Acasă PAMFLET Bătaia peștelui la PNL

Bătaia peștelui la PNL

8864
0
Publicitate

Dan MIHĂESCU ■

Pentru că tot este vreme prohibiției la pește, luni dimineață, în jurul orei 10.00 centrul municipiului Constanța a clocotit de mișcările învârtoșate ale mai greilor liberali, doldora, frecându-se care încotro să-și verse icrele pe la birourile electorale.

Starostele iazului, Bogdan Huțucă, ca întotdeauna, și-a condus măiastru alaiul de fitofagi și răpitori în contracurentului de la partid până la Primărie unde, de emoționat ce era își mușca buza de jos, așteptând ieșirea boarței, de-i zice lumea burtă-verde, din biroul de Primar, ca să-l conducă la Biroul Electoral Municipal, de la “baia populară”, locul de depunere a icrelor. De data asta Chițac a mers zglobiu la baie, fără teama săpunului scăpat pe jos.

Zglăvocul de viceprimar Rusu a prestat pe loc un număr de magie și, ca un făcut, i-au ieșit la număr, cu prisosință, toate dosarele cu semnături și s-a consemnat depunerea. Pentru boiștean și alaiul său de văduvioare din Consiliul Local Municipal.

La sfârșit, boișteanul a traversat strada prin loc nemarcat pentru două, trei declarații de presă la Turnul Măcelarilor din Piața Unirii, clefăind că-n vacanța de sărbători o să tragă la…somn, momit cu mici și muștar. Despre alegeri, că n-are emoții, cum de altfel știam cu toții că nimic nu-l poate emoționa. Nimic palpitant, ca de obicei.

Aia are, asta n-are, asta e câștigătoare!

Ritualul, mult mai pompos, s-a repetat, la iazul Consiliului Județean. Acolo, ceva deosebit. Bogdan Huțucă mai mult a asistat, din curtoazie. Un exemplar de colecție de crap negru monstru sacru neîncoronat al bălții a urcat tot firul căii ținând malul, prin curentul proaspăt de apă, până la Biroul Electoral Județean unde și-a descărcat sacii de icre după ce în prealabil le făcuse inventarul la partid, bob numărat, să nu se piardă ceva. S-a socotit, s-a evaluat, s-a luat la cunoștință și aia a fost.

Acum toată lumea așteaptă. Bătaia în stuf continuă până pe 9 iunie când se varsă lapții la urne. Vedem atunci ce iese!

Harnic ăla mic, zglăvocul de vice Rusu care a făcut manevre prin învăluire și a reușit să se tragă în poze pe malul ambelor iazuri. A dat din coadă să se peștească și să prindă și el un loc la buza stufului da parcă zici că și-ar fi frecat icrele și la primărie și la consiliul județean. Băiat prezentabil altfel și cu meserie, eu nu știu de ce nu-și ia el un serviciu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.