Acasă Caplimpede Opriți Crăciunul, să cobor puțin!…

Opriți Crăciunul, să cobor puțin!…

6456
0

Valentin MAGRAON ■

“Spiritul Crăciunului satură cea mai mare foame a omenirii.” – Loring A. Schuler

Într-un anotimp când frunzele abia își schimbă culorile și ciocolata pentru Halloween încă nu și-a găsit refugiul în stomacurile noastre, o nouă epidemie se răspândește rapid: decorațiunile de Crăciun. Da, oameni buni, este momentul să vă pregătiți pentru bucuria și, mai ales, pentru cheltuiala sărbătorilor încă dinainte de a face rost de un miel pentru sărbătorile pascale.

Cei care își pregătesc bradul de Crăciun în luna noiembrie sunt, fără îndoială, pionieri în goana după festivitate. Dar să fim serioși, cine are timp să se bucure de frunzele colorate și de aerul răcoros când poate să împânzească bradul cu ghirlande și globuri într-o febrilitate demnă de un antrenament pentru maratonul decorațiunilor?

Magazinele nu se lasă mai prejos în această competiție a festivităților timpurii. Reducerile de Crăciun începând din toamnă sunt o adevărată binecuvântare pentru economia noastră, nu-i așa? Ce poate fi mai reconfortant decât să vă cumpărați cadourile de Crăciun la prețuri reduse (asta după ce, cu o lună înainte, le-au crescut prețul la raft prin magia sărbătorilor) și să vă convingeți că veți economisi, în timp ce, de fapt, cheltuiți de parcă vă antrenați pentru Jocurile Olimpice ale cheltuielilor?

Bravo tuturor magazinelor, pentru că ne oferiți posibilitatea de a experimenta spiritul Crăciunului încă dinainte de a fi intrat în vreun fel în noi! Ce nevoie avem de momente de reculegere și de reflectare asupra anului care a trecut când putem să alergăm frenetic prin culoarele aglomerate ale magazinelor, în căutarea acelui „ceva special” pentru fiecare persoană dragă din viața noastră?

În concluzie, sărbătorile de iarnă sunt ca un maraton pe care mulți dintre noi îl încep prea devreme. Poate că ar fi mai bine să lăsăm anotimpul să se schimbe, să ne bucurăm de fiecare sărbătoare la timpul ei și să nu ne transformăm viața într-un Crăciun perpetuu. Dar cine știe, poate că totul e o chestiune de perspectivă și, la urma urmei, ce contează cu adevărat este să fim fericiți, chiar și dacă împodobim bradul în februarie și sărbătorim Crăciunul în iulie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.