Acasă PAMFLET Dați cezarului ce-i al cezarului!

Dați cezarului ce-i al cezarului!

10807
3

Dan MIHĂESCU ■

Motto: „Dați dar Cezarului ce este al Cezarului, și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!” Marcu 12:17

La început ziceam că bâzâie ca musca la căcat dar acum, când văd că a comis-o iar cu marota mitropolitană, iar presa s-a năpustit să-i propovăduiască cuvântul de învățătură, mi-am dat seama că-i doar muscă fără cap!

Vineri 2 februarie 2024, toate sit-urile românești au prins să  flașeze și să titreze cea mai fierbinte știre de început al weekend-ului: “ Cutremur în Biserică! Decizia finală a lui ÎPS Teodosie” (Capital.ro), “ÎPS Teodosie vrea să fie mitropolit: „Nu cer pentru mine, ci pentru a restaura un adevăr istoric” (Digi24.ro), “ÎPS Teodosie cere la Cancelaria Sfântului Sinod înfiinţarea MITROPOLIEI Tomisului” (Gândul.ro) și tot așa, ziarele o țin “ca mațu’ gaia”, adică în ton cu obsesia tomitană.

În esență, este vorba despre informația că Teodosie “a trimis la Cancelaria Sfântului Sinod cel mai complet referat pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului”. Cel mistuit de patima adevărului istoric precizează că cererea sa ce însoțește bogăția temeiurilor istorice din dosar, a fost înregistrat şi că speră să fie pus pe ordinea de zi a Sinodului BOR, a sâsâită viperește arhiepiscopul Tomisului, pe canalul său mass-media, Radio Dobrogea, pe care-l folosește cu o dibăcie de zici că a supt lapte de la Goebbels.

Sursa:https://ciprianslavnicu.wordpress.com/

În urma unei întrebări complexe cu trei variante de răspuns, ce a primit-o în direct joi seara, la postul de radio “apostolic”, omul s-a mai scremut blajin precum că nu ar cere acest lucru pentru el ci pentru restaurarea unui adevăr istoric fundamental pentru întreaga Biserică,: “Mitropolia Tomisului ar trebui înfiinţată, reactivată sau recunoscută şi dacă a fost vreodată desfiinţată?”

    “Nu a fost desfiinţată niciodată, doar împrejurările au făcut să înceteze viaţa ei activă şi, sigur, după toate datele pe care le avem, ea trebuie să fie reactivată şi recunoscută şi nădăjduiesc în aceasta, că Dumnezeu e Dumnezeul adevărului, iar acesta este un adevăr de necontestat”, a răspuns smerit și încrezător în adevărul pe care-l propovăduiește, Demonul Restaurării.

Și la acest punct, în fața acestui argument, îi dau omului dreptate, mă declar pentru, în context și zic asemeni apostolului Marcu: “Dați dar Cezarului ce este al Cezarului!”…

Împrejurările au făcut ca Mitropolia Tomisului să-și înceteze viaţa ei activă, a grăit adevărat Teodosie. Adică, da! “Ce a fost, a fost, ce va fi, va fi/Uite c-a venit ultima zi”, zice cântecul.

În temei istoric, Mitropolia Tomisului nu s-a desființat niciodată căci probabil nu a mai avut cine s-o facă. Pur și simplu tărâmul Scythia Minor, pe care astăzi este localizată și Dobrogea, a fost măturat de popoarele migratoare; alte seminții, alte religii și la vremea respectivă nu s-o fi găsit nimeni să dea un edict de desființare, strămutare, punere în conservare sau intrare în adormire a Mitropoliei Tomisului până când o să apară Teodosie să controleze la acte eparhia sa. Mitropolia Tomisului nu s-a desființat ci a dispărut odată cu semețele așezări fortificate ale locului precum cetățile Ulmetum, Halmyris, Histria, Dinogetia, (L)Ibida, Noviodunum, Păcuiul lui Soare și câte-or mai fi fost…

Așa că dați cezarului ce-i al cezarului și făceți-ldirect Patriarh de Scythia Minor, mai bine! Cu un tratament medicamentos adecvat, pe rețete compensate 100% căci e boală cronică.

PE ACELAȘI SUBIECT MAI PUTEȚI CITI:

Demonul Răzbunării

Harpia Tomitană încheie anul cum l-a început, în sala de judecată

Dorel din fruntea Arhiepiscopiei Tomisului

Teodosie n-a pus unde trebuie cererea de ridicare în grad

3 COMENTARII

  1. Un jeg de articol și o blasfemitate la adresa sfinției sale un om cu credință și har, mai dure la biserica profanatule userist că numai asta știți să faceți inloc sa vă băgați mințile în cap și să mergeți la biserica

  2. Da, da, da ! patriarh direct, că merită. Ăsta e cuvântul, că nu-mi venea.
    Aș fi chiar prezicatorul de acum zece, cincispezece ani care a vazut lumina inalțăndu-se deasupra stabilimentului de pe Bdul Elisabeta. M-aș măndri cu asta. Adică doar cu prezicerea, deorece am fost luat cu huăăă si miștocărit de un „prieten de taine”, in toiul dimineților tomitane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.