Acasă PAMFLET Avem și noi Șoșoiu nostru

Avem și noi Șoșoiu nostru

13422
2
Imagine prelucrată în scop ilustrativ
Imagine prelucrată în scop ilustrativ

Dan MIHĂESCU  ■

Motto: Proștii au existat mereu dar până să își deschidă cont pe Facebook nu aveai cum să-i recunoști!

Recunosc, m-a mâncat în fund să-l bag în seamă, ieri, pe Cupșa și să-i fac safteaua în calitate de căutător de AUR, potențial aplicant la statutul de candidat la funcția de Primar al Constanței și m-am trezit cu toată troaca de lături a fanilor săi, pe cap. Bravo, la capitolul ăsta pedantul proprietar al vilei în stil “neoromânesc eclectic”, cu care n-a scăpat ocazia să se făloșească în stilul consacrat exhibiționist, și-a luat examenul de maturitate la partid. A făcut dovada public că este de acolo, din mahala, și aici nu amestec rezidența ci vorbesc despre culoarea politică cu care și-a făcut unghiile și buzele și părul… Ești chiar de-acolo maestre, Șoșoi veritabil de-al lui Șoșocă la cum te pricepi să-ți pui poalele-n cap. Nu știu de ce ți-ai refulat atâta amar de ani sentimentele și patosul, începând de la organizația de pionieri a PNL și până la aia de veterani când, iată, postura de căutător de AUR îți vine mănușă și ai și cu cine…Pur și simplu ești de-al lor, ești ca ei.

Bine, acuma îmi asum și eu pericolul la care mă expun așternând aceste rânduri căci profesorul Nicolae Iorga, în înțelepciunea lui, ne avertizează că “Dacă dai replica unui prost riști să te trezești cu tot prostul în discuție”! Dar asta e, asta e meseria mea, precum a Șoșoiului, care văd că își tot caută rostul, acum în politică.

Ce l-a făcut însă pe Șoșoi să-și dea arama pe față, ca smardoi, și să asmută cartieriștii asupra mea, la un linșaj pe Facebook? Un pamflet publicat vineri, în Sentinela, acolo unde au fost de altfel găzduite și articole cu semnătura sa, cu titlul Georgică Talent joacă alba-neagră cu amatorii de AUR din Constanța. Atrăgeam atenția, în text, asupra duplicității și semnalelor de imoralitate care exaltă în politica de cadre a acestui partid, unde tocmai a ales și Șoșoiu să-și tocmească o carieră, amăgit de cântecul de sirenă al sondajelor plătite în care AUR e creasta unui tsunami.

Așa cum am spus, și cum recunoaște și el într-o jelanie postată pe Facebook, Șoșoiu, își deșartă troaca de lături pe capul meu făcându-mi un veritabil proces de intenție în public în care se poziționează ca victimă, acuzator, inchizitor, judecător și gealat, dar nu înainte de a mă apela cu voce pe WhatsApp pentru a mă supune unui rechizitoriu în care mă acuza că am scris despre el. Îi răspund că pur și simplu mi-am făcut meseria și atât. El insistă că mă considera prieten. Îi zic că asta n-are nimic de a face cu faptul că eu sunt ziarist și că tratez un subiect care prezintă interes legitim pentru public. În fine, discuția a durat ceva mai mult decât mi-aș fi dorit dar când vede că dau semne de exasperare și doresc să-i pun punct mă amenință că o să facă și el același lucru, o să scrie despre mine, despre discuția pe care am purtat-o! Și așa a și procedat, cu niște mici distorsionări și reinterpretări ale dialogului, căci firește nu aveam cum să neg paternitatea unui pamflet publicat care este semnat cu numele meu. A, și mai aruncă o pată de “delaționist”, pe text, dar nu-i un capăt de țară, eu pot să-l înțeleg de ce i-a rămas întipărită pe cortex eticheta asta, însă poate să stea liniștit că-i păstrez taina.

Ce este însă foarte interesant și periculos dar specific caracterului său, tânărul politician-învechit, de la AUR, a încercat să mă intimideze și să mă denigreze profesional printr-un titlu dubitativ-insinuat atașat jelaniei sale: CINE SE TEME DE CUPȘA LA PRIMĂRIE? sau CAM CÂȚI BANI TREBUIE SĂ IEI, CA SĂ SCRII MIZERII DESPRE UN PRIETEN?

Și pentru că a intrat pe aleea îngustă cu un singur sens de circulație ce traversează un teren minat atrag atenția pentru Șoșoiu de Constanța că pe 03.11.2020 a fost lansat “Planul de acțiune ONU privind siguranța jurnaliștilor și problema impunității”, adică un instrument oficial care tratează exact asemenea cazuri și situații în care obscuri politicieni închipuiți sau de-a dreptul veroși aplică diverse forme de intimidare împotriva jurnaliștilor care acționează în cadrul exercitării profesiei lor.

Jurnalismul este perceput ca un bun public, întrucât mass-media are un rol esențial în societatea democratică ce acționează în calitate de „câine de pază” public, contribuind în același timp la informarea și capacitarea cetățenilor, ajutându-i să înțeleagă mai bine peisajul politic și social actual, și stimulând participarea lor conștientă la viață. Rolul esențial pe care-l au jurnaliștii în societate este de de a oferi cetățenilor informații fiabile și verificate.

În România, lucrurile cu privire la libertatea presei nu stau tocmai bine, dacă ne referim numai la presa aservită, cu mari trusturi editoriale deținute din umbră de forțe politice sau de personaje nu tocmai ortodoxe, fie ei politicieni sau nu… Iar metehnele unor politicieni fie ei și locali, de a recurge la injurii, intimidări, amenințări, la adresa jurnaliștilor care devoalează fapte, acțiuni sau inacțiuni ale acestora, nu au dispărut și probabil nici nu vor dispărea prea curând, atât timp cât aceste atacuri asupra libertății de exprimare a jurnaliștilor, nu vor fi drastic sancționate!

2 COMENTARII

  1. De ce va bateti capul cu un manager de carton, doua intrebari sa-i puneti:
    1. Daca este asa de bun manager de ce sta sa fie balacarit pt o functie la stat in loc sa mearga la privat unde sa-si demonstreze calitatile manageriale si sa castige cinstit o gramada de bani???
    2. Cum a reusit sa-si faca din salariu de bugetar averea, vila etc???
    Binenteles ca o va da de gard, ca toti cei ca el, ca vrea sa faca bine Constantei, oamenilor, bla, bla, de fapt vrea mai mult parandarat si atat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.