Acasă PAMFLET Amintiri din Epoca de Aur cu Nicu Moga, unicul senator de Coiciu

Amintiri din Epoca de Aur cu Nicu Moga, unicul senator de Coiciu

5713
0

Dan MIHĂESCU 

Adevărul este că plezirist, bonvivant, epicurian, hedonist și oportunist pragmatic în interesul propriu decât Nicolae Moga, proprietar pe viață a beneficilor de pe urma a trei legislaturi de senator socialist și de revoluționar cu brevet prezidențial.

Bine, a mai fost și ministru de Interne, circa o săptămână, dar sa tirat repede de acolo că nu-i stătea în caracter să-și asume răspunderea, doar Nicu a frecventat cursurile academiei vieții în cartierul constănțean de mare renume Coiciu, faimos pentru școlile de balet și bune maniere, pe lângă care un Brăilița, cum ar veni, pălește.

Dar nu neapărat despre astea, m-am întâlnit ca să depăn amintiri cu confratele Luigi, mare inginer constructor, la viața lui, și profesor de liceu. Cum să zic, doar i-am dat bună ziua, după cum o să vedeți dacă vizionați cele 35 de minute din podcastul nostru, Potcovăria lui Dan, și dă-i și turuie, de nu știam cum să-l mai opresc, despre PSD, PNL, AUR, Alternativa Dreaptă, alternativa stângă, Forța Dreptei, USR…

Măi Luigi, zic, m-ai făcut de cap…Lasă-i, uită-i. Nu te-ai văzut și tu pe acolo, pe la partidele alea și cu oameni? Doar cu candidați? A, da, zice el, cine crezi că mi-a deschis ușa la PSD? Portarul, răspund eu…Nu, senatorul! Ăla de-l strigai tu senatorul melcilor, Nicu Moga, bagă Luigi…

Și de aici încolo, dăi și dichisește-l pe Nicu Moga, cu toată biografie coafată și emfazată. Bine discuția este pictată frumos, cu adevăruri triste pentru unul, spumoase pentru alții, ipopstaze ridicole, posturi pantagruelești, cam tot ceea ce n-ar vrea propinentul să se afle despre el.

Nu că ar fi ceva rușinos dar așa a fost el învățat de mic, să se dea altceva decât este. V-am spus, manierele de Coiciu.

Vai, ce-am mai râs…Nicu Moga, acest Mitică caragialesc al Constanței.

O să vedeți, o să vă placă, și acum dacă tot am început s-o dăm pe față, să vă țineți bine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.