: șase unități administrativ-teritoriale, 12 unități de învățământ, 20 de agenți economici, organizații și asociații relevante din regiune.

Sursa: UOC

Clădirea, ca atare, este proiectată pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp, va fi amplasat pe un teren al universității din campus și presupune construirea unor noi spații dedicate învățământului tehnic, în domeniile mecanică, agricultură, construcții, energetică și chimie industrială, cărora li se adaugă spații de cazare și masă, pentru elevi și studenți.

Referindu-se la acest moment, rectorul Dan-Marcel Iliescu a declarat: „Campusul profesional integrat este unul dintre cele mai importante proiecte ale universității noastre și totodată cea mai mare investiție în infrastructura educațională constănțeană a ultimilor ani. Cu siguranță, proiectul va avea un impact puternic pentru dezvoltarea sustenabilă a regiunii Sud-Est, asigurând accesul la un învățământ dual de calitate, susținut de infrastructură modernă, pentru tinerii interesați să studieze în domeniile tehnice. Le mulțumesc partenerilor noștri, care au făcut posibilă această reușită prin eforturile depuse în întregul proces”.

Evenimentul a avut loc cu participarea ministrului Educației, Ligia Deca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.